Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Popovičs atlikušajās pārbaudes spēlēs negrasās pietaupīt pieredzējušos basketbolistus

Popovičs atlikušajās pārbaudes spēlēs negrasās pietaupīt pieredzējušos basketbolistus
Gregs Popovičs
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs pēdējās divās pirmssezonas pārbaudes spēlēs negrasās pietaupīt pieredzējušos spēlētājus.

Dāvja Bertāna pārstāvētā "Spurs" komanda pirms NBA sezonas palikusi bez plānotā pamata saspēles vadītāja Dežontes Mareja, kurš sarāvis ceļgala krusteniskās saites, līdz ar to šosezon, iespējams, vispār nespēlēs.

Kā ziņots, ceļgala traumas dēļ "Spurs" sezonas sākumā būs jāiztiek arī bez šogad draftētā aizsarga Lonija Volkera, kurš nevarēs spēlēt 6-8 nedēļas.

Pirmdien treniņā Popovičam tika jautāts, vai, ņemot vērā traumas, pēdējās divās pārbaudes spēlēs tiks pietaupīti pieredzējušie spēlētāji.

"Nē, ir jāiet un jāspēlē. Jāsacenšas," Ziemeļamerikas mediji citē Popoviča teikto.

Pagājušajā nedēļā, viņš atsaucoties uz sporta zinātniekiem, apgalvoja, ka prakse pietaupīt pieredzējušos spēlētājus ir novecojusi.

"Fiziologi un citi ģēniji vēlas, lai minūšu skaits laukumā tiktu palielināts, kas palīdzētu sagatavoties sezonai. Līdz ar to pirmssezonā viņiem jāspēlē aptuveni 20 minūtes," teica Popovičs.

Pieredzējušais saspēles vadītājs Petijs Mills ir vienisprātis ar galveno treneri.

"Traumas mēdz gadīties, bet mums jāturpina progresēt. Un vienīgais veids, kā to panākt, ir doties laukumā un spēlēt. Šādā veidā mēs iemācāmies daudz ko par sevi un saviem komandas biedriem," stāstīja austrāliešu basketbolists, kuram līdz ar Mareja traumu paredzams lielāks spēles laiks.

"Spurs" uzvarējusi divās no trim šosezon aizvadītajām pārbaudes spēlēm. Nākamajos mačos Sanantonio basketbolisti tiksies ar Atlantas "Hawks" un Orlando "Magic" vienībām.

Jaunā NBA sezona sāksies nākamnedēļ.

Izmantotie resursi:
LETA


Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
7

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.