Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vairāki NBA klubi gatavo maiņas piedāvājumus par Bertānu

Rolands Eliņš

Vairāki NBA klubi gatavo maiņas piedāvājumus par Bertānu
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

ASV medijs NBC vēsta, ka NBA klubu vidū ir liela interese par latviešu basketbolistu Dāvi Bertānu. Jau iepriekš ziņots, ka vairākas komandas cer pārsolīt "Wizards" un piedāvāt viņam jaunu līgumu, bet tagad NBC norāda, ka vismaz trīs klubi būtu gatavi ne tikai piedāvāt Bertānam lielu līgumu, bet arī atdot "Wizards" spēlētājus maiņas darījumā.

Dāvis Bertāns pavisam drīz kļūs par neierobežotu brīvo aģentu un varēs uzklausīt visu NBA komandu piedāvājumus. Covid-19 pandēmijas apstākļos NBA un spēlētāju arodbiedrība vēl nav tikusi pie pilnīgas skaidrības, kurā dienā brīvo aģentu tirgus tiks oficiāli atvērts, taču līga cer to paveikt pēc iespējas drīzāk, ņemot vērā, ka nākamās sezonas sākums plānots jau pēc nieka pusotra mēneša.

"Wizards" vadība visa gada gaitā publiski nav atkāpusies no savas nostājas, ka jauna līguma noslēgšana ar Bertānu ir viena no komandas prioritātēm šajā starpsezonā. Kā vēsta "NBC Sport" Vašingtonas nodaļa, "Wizards" ir saņēmusi solījumu, ka būs pirmā komanda, kas ar Bertānu sēdīsies pie sarunu galda. "Wizards" ir arī priekšrocība, ka tā var noslēgt jaunu līgumu ar Bertānu, pārsniedzot algu griestus, kuros 101 miljons dolāru nākamajai sezonai aizņemts jau šobrīd ar tikai desmit spēlētājiem sastāvā.

Jau iepriekš vēstīts, ka vairākas komandas interesējas par Bertānu un gatavas piedāvāt viņam līgumu, izmantojot savu brīvo vietu algu sarakstos. Pie šīm komandām tiek piesaukta "Knicks", "Suns" un "Hawks". Konkrētākas piedāvājumu aprises gan netiek piesauktas, jo komandas tomēr visnotaļ atkarīgs no jaunās sezonas algu griestiem, kuri vēl nav noteikti.

Taču Bertāns pēc sezonas, kurā apliecināja sevi kā elites līmeņa snaiperi un punktu guvēju (15.4 punkti vidēji spēlē), ir piesaistījis vēl plašāku interesi, un NBC vēsta, ka vairākas NBA komandas arī gatavojot maiņu piedāvājumus, proti, tā saukto "sign&trade" darījumu. Šāds darījums paver iespēju Bertānam pievienoties arī komandai, kura pārsniegusi algu griestus. Praksē tas nozīmē to, ka komanda X piedāvā Bertānam tādu līgumu, kādu tā būtu gatava maksāt, Bertāns šādu līgumu noslēdz ar "Wizards", un "Wizards" uzreiz veic maiņas darījumu ar komandu X, pretim saņemot spēlētājus vai drafta tiesības. Protams, tas nozīmē, ka "Wizards" jāsniedz piekrišana šādam darījumam (un, protams, arī Bertānam pašam).

"Sign&trade" darījumi nav īpaši bieža parādība NBA, jo kolektīvajā līgumā iekļauti vairāki punkti, kas nosaka šāda darījuma iespējas. Piemēram, spēlētāja līgumam jābūt uz vismaz trim sezonām, viņu ieguvusī komanda nedrīkst pārsniegt greznības nodokļa limitu, kā arī nedrīkst būt izmantojusi savu "mid-level" izņēmumu cita brīvā aģenta piesaistei. Šādi darījumi parasti tiek īstenoti augsta līmeņa spēlētāja iegūšanai – pagājušajā sezonā NBA tika realizēti tikai desmit šādi darījumi, un to rezultātā pie jaunām komandām tika Kevins Durents, Džimijs Batlers un Kemba Vokers.

NBC savā materiālā īpaši uzsver, ka nevar nosaukt komandas, kuras gatavas piedāvāt "Wizards" darījumu, taču aicina izmantot loģiku un salikt kopā sarakstus ar komandām, kas izrādīja interesi par Bertānu ziemā un kuras pārsniedz algu griestus. Proti, pie iespējamajām interesentēm tiek piesauktas spēcīgās "Celtics", "Lakers" un "Nuggets" komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/washingto...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 18:51, pirms 3 gadiem
Green + Kuzma pret Daavi.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 18:55, pirms 3 gadiem
hantele rakstīja: Green + Kuzma pret Daavi.
Kuzmu var iemainīt tikai pret noplukušām krosenēm.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-09 18:59, pirms 3 gadiem
Bertānam Lakers varētu būt labākais variants.Lebrons mīl sev apkārt snaiperus.Grīns ir nosēdies,Kaldvels-Poups visticamāk būs prom.Vajag snaiperus kā ēst Lakers.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 19:01, pirms 3 gadiem
Bertāna vietā tagad labāk izvēlëtos to komandu, las vairāk dot naļikā. Titulu varēs dabùt karjeras norietā

  -2 [+] [-]

, 2020-11-09 19:02, pirms 3 gadiem
Par Kuzmu piekritīšu.Lakers GM izdarīja stulbumu,ka pēc sezonas ,kurā Kuzma bija labs neaizmainīja viņu prom.Tad viņam bija vērtība.Uz doto brīdi ne statistika,ne vecums (nav perspektīvais,jaunais) viņam ,lai maiņā ko vērtīgu pret viņu dabūtu.Max veterānu+2.k. piku

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 19:22, pirms 3 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Par Kuzmu piekritīšu.Lakers GM izdarīja stulbumu,ka pēc sezonas ,kurā Kuzma bija labs neaizmainīja viņu prom.Tad viņam bija vērtība.Uz doto brīdi ne statistika,ne vecums (nav perspektīvais,jaunais) viņam ,lai maiņā ko vērtīgu pret viņu dabūtu.Max veterānu+2.k. piku
😁 Paskaties uz nospēlētajām minūtēm un saprastu ka Kuzmam statistika būtu identiska kā labākajā sezonā pat neskatoties uz AD pievienošanos. Plus neraksturīgi tāda vecuma spēlētājam māk sapurināt komandu. Vērtība viņam nu galīgi nav kritusies

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 19:24, pirms 3 gadiem
Bertāns aizvedīs Knicks līdz ilgi gaidītajam titulam un pārdos vairāk krekliņus, nekā KP!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 20:01, pirms 3 gadiem
Suns izklausās interesanti.
Slēpts komentārs: Saimonss

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 21:16, pirms 3 gadiem
Vairākas privāto ieguldījumu fondu apkalpošanas kompānijas gatavo piedāvājumu M. Lauvam.

     [+] [-]

, 2020-11-09 21:45, pirms 3 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Kuzmu var iemainīt tikai pret noplukušām krosenēm.
Tad jājautā, kas tad ir Bertāns, ja Kuzmu sauc tā.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-09 22:08, pirms 3 gadiem
99.99% paliks tajā pašā komandā. Es domāju tas pasečnika gājiens kalnītim, tomēr lika ko apsolīt un arī ja bīls ar wall ir bez traumām ar labu formu, var but tiri Ok

  +1 [+] [-]

, 2020-11-09 22:37, pirms 3 gadiem
BET365 rakstīja: 99.99% paliks tajā pašā komandā. Es domāju tas pasečnika gājiens kalnītim, tomēr lika ko apsolīt un arī ja bīls ar wall ir bez traumām ar labu formu, var but tiri Ok
Diemžēl nav nekādas garantijas, ka Beal un Wall paliks.Kopā ar viņiem protams ideāli. Bez Vašingtonas laba komanda būtu Celtics, kā fantastika - Lakers. Manuprāt, interesants variants , lai kārtīgi izspēlētos ātru rezultatīvu basketu, būtu arī Atlanta.

     [+] [-]

, 2020-11-09 23:51, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Diemžēl nav nekādas garantijas, ka Beal un Wall paliks.Kopā ar viņiem protams ideāli. Bez Vašingtonas laba komanda būtu Celtics, kā fantastika - Lakers. Manuprāt, interesants variants , lai kārtīgi izspēlētos ātru rezultatīvu basketu, būtu arī Atlanta.
Tās visas runas ir runas pēc.. Neviens Bertanam nepiedavas lielaku par Wizards un Bertans noteikti neparakstis ar celtics, lakers lai izcinitu titulu, labi saprotot cik trausla ir vina karjera un seit ir janem un viss... Mes vienakrsi, ka letini savejam loti velamies lai maina redzet ar lebronu.. Bet reali ir skaidrs, ka paliks Wizards, varbut maina pēc tam.. Lieku par 99% ka paliks Wizards

     [+] [-]

, 2020-11-10 09:26, pirms 3 gadiem
Nopietnu maiņu var piedāvāt tikai Celtics, tikai jautājums cik ļoti daudz viņi ir gatavi atdot dēļ Bertāna. Ja jau sezonas laikā nebija gatavi atdot nieka divus 1.k pikus (mierīgi varēja iedot 26. un 30. piku), tad nedomāju, ka viņi nopietni kko piedāvās. Tātad šim rakstam nav pilnīgi nekāda sakara ar reālo dzīvi.

     [+] [-]

, 2020-11-10 09:37, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Nopietnu maiņu var piedāvāt tikai Celtics, tikai jautājums cik ļoti daudz viņi ir gatavi atdot dēļ Bertāna. Ja jau sezonas laikā nebija gatavi atdot nieka divus 1.k pikus (mierīgi varēja iedot 26. un 30. piku), tad nedomāju, ka viņi nopietni kko piedāvās. Tātad šim rakstam nav pilnīgi nekāda sakara ar reālo dzīvi.
Bostonai nevajag Dāvi.Bostonai vajag centru

     [+] [-]

, 2020-11-10 10:53, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Bostonai nevajag Dāvi.Bostonai vajag centru
Tas gan. BOS jādabū tas Tērners par katru cenu. Domāju, ka pierunās to IND. Maiņa varētu būtu apm. šāda: Heivords + divi jaunie (R. Wiliams/Langfords+Edvards?)+ 1.k piks pret Tērners+MakDermots (lai aizstātu Sf pozīcijā kaut kā Heivordu). Vai arī iedot vēl vienu piku, lai paņem prom Kanteru un nedot R.Wiliamsu.