Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

Bijušais "Knicks" uzbrucējs Viljamss pievienosies "Heat", Speitss uz "Clippers"

Bijušais "Knicks" uzbrucējs Viljamss pievienosies "Heat", Speitss uz "Clippers"
Deriks Viljamss
Foto: AP/Scanpix

Pagājušo sezonu Ņujorkas "Knicks" rindās pavadījušais uzbrucējs Deriks Viljamss karjeru turpinās citā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Maiami "Heat", ar kuru panākta vienošanās uz vienu gadu. Savukārt Goldensteitas "Warriors" šķirsies no kārtējā spēlētāja, jo ilgtermiņa sadarbību ar Losandželosas "Clippers" panācis Marīss Speitss.

Par 25 gadus vecā Derika Viljamsa ceturto komandu uzbrucēja profesionālajā karjerā kļūs trīskārtējā NBA čempione Maiami "Heat", ar kuru panākta vienošanās uz vienu sezonu par kopējo atalgojumu piecu miljonu ASV dolāru apmērā, ziņo The Vertical. Savulaik ar otro numuru draftā (2011. gadā, Minesotas "Timberwolves") izvēlētais spēlētājs itin sekmīgi pildīja Ņujorkas "Knicks" rezervista funkcijas, 80 mačos vidēji 17,9 minūtēs izceļoties ar 9,3 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām. Viljamsam kontraktā bija spēlētāja iespēja pagarināt sadarbību ar "Knicks" uz vēl vienu sezonu (par 4,6 miljoniem ASV dolāriem), tomēr atlētiskais uzbrucējs deva priekšroku brīvā aģenta statusam.

Kaut arī Viljamss galvenokārt spēlēs iesaistījās no soliņa, Deriks kopumā izpildīja 256 soda metienus (realizēti 194, 75.8%), šajā rādītājā atpaliekot tikai no ņujorkiešu līdera Karmelo Entonija (334/403, 82.9%). Maiami vienība šajā starpsezonā jau šķīrusies no kluba ilggadējā līdera un simbola Dveina Veida (uz "Bulls") un pieredzējušā Džo Džonsona ("Jazz"), savukārt Bruklinas "Nets" aizsargam Taileram Džonsonam ir piedāvājusi četru gadu līgumu par 50 miljoniem, kuru "Heat" būs jāpielīdzina, ja Floridas klubs vēlas Džonsonu redzēt savās rindās arī turpmāk.

Pēc trim Goldensteitas "Warriors" rindās pavadītām sezonām uz citu Kalifornijas klubu Losandželosas "Clippers" pārcelties nolēmis Marīss Speitss. 28 gadus vecais uzbrucējs bija viens no vērtīgākajiem spēlētājiem, cīņās iesaistoties no soliņa, tomēr Marīsa loma 2015. gada čempionu sastāvā līdz ar Kevina Durenta un Deivida Vesta piesaistīšanu, visticamāk, būtu daudz mazāka. "Clippers" šajā starpsezonā nav bijusi sevišķi aktīva brīvo aģentu tirgū, tomēr līgumi tika pagarināti ar Džamalu Kroufordu, Ostinu Riversu, Vesliju Džonsonu un Luku Mbā a Muti.

Speitss, kurš ir bīstams gan no tālās distances, gan groza tuvumā, pērn 72 regulārā turnīra mačos "Warriors" rindās caurmērā 11,6 minūtēs guva 7,1 punktu un izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas, bet 24 "play-off" spēlēs šie rādītāji vēl zemāki - 8,4 minūtes, 5,6 punkti un divas bumbas zem groziem. Bez Speitsa kareivji kopš Kevina Durenta iegūšanas šķīrušies arī no Endrjū Boguta, Festusa Ezīlī, Leandru Barbozas, Harisona Bārnsa un Brendona Raša.

Izmantotie resursi:
Sources: Marreese Speights agrees to deal with...
Sources: Derrick Williams reaches deal with...


, 2016-07-09 13:31, pirms 8 gadiem
No GSW lielās rotācijas nekas nav pāri palicis...Viss ir padi*sts viena spēlētāja dēļ
, 2016-07-09 13:32, pirms 8 gadiem
Nu nezinu vai GSW nāk par labu durants! protams, pirmais piecinieks būs graujošākais līgā, bet tomēr visi rezervisti, kuri labi aizvietoja kariju un tomsonu, pamet komandu.
, 2016-07-09 14:08, pirms 8 gadiem
Uz kurieni tad Rush parcelies?
, 2016-07-09 14:34, pirms 8 gadiem
Rotācija tiešām ir...tagad šķiet ka KD būs lielākā kļūda, šī ir komanda kam būtu jāuzvar tagad, līdzīgi kā BKN dziņas pakaļ..ja traumu nebūs viss protams lieliski, bet tagad neizskatās,ka Karijs un pārējie varēs mierīgi atsēdēt pēdēju ceturtdaļu. No rezervistiem 2 tik var pavilkt-Livingstons un Igijs, Vests ar Zaza ir tīri OK, man personīgi Allens prasītos šeit klāt
, 2016-07-09 14:47, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka kareivjiem tuvākajos gados titulu neredzēt, jo SAS un CAVS nākamsezon vājāki nebūs.
Lielākās problēmas gsw būs nākamvasar, kad karijam vajadzēs dot lielo līgumu.
, 2016-07-09 15:12, pirms 8 gadiem
raiversons rakstīja: Uz kurieni tad Rush parcelies?
minesota
, 2016-07-09 16:14, pirms 8 gadiem
Kā Mozgovs var saņemt 16 sezonā , bet Williams 5, nav ļoģikas tajā!
, 2016-07-09 16:26, pirms 8 gadiem
GSW nekļūs par čempioniem, ja KD nenāks no beņķa.
, 2016-07-09 17:08, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Kā Mozgovs var saņemt 16 sezonā , bet Williams 5, nav ļoģikas tajā!
rudenī redzēsi. basketbols nav tikai tupi skatīties vecu statistiku. viens būs Lakers pamastastāva centrs, otrs klipperos lasīs rezervista minūtītes ..
, 2016-07-09 17:58, pirms 8 gadiem
Progres2015 rakstīja: Izskatās, ka kareivjiem tuvākajos gados titulu neredzēt, jo SAS un CAVS nākamsezon vājāki nebūs.
Lielākās problēmas gsw būs nākamvasar, kad karijam vajadzēs dot lielo līgumu.
nu gan bullshitu runā. Warriori tagad tāpat pēc visu bukmeikeru un apskatnieku domām ir pretendenti nr1 uz titulu. un kāpēc lai nebūtu ? ar tādu sastāvu. ganjau vēl kautko nolasīs no pāri palikušajiem FA, un aizpildīs Barbosas un Bārnsa iztrūkumu. Bogutu un Speitsu jau tīri labi aizvietos Vests un Zaza.

Par to , vai GSW būs pirmie rietumos gan var diskutēt. domāju, ka būs nedaudz virs 60 uzvarām (apmēram 10 spēļu kritums) un top 2 vai 3 komanda rietumos. SAS 1. sīds.
ar visu to, tāpat 3. gadu pēc kārtas fināls GSW - Lebrons
, 2016-07-09 17:59, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: rudenī redzēsi. basketbols nav tikai tupi skatīties vecu statistiku. viens būs Lakers pamastastāva centrs, otrs klipperos lasīs rezervista minūtītes ..
Redzējām cik daudz Mozgovs spēlēja contenderos (čempionos, Cavs). neteiktu gluži , ka par soliņa sildīšanu visus plejoffus tādu piķi pelnīt ir normāli
turklāt nedomāju, ka Mozgovs ir pietiekami labs, lai būtu sākumsastāva centrs.. bet nu Leikeriem derēs
, 2016-07-10 08:43, pirms 8 gadiem
MTech rakstīja: GSW nekļūs par čempioniem, ja KD nenāks no beņķa.
KD no beņķa?

2. labākais spēlētājs līgā un no benķa..... yeah right.
, 2016-07-10 08:45, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: nu gan bullshitu runā. Warriori tagad tāpat pēc visu bukmeikeru un apskatnieku domām ir pretendenti nr1 uz titulu. un kāpēc lai nebūtu ? ar tādu sastāvu. ganjau vēl kautko nolasīs no pāri palikušajiem FA, un aizpildīs Barbosas un Bārnsa iztrūkumu. Bogutu un Speitsu jau tīri labi aizvietos Vests un Zaza.

Par to , vai GSW būs pirmie rietumos gan var diskutēt. domāju, ka būs nedaudz virs 60 uzvarām (apmēram 10 spēļu kritums) un top 2 vai 3 komanda rietumos. SAS 1. sīds.
ar visu to, tāpat 3. gadu pēc kārtas fināls GSW - Lebrons
Piekrītu visam.

Regulāro sezonu nenokapās tik labi, kā šogad, bet PO vēsā mierā var izmočīt 7 cilvēku sastāvā. Tas tāpat kā MIA, kad bija 3 draugi + benķis 0.
, 2016-07-10 12:53, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: KD no beņķa?

2. labākais spēlētājs līgā un no benķa..... yeah right.
Kurš ir labākais? Tikai nesaki, ka finālu čoukers Karijs. Regulārās sezonas MVP - bez jautājumiem, viss pareizi, bet ne līgas labākais.
, 2016-07-11 08:30, pirms 8 gadiem
AnimalZ rakstīja: Kurš ir labākais? Tikai nesaki, ka finālu čoukers Karijs. Regulārās sezonas MVP - bez jautājumiem, viss pareizi, bet ne līgas labākais.
Tak Lebrons ir labākais un KD otrais. Tas, ka Karijs māk labi mest, nenozīmē, ka viņš ir labākais. Teiksim tā- pareizais vārds būtu universāls ir Lebrons pirmais un Durants otrais.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.