Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pols Pīrss par šī brīža labāko planētas basketbolistu nosauc Hārdenu

Pols Pīrss par šī brīža labāko planētas basketbolistu nosauc Hārdenu
Lebrons Džeimss un Džeimss Hārdens Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Kādreizējais basketbolists un NBA čempions Pols Pīrss ESPN raidījumā “NBA Countdown” paziņojis, ka planētas labākā basketbolista vārds joprojām ir Džeimss, taču tas gan vairs nav Lebrons. Pīrsa prāt, šis gods pienākas Hjūstonas “Rockets” aizsargam Džeimsam Hārdenam.

Ņemot vērā Losandželosas “Lakers” vājo sniegumu un ļoti iespējamo neiekļūšanu šīs sezonas izslēgšanas spēlēs, aizvien biežāk tiek apšaubīts Lebrona Džeimsa kā planētas labākā basketbolista statuss. Arī Bostonas “Celtics” kluba leģenda un 2008. gada NBA čempions Pols Pīrss norādīja, ka labākā spēlētāja titulu ir pelnījis cits spēlētājs: “Statistika saka, ka Lebrons ir labākais, bet es tā nedomāju. Manuprāt, labākais ir cits Džeimss. Džeimss Hārdens. Hārdens ir spēlētājs, kurš vienatnē spēj ietekmēt spēli un izšķirt tās uzvarētāju. Sezonas laikā viņam nācās iztikt bez Klinta Kapelas un Krisa Pola, taču neskatoties uz to, viņš spēja savu spēli pacelt jaunā līmenī un praktiski vienatnē izcīnīt komandai uzvaras. Viņš nesūdzējās par saviem komandas biedriem un nemeklēja attaisnojumus. Viņš tikai darīja savu darbu un pacēla Hjūstonas “Rockets” citā līmenī. Bez šaubām, Hārdens ir šī brīža labākais spēlētājs līgā.”

Pērnās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Džeimss Hārdens arī šosezon aizvada iespaidīgu sezonu, kas statistiski ir vēl varenāka nekā aizvadītā. Hārdens vidēji mačā gūst 36.6 punktus un atdot 7.7 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējo 20 sezonu laikā vienīgais spēlētājs, kurš spējis pārsniegt 35 gūto punktu robežu vidēji sezonā, ir Kobe Braiants, kuram tas izdevās 2006. gada sezonā. Jāpiemin, ka Hārdens savu vārdu līgas rekordu grāmatā šajā sezonā jau atzīmēja, 32 spēlēs pēc kārtas spējot gūt ne mazāk kā 30 punktus spēlē. Spēlētāja pārstāvētā Hjūstonas “Rockets” ir izcīnījusi 40 uzvaras 65 spēlēs, kas komandai ļauj ierindoties trešajā vietā Rietumu konferencē.

Savukārt Lebrona Džeimsa pārstāvētā Losandželosas “Lakers” (30-36) pēdējās piecās spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus. Komanda ir atkritusi uz vienpadsmito pozīciju konferencē, pamatīgi atpaliekot no labāko astotnieka. Ja “Lakers” nespēs pakāpties līdz astotajai pozīcijai, tad šī būs tikai trešā reize Lebrona Džeimsa karjerā, kad viņa pārstāvētā komanda nespēj sasniegt izslēgšanas spēles. Iepriekšējie divi gadījumi tika fiksēti Džeimsa pirmajās divās sezonās līgā Klīvlendas “Cavaliers” kreklā.

Izmantotie resursi: https://youtu.be/mePHWJhIJjc

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-10 22:24, pirms 5 gadiem
Visiem nav apnicis visu laiku rakstīt/runāt par Lebronu un Lakers? Konkrēti zb jau, lai cilvēks spēlē savos 34/35 gados, paši uzskata viņu par cilvēku no citas planētas, tagad brīnās ka uz vecuma sūdīgāk spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-10 22:32, pirms 5 gadiem
Viens cilvēks var uzvarēt spēles, bet nevar izcīnīt čempionu titulu. Un ar tādu spēles stilu kāds ir Hārdenam - raušanās pēc savas statistikas, viņš nekad nekļūs par NBA čempionu.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-10 23:42, pirms 5 gadiem
stodar rakstīja: Viens cilvēks var uzvarēt spēles, bet nevar izcīnīt čempionu titulu. Un ar tādu spēles stilu kāds ir Hārdenam - raušanās pēc savas statistikas, viņš nekad nekļūs par NBA čempionu.
Zvērīgi kruta būtu, ja šo salīdzinājumu murgotāji piemurgotu arī tādu nieku, kā šos konkrētos spēlētājus samainītu komandām... Bail iedomāties, kāds LAL izskatītos