Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Nebija izvēles, vajadzēja uzvarēt"

Ints Megnis
Ints Megnis

Bertāns: "Nebija izvēles, vajadzēja uzvarēt"
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns
Foto: EPA/Scanpix

Sanantonio "Spurs" komandai pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Sakramento "Kings" vienību bija grūtas trīs ceturtdaļas, tomēr vienā brīdī spēlētāji spēja saņemties, jo šo maču obligāti vajadzēja uzvarēt, pēc dueļa pauda latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Bertāns pirmdien ar diviem punktiem palīdzēja "Spurs” pārspēt "Kings” (98:85), kas ļāva komandai garantēt vietu NBA "play-off”, kurā "Spurs” piedalījusies katrā sezonā kopš 1997. gada.

"Grūtas trīs ceturtdaļas, tomēr tad iestājās nedaudz "play-off" atmosfēra - nebija izvēles, vajadzēja uzvarēt," pēc mača intervijā "Sporta studijai" pauda Bertāns. "Visi vienkārši saņēmās, sāka cīnīties un vienā brīdī spēle aizgāja. Iemetām vairākus metienus pēc kārtas, nospēlējām aizsardzībā un beigās jau likās nedaudz vieglāk."

Pirms trešās ceturtdaļas "Spurs" komanda bija iedzinējos ar 60:66, bet noslēdzošajās 12 minūtēs iemeta 38 punktus.

"Spurs" tagad ar 47 uzvarām 81 spēlē ir Rietumu konferences sestajā pozīcijā, bet situācija konferencē ir tik saspringta, ka pirms pēdējā mača trešā pozīcija ir vien uzvaras attālumā, ko gan vairs nav iespējams sasniegt. Regulārās sezonas pēdējā mačā "Spurs" spēkosies ar Ņūorleānas "Pelicans", kam pašlaik ir tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība.

"Zaudēšana noteikti nederēja, pēc divām dienām mums ir svarīga spēle Ņūorleānā," intervijā pauda Bertāns, tobrīd pieminot, ka "Spurs" vēl, iespējams, var būt gan konferences trešajā, gan astotajā pozīcijā, kas gan nav taisnība. Ja "Spurs" uzvarēs "Pelicans" vienību, tā garantēs vismaz piekto pozīciju konferencē, bet, ja parocīgi noslēgsies citi mači, iespējams pakāpties arī uz ceturto vietu.

"Ļoti ceru, ka, kad nāks "play-off" spēle pavērsies un viss būs uz labo pusi," Bertāns teica par komandas sniegumu, kas šosezon bijis kā pa viļņiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 12:21, pirms 6 gadiem
kaut kāda NBA muldēšana - pretī taču bija izretinātie tankotāji Sacramento

  -2 [+] [-]

, 2018-04-10 14:00, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: kaut kāda NBA muldēšana - pretī taču bija izretinātie tankotāji Sacramento
Nu un vispār. Dāvis netiek pie normālas spēlēšanas, tāpēc nevajadzētu šim tik ļoti iespringt. Spuri domājams Pelikāniem pakāsīs, pirmo kārtu arī protams nepārvarēs! Pēc taisnības viņiem play off vispār nevajadzēja būt, vienkārši salikās tā sešu uzvaru sērija, daudz spēļu mājās, nemotivēti Warriors un Rockets un t.t.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-10 15:11, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: kaut kāda NBA muldēšana - pretī taču bija izretinātie tankotāji Sacramento
Ja domā, ka Kings šosezon tankojās, tad tev nav izpratnes par tankošanos, kā tādu ! Tas, ka komanda ir nosacīti švakākā līgā nenozīmē, ka viņi tankojās. Tankojās Bulls, Mavs u.c. par ko attiecīgi saņēma sodus no līgas vadības. Kings NEVIENU sezonu no pēdējām nu jau šķiet 10, kurās netiek play-off, nav tankojušies. To var redzēt pēc vietas tabulā. Nav arī bijis neviens spēlētājs pēc kā īpaši viņi ir gājuši. Labākais, kas bija pēdējā laikā - Boogie. Viņš nebija top drafta izvēle. Gan Jimmer, gan B-Mac, gan Stauskas un Willy, un Thomas Robinson kā arī pārējie, kas nu tur vel pirmajā kārtā ir bijuši draftēti NAV tie spēlētāji, deļ kuriem Kings ir upurējuši sezonu. Arī pagšjušogad D-Fox bija tikai 5. izvēle !

     [+] [-]

, 2018-04-10 19:27, pirms 6 gadiem
Labi jau ka iedeva izteikties intervijā pilsētas avīzei