Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kārlails pēc tikšanās ar Porziņģi: "Pāreja notikusi ļoti labi"

Kārlails pēc tikšanās ar Porziņģi: "Pāreja notikusi ļoti labi"
Kristaps Porziņģis ar komandas biedriem Dalasā. Foto: mavs.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pēc tikšanās ar nesen maiņas darījumā iegūto latviešu spēka uzbrucēju Kristapu Porziņģi atzina, ka Kristaps jūtoties ļoti labi un treneris jau laicīgi vēlas sagatavot komandu brīdim, kad latvietis varēs doties laukumā.

"Vakar man bija iespēja satikties ar Kristapu, lai runātu par to, kā redzam viņu šeit attīstāmies. Parādījām viņam video, parādījām viņam dažas lietas, kas saistītas ar Dirku [Novicki] un dažus citus labākos līgas lielos spēlētājus, kas var spēlēt gan groza tuvumā, gan no perimetra," stāstīja "Mavericks" treneris Kārlails. "Šādā situācijā ir svarīgi parādīt virzienu,kurā vēlies doties, lai prāts var koncentrēties uz lietām, kas būs vajadzīgas. Šī bija ļoti laba tikšanās."

"Kristaps strādā pie ķermeņa spēka, rehabilitācijas un kājām, pie laukuma pārredzēšanas un ar laiku šīs lietas kļūs labākas. Pāreja notikusi ļoti labi, ļoti viengabalaini. Viņš sāk pierast pie visa [jaunā]," citēts treneris. "Mums ir lielisks medicīniskais personāls, mums ir lieliski treneri, lieliski fiziskās sagatavotības treneri, šī kopumā ir lieliska situācija. Ņemot vērā pēdējās astoņas deviņas dienas, ticu, ka arī Kristaps tā domā."

Kopā ar Porziņģi no Ņujorkas iegūtais aizsargs Trejs Bērks uzskata, ka latvietis var būt viens no uzvarošas komandas līderiem: "Viņš noteikti ir spēlētājs, kurš var vest uz priekšu veselu komandu. Man ar viņu bija iespēja nedaudz uzspēlēt pagājušajā sezonā pirms savainojuma gūšanas. Viņš padara saspēles vadītājam darbu daudz vieglāku, jo var paplašināt laukumu un ir vispusīgs abos laukuma galos. Uzskatu viņu arī par labu metienu bloķētāju. Nevaram sagaidīt, kad viņš atkal būs laukumā. Kristapa un Novicka spēles stili ir līdzīgi, viņi abi spēj trāpīt metienus no jebkuras vietas laukumā. Kā jau teicu, ar tādiem spēlētājiem kopā spēlēt ir viegli."

Bērks uzskata, ka Porziņģis un Luka Dončičs veidos izcilu duetu: "Viņi abi ir tehniski ļoti labi apveltīti, katrs no viņiem sniedz komandai citādāku devumu, jo abi vienmēr var spēlēt agresīvi. Viņi rada problēmas [pretiniekiem] un būs jautri redzēt viņus spēlējam kopā." Saspēles vadītāja sacīto apstiprina arī treneris Kārlails: "Luka, protams, būs viens no mūsu labākajiem perimetra spēlētājiem. Kristaps ir unikāls lielais spēlētājs, kas var spēlēt gan soda laukumā, gan ārpus tā, gan perimetrā. Joprojām esam tālu no šī visa realizēšanas, tāpēc komunikācija un vizuālās lietas ir svarīgas. Vēlamies jau laikus visus sagatavot [brīdim, kad Kristaps varēs spēlēt]."

"Jautāju [Porziņģim] atsauksmes un mums bija laba diskusija. Domāju, ka mums ir labs plāns, un runa ir par ritmu, kādā palielināsim viņa aktivitātes basketbola laukumā. Ar rehabilitāciju veicas lieliski, viņš pats jūtas lieliski, tāpēc vērojamas daudzas pozitīvas zīmes," optimistiski noskaņots par Dalasas nākotni ar Porziņģi bija Kārlails.

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/


, 2019-02-10 11:12, pirms 5 gadiem
Nu jācer, ka KP paliks tur. Liekas ļoti laba organizācija un ar LD varēs gāzt kalnus. Un tad jau arī heiterīši sāks fanot par Luku.
, 2019-02-10 11:37, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jācer, ka KP paliks tur. Liekas ļoti laba organizācija un ar LD varēs gāzt kalnus. Un tad jau arī heiterīši sāks fanot par Luku.
Atzīšos, ka jocīgs tas cilvēka raksturs, jo kamēr KP nebija Dalasā, tikmēr arī ignorēju visus rakstus par Dončiču, jo nu nepatika man viņš. Bet tagad situācija ir mainījusies - jau ar interesi sāku skatīties uz šo situāciju. Bet, nu apgalvot, ka tāpēc sākšu par viņu fanot... Šaubos. Lai gan laikam vairs nebrīnītos, ja tā arī notiktu. Vienkārši nesaprotu šos saukļus "sāks fanot par Luku"... Ja tev viņš patīk, kāpēc arī citiem uzreiz būtu jāpatīk? Kāds tur tavs nopelns, ka viņš labi spēlē?
, 2019-02-10 11:39, pirms 5 gadiem
Aigars30 rakstīja: Atzīšos, ka jocīgs tas cilvēka raksturs, jo kamēr KP nebija Dalasā, tikmēr arī ignorēju visus rakstus par Dončiču, jo nu nepatika man viņš. Bet tagad situācija ir mainījusies - jau ar interesi sāku skatīties uz šo situāciju. Bet, nu apgalvot, ka tāpēc sākšu par viņu fanot... Šaubos. Lai gan laikam vairs nebrīnītos, ja tā arī notiktu. Vienkārši nesaprotu šos saukļus "sāks fanot par Luku"... Ja tev viņš patīk, kāpēc arī citiem uzreiz būtu jāpatīk? Kāds tur tavs nopelns, ka viņš labi spēlē?
Es nesaku, ka kādam ir jāpatīk viņš. Vienkārši kaitina šeit esošie heiteri (vorkuta, kino, viedoklis), kuri drīz Dončičam dibenu laizīs.
, 2019-02-10 12:03, pirms 5 gadiem
Lūdzu kāds var izskaidrot nepatiku pret Luku ? Es viņu kā ieraudziju pirmo reizi , biju viņa fans , pat tad kad viņš pārgāja pār LV izlasei. Džeks spēlē ar sirdi un ir nenormāls talants. Esmu tikai priecīgs par šo treidu. Kamēr NYK vēl kko fantazē tur par supeŕstāriem utt , Dallasa jau ir savā komandā dabujusi 2 All star players , un tik īsā laika posma . 2011 čempioni un pec pāris gadiem vāc sastavu lai varētu atkārtot rezultātu. Cepuri nost . Respect
, 2019-02-10 12:13, pirms 5 gadiem
eduards_buss_1642849976044084 rakstīja: Lūdzu kāds var izskaidrot nepatiku pret Luku ? Es viņu kā ieraudziju pirmo reizi , biju viņa fans , pat tad kad viņš pārgāja pār LV izlasei. Džeks spēlē ar sirdi un ir nenormāls talants. Esmu tikai priecīgs par šo treidu. Kamēr NYK vēl kko fantazē tur par supeŕstāriem utt , Dallasa jau ir savā komandā dabujusi 2 All star players , un tik īsā laika posma . 2011 čempioni un pec pāris gadiem vāc sastavu lai varētu atkārtot rezultātu. Cepuri nost . Respect
Es arī nesaprotu. Ja vēl tikko būtu beigusies spēle pret slovēņiem... Bet cik laiks jau pagāja. Sevišķi atceros tos pajoļus, kam nepatika Lukas prieki par iemestajiem truļiem... Tas nekas, ka puikam 18 gadi un viņš piedzīvoja kolosālus brīžus savā dzīvē, par ko šitie ūpji var tikai sapņot.
, 2019-02-10 13:01, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jācer, ka KP paliks tur. Liekas ļoti laba organizācija un ar LD varēs gāzt kalnus. Un tad jau arī heiterīši sāks fanot par Luku.
Es arī biju skeptisks par Dončiču aizsardzībā, bet nu jau vairāk kā puse spēļu aizvadīts un brīnumbērns nekrīt ārā. Manuprāt, līga ir apbižojusi nepaņemot viņu uz ALL STAR tikai tādēļ, ka ir eiropietis.
, 2019-02-10 13:24, pirms 5 gadiem
Var redzēt, ka ir laba organizācija - sāk ar darbiem, nevis solījumiem par nākotni, kā to darīja NYK.
, 2019-02-10 13:29, pirms 5 gadiem
Runājot par Lukas heitošanu, man personīgi ir prieks par viņa talantu, bet to spēli grūti izmest no galvas, jo priekš LV basīša tā bija līdzīga spēle kā hoķī Lv-Rus, tikai šoreiz zaudējām.
Par KP DAL, iesaku tomēr ņemt max, jo skatos, ka komandas ļoti ātri noraksta spēlētājus. Man nav šaubu par KP spējām, bet kkādai apdrošināšanai jābūt.
Slēpts komentārs: viedoklis
Slēpts komentārs: viedoklis
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2019-02-10 13:52, pirms 5 gadiem
Aigars30 rakstīja: Atzīšos, ka jocīgs tas cilvēka raksturs, jo kamēr KP nebija Dalasā, tikmēr arī ignorēju visus rakstus par Dončiču, jo nu nepatika man viņš. Bet tagad situācija ir mainījusies - jau ar interesi sāku skatīties uz šo situāciju. Bet, nu apgalvot, ka tāpēc sākšu par viņu fanot... Šaubos. Lai gan laikam vairs nebrīnītos, ja tā arī notiktu. Vienkārši nesaprotu šos saukļus "sāks fanot par Luku"... Ja tev viņš patīk, kāpēc arī citiem uzreiz būtu jāpatīk? Kāds tur tavs nopelns, ka viņš labi spēlē?
atbildesu pavisam vnkarsi,man Lebrons nekad nav paticis,bet kad atnesa titulu,Cavs...pacela vina vertibu ... nav jau jafano par Luku,bet ja vini abi ar KP paradis parejai pasaulei monstrualu sniegumu,vai panems titulu,taaad tas jau buus kautkas neiedomajams,ceru ka viniem tas izdosies
, 2019-02-10 14:01, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Jezus... neesi pamanījis, ka spēļu apskatos Virutlim liek TIKAI labās epizodes!? Pavēro tos video, kur ir 2-3 minūtes no vietas! Īpašu uzmanību pievērs, kā viņš rīkojas, ja komandas biedru kāds apspēlē... un viņam 1!!!! solīti vajadzētu paspert, lai tam palīdzētu...
Jup! Hārdena stratēģija, pagriež muguru un gaida, kad autu izmetošais bumbu viņam dos! Manā gadījumā bulciņš bija mazs preteklītis jau Real sakarā, kur tiesneši nezināmu iemeslu dēļ viņam izgudroja pat jaunus basketbola noteikumus, bet kā zinām, kam ir nauda-tam ir vara!!
Aizsardzībā Dončičs vienkārši nestrādā, kur nu vēl par palīdzību komandas biedriem. Un lai pār viņu nedankotu - paiet malā. Viņa uzdevums savā zonā - savākt atlēkušās priekš statiem , kamēr komandas biedri cīnās ar sedzamajiem
, 2019-02-10 14:13, pirms 5 gadiem
P.S. par Lukas slikto aizsardzību pastarpināti liecina arī viņa parasti viens no sliktākajiem +/- koeficientiem komandā
, 2019-02-10 15:36, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: P.S. par Lukas slikto aizsardzību pastarpināti liecina arī viņa parasti viens no sliktākajiem +/- koeficientiem komandā
Tu neko nesaproti. Paprasi abs.... par spēlētāja aizsardzību liecinot viņa rebi. Un Lukam pietiekami viņu.
, 2019-02-10 15:46, pirms 5 gadiem
Luka tiks atzīts par labāko NBA debitantu un prieks būs vērot viņu sadarbībā ar KP. Sakarīgs cilvēks un novēlu attīstību un nedabūt traumas, un nesaslimt ar zvaigžņu slimību.Nav tas lecīgais slovēnis, kāds ir Rendolfs.
, 2019-02-10 15:56, pirms 5 gadiem
striker rakstīja: Luka tiks atzīts par labāko NBA debitantu un prieks būs vērot viņu sadarbībā ar KP. Sakarīgs cilvēks un novēlu attīstību un nedabūt traumas, un nesaslimt ar zvaigžņu slimību.Nav tas lecīgais slovēnis, kāds ir Rendolfs.
Zvaigžņu slimība Lukam ir jau Real laikiem. Arī NBA brīžiem uzvedas, kā izlutināts puišelis
, 2019-02-10 16:01, pirms 5 gadiem
Neredzuj iemeslu par kādu fanot vai nefanot. Katram sava dzīve un būsim reāli-ne man, ne kādam citam šeit esošajam baigi krata cik ir ir sametis viens slovēnis. Tas manu dzīvi nekādi neietekmē. Svešs cilvēks un pat ne tautietis. KP nedaudz cits stāsts, jo redzi ka kāds "savējais" izsitas, tas iedrošina domai, ka arī tuvu vari to izdarīt. Savā jomā, protams.
, 2019-02-10 16:03, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Zvaigžņu slimība Lukam ir jau Real laikiem. Arī NBA brīžiem uzvedas, kā izlutināts puišelis
Pagaidām viss ir normāli,jo izskatās,ka tas netraucē viņam parādīt to,ko mēs redzam.Mediju uzmanība būs vēl lielāka,dažādi vilinoši piedāvājumi,kuri saistīsies ar basketa "ārpakalpojumiem" vēl tikai sāksies.Vispār,jau tagad priecājos par to,ko nākošsezon rādīs Mavs.Būs ko redzēt-par skaistu spēli !
, 2019-02-10 16:10, pirms 5 gadiem
kino rakstīja: Neredzuj iemeslu par kādu fanot vai nefanot. Katram sava dzīve un būsim reāli-ne man, ne kādam citam šeit esošajam baigi krata cik ir ir sametis viens slovēnis. Tas manu dzīvi nekādi neietekmē. Svešs cilvēks un pat ne tautietis. KP nedaudz cits stāsts, jo redzi ka kāds "savējais" izsitas, tas iedrošina domai, ka arī tuvu vari to izdarīt. Savā jomā, protams.
Nu, acīmredzot, tev un vēl pāris tirliņiem šeit krata, cik Dončičs ir aizmetis garām. Kādēļ, lai citiem nekratītu, cik iemetis?
, 2019-02-10 16:16, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu, acīmredzot, tev un vēl pāris tirliņiem šeit krata, cik Dončičs ir aizmetis garām. Kādēļ, lai citiem nekratītu, cik iemetis?
Esi kaut ko dzirdējis par izklaidi?
, 2019-02-10 16:25, pirms 5 gadiem
KP 2020 gadā būs Clipperos
, 2019-02-10 16:38, pirms 5 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Es arī biju skeptisks par Dončiču aizsardzībā, bet nu jau vairāk kā puse spēļu aizvadīts un brīnumbērns nekrīt ārā. Manuprāt, līga ir apbižojusi nepaņemot viņu uz ALL STAR tikai tādēļ, ka ir eiropietis.
Nav jau tā,ka viņam tā aizsardzība būtu baigi super.Viņš ļoti labi izmanto savu lielo augumu/korpusu .Viņš bremzē viņus nosti tīri oke.Tāpat,kā uzbrukumā viņš ar savu lēno basketbolu čakarē viņus.
, 2019-02-10 17:07, pirms 5 gadiem
kino rakstīja: Esi kaut ko dzirdējis par izklaidi?
Ar putām uz lūpām sludināt savu taisnību tev skaitās izklaide? Tā drīzāk ir atkarība.
, 2019-02-10 17:43, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Āāā... turpini sapņot!
Kobe būtu varējis spēlēt kaut Čikāgā-riebjas spēlētāji, kuriem liekas, ka zeme griežas tikai tāpēc, ka tie met 30 metienus spēlē-jo vajag mest!?
Neredzu NEVIENU iemeslu, lai KP vasarā paliktu Dalasā... viņš būs pieprasīta prece jebkurā komandā! Un droši, ka arī viņš būtu daudz priecīgāks par savu statistiku, teiksim... 15+7 bet komanda cīnās par titulu, nekā 25+9 un ir lūzeri... kāda ir arī Dalasa, protams, ne tik lieli, kā NYK... tomēr Dalasas īpašnieks nav diži krutāks par jebkuru NYK!?
Viņš nemaz vasarā nevar nekur aiziet, jo DAL varēs visiem pielīdzināties. Tā kā paklusē, ja vispār neko nerubī no līgas noteikumiem.

Es tev varu pateikt palikšanas iemeslus 3 gab. - tavs mīļotais, Kjūbans un Novickis. End of story.
, 2019-02-10 18:31, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Aizsardzībā Dončičs vienkārši nestrādā, kur nu vēl par palīdzību komandas biedriem. Un lai pār viņu nedankotu - paiet malā. Viņa uzdevums savā zonā - savākt atlēkušās priekš statiem , kamēr komandas biedri cīnās ar sedzamajiem
man ponchiks ari ne ipashi patik bet kamdelj vinjam butu jastrada aizsardziba ja neviens melnis to nevelas darit? tjip es melnais man poh a redz tu balts tev japashi cilveks vienk pielagojas situacijai melnji slinko shis ar
, 2019-02-10 20:32, pirms 5 gadiem
abs-1982 rakstīja: man ponchiks ari ne ipashi patik bet kamdelj vinjam butu jastrada aizsardziba ja neviens melnis to nevelas darit? tjip es melnais man poh a redz tu balts tev japashi cilveks vienk pielagojas situacijai melnji slinko shis ar
Kā tev var nepatikt pončiki, ja pats katru dienu 3 gab. tādus apēd, tusni...
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
5

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
20

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.