Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Els Džefersons pamet NBA un spēlēs Ķīnā

Andrejs Siliņš

Els Džefersons pamet NBA un spēlēs Ķīnā
Els Džefersons
Foto: AP/Scanpix

33 gadus vecais amerikāņu centrs Els Džefersons, kurš 14 sezonas pavadījis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), nākamajā sezonā spēlēs Ķīnā.

Džefersons NBA aizvadījis 14 sezonas, pārstāvot Bostonas "Celtics", Minesotas "Timberwolves", Jūtas "Jazz", Šarlotes "Hornets" un Indianas "Pacers". Vidēji karjerā Džefersons guvis 15,7 punktus un izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas, bet aizvadītajā sezonā "Pacers" rindās guva 7,0 punktus un izcīnīja 4,0 bumbas - sliktākie rādītāji kopš debijas sezonas 2004./2005. gada sezonā.

Džefersonam bija spēkā līgums ar Indianas klubu arī uz nākamo sezonu par desmit miljoniem dolāru, tomēr "Pacers" izmantoja iespēju atbrīvot basketbolistu, tādējādi ietaupot sešus miljonus (četri miljoni bija līgumā garantēti). "Mums bijušas daudz sarunas ar Elu. Ja viņš aizies, mums pietrūks viņa lomas komandā, bet domāju, ka viņš spēlēs ārpus NBA," sestdien preses konferencē sacīja "Pacers" ģenerālmenedžeris Kevins Pričards.

Tagad kļuvis zināms, ka Džefersons vienojies par līgumu ar Ķīnas klubu "Flying Tigers", kur savulaik uzspēlējuši Kenjons Mārtins, Petijs Milzs, Džordans Kroufords, Endrū Gaudloks un pēdējās četras sezonas spēlēja Andrejs Blačs. 2017. gadā "Flying Tigers" izcīnīja Ķīnas čempiontitulu.

Izmantotie resursi:
https://eu.indystar.com

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 12:42, pirms 6 gadiem
Cik kitajozas dod?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 15:10, pirms 6 gadiem
Jefersons bija ļoti stabils, vislabāk viņa spēle atmiņā ir palikusi no Jūtas laikiem..