Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Moriss segs Porziņģi, taču vairāk noraizējies par Dončiču

Andrejs Siliņš

Moriss segs Porziņģi, taču vairāk noraizējies par Dončiču
Kristapa Porziņģa un Markusa Morisa duelis 2016. gada novembrī. Foto: AP / Scanpix

Pirms šonakt gaidāmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles starp Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" viesu uzbrucējs Markuss Moriss atklāja, ka viņam uzticēts aizsardzībā segt Kristapu Porziņģi, tomēr komandai lielākās raizes pirms šī mača radījis jautājums par Lukas Dončiča ierobežošanu.

"Knicks" šosezon savākts ļoti interesants sastāvs, kas zināmā mērā atbilst komandas trenera Deivida Fizdeila filozofijai par bezpozīciju basketbolu mūsdienās, par ko speciālists stāstīja šo rindu autoram 2018. gada vasarā intervijā "Sporta Avīzei". Komandā šosezon ir maz aizsargu, daudz uzbrucēju, bet starta pieciniekā nereti devušies pat četri spēlētāji, kas var spēlēt kā spēka uzbrucēji.

Šonakt laukumā nedosies centrs Mičs Robinsons, kuram jāatgūstas no smadzeņu satricinājuma, bet Markuss Moriss sarunā ar medijiem pirms mača norādīja, ka sāks spēli kā vieglais uzbrucējs. Lai gan spēka uzbrucēja pozīcijā starta pieciniekā varētu būt Džuliuss Rendls, Moriss atklāja, ka viņam uzticēta Dalasas ceturtā numura Porziņģa segšana.

"Vienkārši jāmēģina spēlēt pret viņu fiziski. Jātiek viņam zem ādas, jābūt fiziskam. Viņš ir 221 centimetru garš, met trīspunktniekus, spēlē ar muguru pret grozu, iet garāmgājienos. Centīšos tikt viņam zem ādas, būšu vienmēr blakus, pagrūstīšu, būšu nedaudz uzbāzīgs," Moriss atklāj savu plānu darbībai aizsardzībā pret Porziņģi. "Viņš ir kļuvis masīvāks. Redzēsim. Viņš ir garš, māk izmantot augumu. Viņš nespēlē pārāk fiziski, tāpēc centīsimies to izmantot. Tāda ir mana pieeja. Esmu pieredzējis, ka tas strādā."

Tomēr Moriss norādīja, ka lielāka uzmanība "Knicks" skautingā pievērsta tam, kā ierobežot Luku Dončiču: "Esam tiešām noraizējušies par Dončiču. Viņš līdz šim spēlējis tiešām labi. Mums jātiek ar viņu galā, jo tieši viņš kontrolē "Mavericks" spēli. Dončičs ir Dalasas motors."

Spēles sākums šonakt 3:30 pēc Latvijas laika. Šis būs pirmais Porziņģa mačs pret savu bijušo komandu. Nākamnedēļ abas vienības tiksies atkārtoti, tikai šoreiz Ņujorkā.

Izmantotie resursi:
https://www.sny.tv/

  -1 [+] [-]

, 2019-11-09 01:26, pirms 4 gadiem
"Markuss Moriss atklāja, ka viņam uzbrucējs aizsardzībā segt Kristapu Porziņģi"
Ārprāc, kāds diletantisms. Stulbi, ka cilvēki lielākoties lasa un komentē tikai šo sporta lapeli. Tas laikam aiz pieraduma, jo jau labu laiku ir pieejamas citas alternatīvas.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-09 01:41, pirms 4 gadiem
Laiks neģerēniem saprast, ka basītis ir balto vīru spēle.

     [+] [-]

, 2019-11-09 06:07, pirms 4 gadiem
Girtelis rakstīja: "Markuss Moriss atklāja, ka viņam uzbrucējs aizsardzībā segt Kristapu Porziņģi"
Ārprāc, kāds diletantisms. Stulbi, ka cilvēki lielākoties lasa un komentē tikai šo sporta lapeli. Tas laikam aiz pieraduma, jo jau labu laiku ir pieejamas citas alternatīvas.
Tā ir! Te savus vēmekļus izlej gan rakstiņu skribelētāji gan lasītāji!😰

  -1 [+] [-]

, 2019-11-09 06:13, pirms 4 gadiem
Bet ja par spēli, Ņujorka laikam bija supermotivēta uzvilkt Porzinģi kas arī viņiem izdevās! To pašu varētu teikt par Porzinģi kurš uguņoja taču uz spēles beigām nolūza, sapelnīja piezīmes un tika nodzīts!😭