Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Pēc ceļgala traumas vēl centos atgriezties spēlē"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Pēc ceļgala traumas vēl centos atgriezties spēlē"
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis intervijā „SiriusXM NBA Radio” pastāstīja par NBA sezonas pārtraukumu no sava skatu punkta, kā arī dalījās atmiņās par smago ceļgala traumu un pirmajām dienām pēc tās.

Kristaps Porziņģis pēc trim sezonām Ņujorkas „Knicks” rindās, kad izslēgšanas spēles palika visnotaļ tālu, šosezon kopā ar „Mavericks” bija uzņēmis drošu kursu uz dalību „play-off”, kas Porziņģim būtu pirmais karjerā. Taču šo drošu kursu apturēja koronavīrusa pandēmija, kuras dēļ sezona ir pārtraukta uz nenoteiktu laiku.

„Galu galā, situācija ir daudz plašāka nekā tikai NBA un visa sporta līmenī,” izteicās Porziņģis. „Protams, ka ļoti vēlējos tikt pie savas pirmās izslēgšanas spēļu pieredzes, un ceru, ka to vēl izdosies paveikt. Taču, lai vai kas notiktu, manā karjerā vēl ir daudz laika, lai to paveiktu.”

„Manā karjerā galvenais mērķis vienmēr bijis gūt uzvaras,” Porziņģis stāstīja par savu nokļūšanu Dalasā. „Kolīdz pievienojos „Mavericks”, tā saskatīju vairākas mazas lietas un nianses, kas bija atšķirīgas. Droši vien katrai organizācijai ir savs veids, kādā tiek kārtotas lietas, veidota iekšējā kultūra. Dalasā tobrīd bija pārejas gads, Dirks Novickis lēnām lika punktu karjerai, komanda skatījās nākotnē, tāpēc tikai šis ir mūsu pirmais gads kopā. Mana sajūta ir tāda, ka mēs vēl tikai sākam savu darāmo, taču mums ir pārliecība, ka apkārt ir īstie cilvēki, lai mēs varētu paveikt daudz.”

Porziņģis uz Dalasu tika aizmainīts brīdī, kad vēl turpināja atlabt no smaga ceļgala savainojuma, ko guva NBA spēlē pret „Bucks”. Porziņģis intervijā pastāstīja, ka pēc savainojuma gūšanas vēl pat centies atgriezties spēlē. Viņš arī vēl uzturējis cerību, ka varēs piedalīties NBA Zvaigžņu spēlē, kas bija paredzēta nieka divas nedēļas vēlāk, un par šo cerību pastāstīja arī savai ģimenei, taču tad visas cerības sagrāva medicīnisko pārbaužu rezultāti.

„Jau iepriekš bija zināms, ka šādas lietas notiek ar basketbola spēlētājiem, taču nekad jau neaizdomājies, ka tā notiks tieši ar tevi,” sacīja Porziņģis. „Tā bija dīvaina sajūta, kas izgāja man cauri. Šausmīga sajūta. Kad viņi man pateica medicīnisko pārbaužu rezultātus, es biju satriekts. Taču teicu sev, ka to vairs nevaru mainīt. Kas noticis, noticis, tagad jāsāk domāt par to, kā atgriezīšos laukumā.”

Porziņģis atzina, ka sezonas sākums ar „Mavericks” nav bijis viegls, jo viņam bija jāpierod pie daudz kā jauna, taču pēdējā laikā viņš bija uzņēmis labu ritmu: „Man likās, ka spēlēju ļoti labu basketbolu. Vienmēr jau ir kaut kādi kāpumi un kritumi. Galvenais ir tas, ka man ir skaidrs tas, ko vēlos sasniegt un kurā virzienā man jāiet, lai to paveiktu.”

Izmantotie resursi:
https://www.siriusxm.com/siriusxmnb...
https://nypost.com/2020/04/09/krist...

     [+] [-]

, 2020-04-10 20:20, pirms 4 gadiem
Čābīgi jau ir, jo Mavs tiešām varēja kļūt par play-off melno zirdziņu uz tā rēķina, ka komandai ir ļoti garš rezervistu soliņš un varētu pretiniekus paņemt uz lielāku svaigumu. Tagad ja arī play-off būs, visas komandas būs optimāli atpūtušās un play off mauks tikai ar labākajiem.

     [+] [-]

, 2020-04-10 22:02, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Čābīgi jau ir, jo Mavs tiešām varēja kļūt par play-off melno zirdziņu uz tā rēķina, ka komandai ir ļoti garš rezervistu soliņš un varētu pretiniekus paņemt uz lielāku svaigumu. Tagad ja arī play-off būs, visas komandas būs optimāli atpūtušās un play off mauks tikai ar labākajiem.
Nokusis pustraumēts Dončičs, traumēti vēl pāris starting5/tuvakie rezervisti - nemaz tik garš tas soliņs uz partraukšanas brīdi nebija

     [+] [-]

, 2020-04-11 18:50, pirms 4 gadiem
Kopumā tieši priekš KP šī pauze palīdz vairāk atiet no tās traumas, plus upgreidoties kamēr pauze..😎