Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NCAA par naudas pieņemšanu diskvalificē NBA drafta galveno favorītu

NCAA par naudas pieņemšanu diskvalificē NBA drafta galveno favorītu
Džeimss Vaizmens. Foto: Zuma Press/Scanpix

Džeimsam Vaizmenam tiek prognozēts Nacionālās basketbola asociācijas 2020. gada drafta pirmais numurs, taču NCAA pieņēmusi lēmumu diskvalificēt Memfisas "Tigers" pirmgadnieku, jo viņš saņēmis neatļautu palīdzību no malas.

Skolas publicētajā paziņojumā teikts, ka Penijs Hārdevejs (NBA četru Zvaigžņu spēļu dalībnieks), pirms viņš bija kļuvis par komandas galveno treneri, samaksāja 11,5 tūkstošus dolāru, palīdzot Vaizmena ģimenei pārcelties uz Memfisu. Pats basketbolists par to nav zinājis. Ņemot vērā notikušā apstākļus un valdošos noteikumus, NCAA pieņēma lēmumu Vaizmenu diskvalificēt.

Tiesa, aizvadītajā naktī Vaizmens devās laukumā un palīdzēja "Tigers" mājās ar 92:46 sakaut "Illinois-Chicago". Šāds lēmums tika pieņemts, jo Šelbijas apgabala tiesas tiesnesis lēma vismaz uz laiku iesaldēt NCAA piepriesto diskvalifikāciju. Vaizmens guva 17 punktus, no spēles neaizmetot garām nevienu metienu, savāca deviņas atlēkušās bumbas un bloķēja piecus metienus.

Vaizmens no Nešvilas uz Memfisu pārcēlās 2017. gada vasarā. Laikā, kad viņš apmeklēja vidusskolu, centrs pārstāvēja "Team Penny", ko trenēja Hārdevejs. Viņš 2018. gada martā tika apstiprināts par "Tigers" galveno treneri, un galvenā prioritāte bija Vaizmena piesaistīšana komandai. Pagājušā gada novembrī Vaizmens deva priekšroku "Tigers", nevis "Kentucky".

Hārdevejs savulaik ziedojis naudu Memfisas skolai, tāpēc viņa palīdzība Vaizmenam tiek uzskatīta par neatļautu. Maijā NCAA gan atļāva basketbolistam spēlēt, taču sekoja mēnešiem ilga izmeklēšana, un beigās tika atrasti dokumenti, kas pierādīja, ka Hārdevejs palīdzējis Vaizmena ģimenei pārcelties. Tagad sekos cīņas tiesas sēdēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mens-college-b...


, 2019-11-09 11:37, pirms 4 gadiem
Sodat skolu utt ne jau spēlētāju
, 2019-11-09 11:43, pirms 4 gadiem
NCAA NFL potenciāli pirmajam numuram ar tādas pašas problēmas
, 2019-11-09 11:48, pirms 4 gadiem
Kādas intrigas Tur valda!
Pie mums viss tas ir demokrātiskāk...
, 2019-11-09 14:28, pirms 4 gadiem
Katru gadu desmitiem speletaju ker uz shadam mahinacijam. Un vel liels jautajums, cik nenoker. Tomer tur loti liela nauda apgrozas. Nu ja Louisiana State University (LSU) gada sanem dotacijas sportam 300 M USD apmera, tad riskeja un ari nakotne riskes
, 2019-11-10 09:46, pirms 4 gadiem
NCAA ir viena pretīga organizācija, jo pati uz šiem atlētiem pelna ļoti lielas summas, bet spēlētaji vispār nedrīkst ne dolāru no malas. Jā var teikt ka viņiem iedod stipendiju pretī, kas ir vērta droš vien tuvu 20-40k gadā, bet ja ir organizācijas kas grib šiem atlētiem maksāt par reklāmām vai kaut ko citu neredzu iemeslu kādēļ ne.
, 2019-11-11 08:50, pirms 4 gadiem
AlanRich rakstīja: NCAA ir viena pretīga organizācija, jo pati uz šiem atlētiem pelna ļoti lielas summas, bet spēlētaji vispār nedrīkst ne dolāru no malas. Jā var teikt ka viņiem iedod stipendiju pretī, kas ir vērta droš vien tuvu 20-40k gadā, bet ja ir organizācijas kas grib šiem atlētiem maksāt par reklāmām vai kaut ko citu neredzu iemeslu kādēļ ne.
Es gan teiktu, ka nav šitā smuki - principā kukuļošana. Bet nu piekrītu, ka jauns gurķis te ir vismazāk vainīgs.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.