Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Popovičs: "Tas ir spēlētāju darbs - būt gataviem spēlei"

Popovičs: "Tas ir spēlētāju darbs - būt gataviem spēlei"
"Spurs" treneri Etore Mesina un Gregs Popovičs
Foto: AP/Scanpix

Pēc zaudējuma Čikāgas "Bulls" Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kas bija pirmā neveiksme izbraukumos šajā sezonā, Dāvja Bertāna pārstāvētā kluba Sanantonio "Spurs" galvenais treneris norādīja, ka viņam nebūtu jānodarbojas ar spēlētāju motivēšanu pirms spēlēm.

"Neatceros, ka es būtu spēlējis šovakar," pēc mača Popovičs atbildēja uz jautājumu, vai uzskata, ka viņa darbs ir būt drošam par to, ka spēlētāji ir gatavi spēlei. "Nekādas Nūta Roknī [slavens amerikāņu futbola treneris - aut.piez.] uzrunas. Tas ir viņu darbs. Ja tu esi santehniķis un neizdari savu darbu, tev vairāk neviens to nedos. Nedomāju, ka santehniķiem būtu vajadzīga motivējoša runa [pirms darba sākšanas]. Ja dakteris izgāžas operācijā, viņš vairs nav dakteris. Ja esi basketbolists, uz spēli jāierodas gatavam. To sauc par briedumu. Tas ir tavs darbs."

"Atkal spēlējām tikai 24 minūtes, kā to esam darījuši jau kādas pēdējās desmit spēles. Pirmajā puslaikā vienkārši skrējām, izmetām tikai vienu soda metienu. Otrajā puslaikā izmetām apmēram četrus. Bet kopumā spēlējām labāk otrajā puslaikā. Lielāko sezonas daļu pretinieku komandas mūs apspēlējušas fiziskā cīņā un sadarbību izpildē. Labi, ka otrajā puslaikā savācāmies, sākām spēlēt gudrāk un pietuvojāmies līdz četriem punktiem. Bet tā ir arī sarūgtinošā lieta: neesam pārāk stabila komanda, un kā komanda neesam iemācījušies, ka spēle ilgst 48 minūtes. Tāpat ir vairāki spēlētāji, kas rāda ļoti sliktu sniegumu. Dažiem būtu jāspēlē labāk."

"Spurs" piedzīvoja pirmo zaudējumu 14 izbraukumu spēlēs un piekto zaudējumu 23 spēlēs kopumā, kas joprojām ļauj atrasties otrajā pozīcijā Rietumu konferencē un visā līgā. Nākamo maču komanda aizvadīs naktī uz svētdienu, kad mājās jāuzņem Bruklinas "Nets".

ESPN norāda, ka "Spurs" nav aizvadījusi nevienu (!) pilnvērtīgu treniņu jau vairāk nekā mēnesi - kopš 7. novembra. Iemesls tam esot blīvais spēļu grafiks. Tāpat ne vienmēr esot aizvadīti arī pirmsspēles metienu treniņi. Jāteic gan, ka šādu praksi Popovičs pielietojis jau iepriekš, un tā nav traucējusi allaž komandai būt starp labākajām līgā vai pat izcīnīt titulu.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2016-12-09 12:59, pirms 7 gadiem
Trenera darbs ir saprast, kurš ir un kurš nav gatavs Pops visu saka pareizi, tik sanāk, ka trenerim nav nekādas atbildības par to, kā spēlē padotie?
, 2016-12-09 13:20, pirms 7 gadiem
One Man Show! rakstīja: Trenera darbs ir saprast, kurš ir un kurš nav gatavs Pops visu saka pareizi, tik sanāk, ka trenerim nav nekādas atbildības par to, kā spēlē padotie?
Pops taču runā ar sarkasmu. Nevajag to uztvert būtiski t.i. ka viņš neuzņemas atbildību par zaudējumu. Vnk sev raksturīgajā stilā pasaka pašsaprotamas lietas - ka tāda līmeņa pieredzējušiem profesionāļiem, kuri saņem n-tos miljonus sezonā, pašiem ir jābūt gataviem spēlei un jānoskaņojas.
, 2016-12-09 14:04, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Pops taču runā ar sarkasmu. Nevajag to uztvert būtiski t.i. ka viņš neuzņemas atbildību par zaudējumu. Vnk sev raksturīgajā stilā pasaka pašsaprotamas lietas - ka tāda līmeņa pieredzējušiem profesionāļiem, kuri saņem n-tos miljonus sezonā, pašiem ir jābūt gataviem spēlei un jānoskaņojas.
Nedomāju, ka tas bija sarkasms. Vismaz intervijā tā nelikās. Manuprāt šis teksts bija vairāk shotouts tieši spēlētājiem, nevis taisnošanās. Kautgan ko vispār var pārmest Spurs, viņiem rekords ir spēcīgs, kaut baigie ceļaruļļi viņi nav šosezon.
, 2016-12-09 14:07, pirms 7 gadiem
Pops saka tieši to, ko es teicu par mūsu florbola izlasi. Nav ko vainot treneri, ka viņš nav ''noskaņojis'' komandu. Treneri nav nekādi bērnudārza audzinātāji, runa ir par pieaugušiem cilvēkiem. Ja tu nezini, kādai ir jābūt attieksmei pret savu darbu, tad vnk ej d.....
, 2016-12-09 14:55, pirms 7 gadiem
Pēc Popa un viena otra komentētāju loģikas varētu iztikt bez trenera un braukt pāri
, 2016-12-09 15:05, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Pēc Popa un viena otra komentētāju loģikas varētu iztikt bez trenera un braukt pāri
Nu ja, treneris jau tikai to vien dara, kā noskaņo pieaugušus vīriešus uz profesionālu attieksmi pret savu darbu. Un Pops jau ar neko nejēdz, ko gan viņš ir sasniedzis?! Oi, paga...
, 2016-12-09 15:52, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Nu ja, treneris jau tikai to vien dara, kā noskaņo pieaugušus vīriešus uz profesionālu attieksmi pret savu darbu. Un Pops jau ar neko nejēdz, ko gan viņš ir sasniedzis?! Oi, paga...
iedotu viņam nagjenes vai 76erus, tad redzētu ko jēdz Bet kopumā protams viens no labākajiem treneriem :0
, 2016-12-09 15:53, pirms 7 gadiem
Nu ko gatavam, vienu dienu neiziet vēders kā nākas un tu arī nebūsi 100% gatavs, tad tā ir attieksme uzreiz?
, 2016-12-09 17:26, pirms 7 gadiem
Uzskatu, ka nebija arī tā, ka šeit pieminētie florbolisti nebija ar atbildīgu attieksmi sagatavojušies... Bija! Vienkārši nespēja izturēt mandrāžu, bet tā jau vairs nav attieksmes vaina, bet gan mentalitātes un psiholoģiskās noturības vaina. Ir cilvēki, kam būs lampu drudzis un ir cilvēki, kuri jūtas kā zivs ūdenī daudzu cilvēku priekšā... Protams, teiktajam īsti nav saistības ar Spurs, bet gribu piekrist valjero, ka ir dažādi faktori, kas ietekmē sniegumu - ne vienmēr var runāt par attieksmes trūkumu, it īpaši florbolistu sakarā.
, 2016-12-09 17:41, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: iedotu viņam nagjenes vai 76erus, tad redzētu ko jēdz Bet kopumā protams viens no labākajiem treneriem :0
Varētu padomāt, ka bez Popa ziņas tur vispār kautkas komandas komplektācijā notiek. Turklāt tieši pie viņa daudzi ir atvērušies gan pagātsnē, gan tagad: paskaties uz to pašu Lī šogad. šajā konkrētajā spēlē Popam var pārmest tikai to, ka viņš Oldridžam, kurš bija vājš, vispār deva tik lielu spēles laiku. šī nu bija spēle, kur Dāvis pāris spēlētāju vietā mierīgi varēja tikt uzlaists.
, 2016-12-09 18:36, pirms 7 gadiem
Bertāns būtu izvilcis
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
15

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.