Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bucks" aizsargs Brauns saņems 750 tūkstošus no Milvoki par policistu izdarībām

Rolands Eliņš

"Bucks" aizsargs Brauns saņems 750 tūkstošus no Milvoki par policistu izdarībām
Stērlings Brauns. Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Milvoki "Bucks" spēlētājs Stērlings Brauns tiesas ceļā panācis izlīgumu ar Milvoki pilsētu. Brauns bija apsūdzējis pilsētas policiju par nelikumīgu arestu, kas veikts, balstoties uz rasistiskiem iemesliem, kā arī pārmērīga spēka pielietošanā. Viņš saņems kompensāciju 750 tūkstošu dolāru apmērā, kā arī Milvoki domei būs publiski jāatzīst likumpārkāpums un jāapņemas uzlabot situāciju pilsētas policijā, vēsta "The Athletic".

25 gadus vecais Stērlings Brauns NBA aizvadījis trīs sezonas, visas "Bucks" sastāvā. Viņš vidēji spēlē ticis pie 5.2 punktiem un ieņem stabilu rezervista lomu vienā no NBA spēcīgākajām komandām, taču savā debijas sezonā piedzīvoja nepatīkamu epizodi. 2018. gada janvārī viņš pārkāpa auto novietošanas noteikumus pie aptiekas, par ko viņam tika izrakstīta soda kvīts.

Taču ar to viss nebeidzās, un Brauns iesniedza sūdzību pilsētas domei, norādot, ka šajā situācijā viņš ticis aizturēts un pret viņu izmantots pārmērīgs spēks, proti, elektrošoka ierīce. Pret Braunu nekādas citas apsūdzības vēlāk policija neizvirzīja, un viņš 2018. gada jūnijā (pēc NBA sezonas beigām) oficiāli iesniedza prasību tiesā, norādot, ka ticis nelikumīgi aizturēts rasistisku iemeslu dēļ.

Pēc gadu ilgas tiesas prāvas Milvoki pilsēta piedāvāja Braunam iespējamo vienošanos – kompensāciju 400 tūkstošu dolāru apmērā, tiesa, Milvoki piedāvājumā neietilpa pilsētas pārstāvju vainas atzīšana.

Brauns uzturēja apsūdzību un pēc vairāk nekā diviem gadiem panācis savu. Abas puses panākušas vienošanos, kaMilvoki pilsēta viņam kompensācijā izmaksās 750 tūkstošu dolāru, kā arī publiskā paziņojumā atzīs, ka pilsētas varas iestāžu pārstāvji pārkāpuši savas pilnvaras un likumu. Tāpat Milvoki pilsēta apņēmusies ieviest sistemātiskas izmaiņas vietējās policijas darbībā, ņemot vērā šo atgadījumu.

Brauns bija viens no "Bucks" spēlētājiem, kuri ierosināja un palīdzēja komandai realizēt šovasar pieteikto NBA spēļu boikotu, kam vēlāk sekoja arī pārējās NBA burbuļa komandas un ko atbalstīja arī līgas vadība.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/news/sterli...