Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Adelmans varētu palikt "Timberwolves" arī uz nākamo sezonu

Adelmans varētu palikt "Timberwolves" arī uz nākamo sezonu
Riks Adelmans
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Minnesotas "Timberwolves" prezidents Flips Saunderss atklājis, ka šobrīd situācija ar kluba galveno treneri vairāk vedina uz Rika Adelmana atgriešanos komandas vadībā.

Jau martā "Timberwolves" galvenais treneris Adelmans atklāja, ka sezonas gaitā ir vairākkārtīgi apsvēris domu par aiziešanu no komandas saistībā ar savas sievas Merijas Kejas veselības stāvokli un ka vasarā noteikti šis jautājums atkal kļūs aktuāls, ja nebūs jūtams progress ārstu darbībā.

Saunderss, atrodoties Trevīzo, "Adidas Eurocamp" basketbola nometnē, atklāja, ka viņš regulāri sazinās ar Adelmanu: "Mēs runājam katru dienu. Viņš stāsta par savām lietām, par spēlētājiem. Vienreiz mēs apspriedām to, kā es savulaik vadīju uzbrukumu un kā viņš to dara tagad. Tās bija tādas sarunas, kas ļāva ticēt, ka viņš būs atpakaļ."

Saunderss centās argumentēt savu pieņēmumu: "Mans uzskats ir balstīts uz paša pieredzi, kad pats biju treneris. Neviens īsti nejautāja, vai būšu atpakaļ vai ne. Man bija konkrēts līgums, līdz ar to arī klubam bija zināmas cerības. Un, ja kaut kas mainās, mēs maināmies tam līdzi. Tāda ir NBA – jāprot pielāgoties pārmaiņām. Es ticu, ka Adelmans būs atpakaļ. Merijai Kejai ir kļuvis nedaudz labāk. Es ceru, ka viņš būs atpakaļ, jo tas nozīmēs, ka viņai sieva jūtas arvien labāk, uz ko mēs visi arī ceram."

Riks Adelmans savā 22.trenera karjeras sezonā kļuvis par astoto treneri NBA vēsturē, kurš sasniedzis 1000 uzvarētu regulārā čempionāta spēļu robežu, pievienojoties Donam Nelsonam, Lenijam Vilkinsam, Džerijam Slounam, Petam Railijam, Filam Džeksonam, Lerijam Braunam un Džordžam Karlam.

Izmantotais avots:
NBA.com


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
12

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.