Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA klubi cer uz drafta pārcelšanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA klubi cer uz drafta pārcelšanu
Riharda Lomaža komandas biedrs Teo Maledons aprīļa sākumā pieteicās NBA draftam. Foto: Zumapress/Scanpix

Daudzas NBA komandas cer, ka līgas vadība pārcels jauno spēlētāju izvēles ceremoniju no 25. jūnija uz, ātrākais, augusta sākumu, piektdien, 10. aprīlī, vēsta ESPN.

Pandēmijas laikā komandām ir ierobežotas iespējas iegūt informāciju par kandidātiem. Daudzi klubu pārstāvji pauduši, ka drafta dienas pārcelšana ļaus organizācijām veikt ierastās procedūras – sarīkot klātienes treniņus, veikt pārrunas un kandidātu medicīnisko apskati. Sociālā distancēšanās un pašizolācijas noteikumi pašlaik to padara neiespējamu.

NBA pagaidām turas pie komisāra Adama Silvera noteiktā kalendāra. Tas paredz, ka 1. maijs ir ātrākā iespējamā diena, kad varētu pieņemt lēmumu par 2020. gada sezonas pabeigšanu. Drafta pārcelšana uz, ātrākais, 1. augustu, ļautu komandām pieņemt elastīgākus lēmumus, ja līga atsāksies un pabeigs sezonu līdz Darba svētkiem (Labour Day – septembra pirmā pirmdiena, 7. septembris).

Klubu vadītāji sagaida, ka drafts nenotiks pirms sezonas beigām, citādi tajā tiktu izslēgts kāds svarīgs elements: spēlētāju maiņas darījumi. Šajā scenārijā – sezonai beidzoties septembra sākumā – drafts notiktu septembra vidū, bet tam sekotu brīvā aģentūra, kura tradicionāli sākas 1. jūlijā.

NBA nesen informēja komandas, ka aizliedz tām rīkot klātienes treniņus ar drafta kandidātiem. Klubiem atļauts veikt virtuālas pārrunas ar prospektiem, taču ne vairāk kā četras stundas ar vienu spēlētāju. Komandas var izvērtēt tikai NCAA spēļu un treniņu video, kuri tapuši pirms 12. marta.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...