Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Medijs: Karijs šosezon varētu vairs neatgriezties laukumā

Medijs: Karijs šosezon varētu vairs neatgriezties laukumā
Stefs Karijs. Foto: Reuters / Scanpix

Ziemeļamerikas sporta medijs "Bleacher Report" piektdien publicēja informāciju, ka Nacionālās basketbola asociācijas (BA) vislabāk atalgotais spēlētājs Stefens Karijs pēc rokas salaušanas varētu šosezon vairs neatgriezties laukumā, taču vēlāk Goldensteitas "Warriors" pārstāvji šo informāciju noliedza.

Karijs salauza roku 1. novembra naktī spēlē pret Fīniksas "Suns". Sākotnējā informācija, ko sniedza klubs, liecināja, ka Karijam nāksies izlaist vismaz trīs mēnešus, tomēr piektdien "Bleacher Report" vēstīja, ka vairāk nekā 40 miljonus šosezon pelnošais Karijs ticis pie sarežģītāka lūzuma nekā sākotnēji domāts un laukumā varētu vairs neatgriezties.

"Tās ir pilnīgas muļķības," citam medijam "San Francisco Chronicle" norādījis kāds anonīms "Warriors" pārstāvis. "Kā jau esam teikuši, viņu pēc trim mēnešiem vēlreiz pārbaudīs un tad arī tiks pieņemti lēmumi par turpmāko. Šobrīd nav nekādu iemeslu domāt, ka viņš šosezon varētu vairs nespēlēt."

Ņemot vērā to, ka savainojumi ir arī diviem citiem "Warriors" vadošajiem spēlētājiem - Dreimonds Grīns šosezon atgriezīsies, bet Klejam Tompsonam šosezon jāiztiek bez spēlēšanas, pastāv ideja, ka "Warriors" varētu atkārtot Sanantonio "Spurs" stratēģiju deviņdesmito gadu vidū.

Proti, 1996./1997. gada sezonā "Spurs" no sastāva izkrita vairāki vadošie spēlētāji, tostarp viens no labākajiem līgas centriem Deivids Robinsons. Sanantonio klubs nolēma ļaunumu pārvērst labumā - spēlējot ar maz pieredzējušu un līmenim nepietiekami kvalitatīvu sastāvu, komanda pabeidza sezonu vien ar 20 uzvarām 82 mačos un uzvarēja NBA drafta loterijā.

Tas ļāva ar pirmo numuru 1997. gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā rezervēt tiesības uz Timu Dankanu, kurš vēlāk kļuva par vienu no, ja ne visu laiku labāko spēka uzbrucēju līgas vēsturē. Atgriežoties ierindā Robinsonam, "Spurs" nākamajā sezonā izveidoja spēcīgāko groza apakšas duetu līgā un nākamo sešu gadu laikā izcīnīja divus čempiontitulus. Pēc tam, kad Robinsons noslēdza karjeru pēc otrā titula izcīnīšanas 2003. gadā, "Spurs" ar Dankanu ierindā izcīnīja vēl trīs titulus (2005, 2007, 2014).

Dankana līmeņa talants nākamā gada draftā pagaidām nav prognozējams, taču iespēja tikt pie pēc iespējas augstāka drafta numura gan ir reāla, ja Karijs šosezon vairs nespēlēs.


Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.