Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" gatavojas pēc pirmā septembra atlaist Noā

Rolands Eliņš

"Knicks" gatavojas pēc pirmā septembra atlaist Noā
Žoakims Noā
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Ņujorkas „Knicks” nav spējusi atrast visas puses apmierinošu variantu, kā Žoakimam Noā atgriezties sastāvā, tāpat nav atrasts maiņas darījums, līdz ar to pēc pirmā septembra Noā tiks atlaists un viņa līgumā palikusī summa par 38 miljoniem dolāru tiks sadalīta pa nākamajiem gadiem.

Kad par „Knicks” galveno treneri šovasar kļuva Deivids Fizdeils, kluba vadība pieļāva iespēju, ka Francijas centra spēlētājs Žoakims Noā varētu atgriezties komandā. Pagājuši pāris mēneši, un šī varianta realizēšana nav pavirzījusies uz priekšu, vēsta ESPN, norādot, ka arī Noā aizmainīšanas iespēja ir visai niecīga, jo „Knicks” šajā darījumā nevēlas šķirties ne no kāda jaunā spēlētāja, ne no nākotnes drafta izvēlēm.

Noā vēl ir līgums ar „Knicks” uz divām sezonām par 37.8 miljoniem dolāru, un NBA noteikumi paredz, ka pēc pirmā septembra „Knicks” viņu varēs atlaist par sev daudz izdevīgākiem nosacījumiem, proti, pēc pirmā septembra Ņujorkas klubs varēs „izstiept” viņa līguma summu pa vairākiem gadiem, kas atstās mazāku iespaidu uz algu sarakstiem un dos klubam lielākas iespējas 2019. gada vasarā, kad tiek tēmēts uz plašu rocību brīvo aģentu tirgū.

Ja Noā tiks atlaists pēc pirmā septembra, 2018./19. gada sezonā „Knicks” algu sarakstos tāpat uzrādīsies 18.5 miljoni dolāru, bet 2019./20. gadā paredzētie 19.3 miljoni tiks sadalīti pa trim sezonām – 6.4 miljoni katrā sezonā līdz 2021. gadam.

„Knicks” joprojām gan cenšas atrast maiņas darījumu, ar kuru atbrīvoties no Noā milzīgā līguma, ko pirms diviem gadiem noslēdza bijušais kluba prezidents Fils Džeksons, taču ESPN vēsta, ka „Knicks” nav saņēmusi gandrīz nekādu interesi no citām komandām par Noā iemainīšanu. Taču „Knicks” pastāv arī iespēja pierunāt Noā, lai viņš piekrīt līguma izpirkšanai par mazāku summu.

Noā no „Knicks” sastāva aizgāja šī gada februārī pēc pamatīga strīda ar tobrīdējo galveno treneri Džefu Hornačeku, un Hornačeks vairs viņu atpakaļ sastāvā negaidīja. Noā aiziešana no sastāva notika pēc abpusēja lēmuma, taču, ņemot vērā, ka viņam ir līgums ar komandu, viņš nākamās sezonas sākumā varētu atgriezties komandā, un šādu iespēju „Knicks” nav noskaņota pieļaut, uzskatot, ka tas varētu negatīvi ietekmēt klimatu komandā, tāpēc arī gatavojas viņu atlaist vēl pirms sezonas sākuma.

33 gadus vecais Noā Ņujorkā nespēja ne tuvu parādīt to sniegumu, ar kuru izpelnījās atzinību Čikāgā. Mokoties ar traumām, viņš saņēma arī NBA diskvalifikāciju uz 20 spēlēm un kopumā divās sezonās Ņujorkā nospēlēja tikai 53 spēles. Arī laukumā pavadītajā laikā Noā ne tuvu neattaisnoja savu lielo līgumu, vidēji gūstot 4.9 punktus un savācot 8.6 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
New York Knicks, David Fizdale plan to part...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 09:34, pirms 6 gadiem
Tik lielu un garu līgumu tādam nabagam..

  +3 [+] [-]

, 2018-08-09 09:51, pirms 6 gadiem
It kā žēl Noah, jo viņš varētu būt vēl ar vien labs aizsardzības kapātājs, bet to līgumu kuru ar viņu noslēdza, tas bija kaut kāds neizdevies joks (otrais dārgākais spēlētājs pašreiz Knicks komandā). Tad vēl tas viņa metiens un sodiņi, un tad vēl viņa "freak" daba, kur viņš ārpus laukuma atgādina D.Rodman (tikai D.Rodman atšķirībā no Noah bija izcils laukumā).
Bet Knicks ir diez gan gaišs skats uz nākamo vasaru. Baker līgumam šis ir pēdējais gads + jātiek vaļā no Courtney Lee 12M līguma + ja Erving/Butler izlems par pievienošanos NYK, tad beidzot Knicks varbūt būs spējīgi uz ko vairāk par 30 uzvarām sezonā vai pirmo Playoff kārtu.

     [+] [-]

, 2018-08-09 09:55, pirms 6 gadiem
Kam vel nākamvasar beigsies līgumi? No Tomasa,Lee ari jatiek valjaa....jānotanko kārtīgi un tad jau 2020. ceram uz play off...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 10:10, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: It kā žēl Noah, jo viņš varētu būt vēl ar vien labs aizsardzības kapātājs, bet to līgumu kuru ar viņu noslēdza, tas bija kaut kāds neizdevies joks (otrais dārgākais spēlētājs pašreiz Knicks komandā). Tad vēl tas viņa metiens un sodiņi, un tad vēl viņa "freak" daba, kur viņš ārpus laukuma atgādina D.Rodman (tikai D.Rodman atšķirībā no Noah bija izcils laukumā).
Bet Knicks ir diez gan gaišs skats uz nākamo vasaru. Baker līgumam šis ir pēdējais gads + jātiek vaļā no Courtney Lee 12M līguma + ja Erving/Butler izlems par pievienošanos NYK, tad beidzot Knicks varbūt būs spējīgi uz ko vairāk par 30 uzvarām sezonā vai pirmo Playoff kārtu.
Būsum reāli - viņš vairs tāds nevarētu būt. Patiesībā - viņš tāds vairs nevarēja būt pat brīdī, kad Knicks ar viņu noslēdza to pilnīgi nejēdzīgo līgumu. Praksē nav iespējams aizsardzības tipa spēlētājs, kurš visu savu spēli balsta uz enerģiju, cīņu, fizuhu, tajā pat laikā jūkot laukā - pleci, ceļi, elkoņi, potītes - viss!
Kas attiecas uz Knicks nākotni, tad jau pirms kāda laika rakstīju - šobrīd, ja tiks ieturēts jau pagājušajā sezonā iesāktais kurss, nākamo sezonu Knicks sāks jau kā potenciālā PO komanda. Šī sezona vēl taktiski pareizi jānovelk, bet pēc tam gan, kā saka - tagad vai nekad!

     [+] [-]

, 2018-08-09 12:51, pirms 6 gadiem
Pareizs lēmums, bet pieļauju, ka NY arī iepauzēs ar skaļiem darījumime līdz mirklim, kad sapratīs, ka KP ir atgriezies. un būs spējīgs nest komandu.
Tad nu diezin vai šogad kkas tai komandā notiks.

     [+] [-]

, 2018-08-09 13:35, pirms 6 gadiem
Ja koncentrējas uz 2019. FA tirgu, tad pareizi. Ja uz 2020. tad nepareizi. Tik vienkārši. Jo ja uz 2020. tad tie 6M var nospēlēt lielu lomu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-10 09:07, pirms 6 gadiem
Laikam jau pareizs solis. Jāļauj dabas bērnam dzīvot pie dabas, nevis četrās sienās sēžot uz soliņa. Varēs oficiāli tagad paziņot par karjeras beigām un dzīvot džungļos.