Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Iljasova paliek Milvokī, Hainrihs atgriežas Čikāgā

Iljasova paliek Milvokī, Hainrihs atgriežas Čikāgā
Ersans Iljasova (centrā) cīņā par bumbu ar "Wizards" aizsargu Džonu Volu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Milvoki "Bucks" panācis vienošanos ar turku uzbrucēju Ersanu Iljasovu par līguma pagarināšanu. Tikmēr Čikāgas "Bulls" vienība ir panākusi mutisku vienošanos par līgumu uz divām sezonām ar pieredzējušo aizsargu Kirku Hainrihu, kurš karjeras laikā iepriekš jau ir aizstāvējis "Bulls" krāsas.

"Mēs esam tuvu sarunu veiksmīgam noslēgumam ar brīvo aģentu Ersanu Iljasovu," tā svētdien izteicās "Bucks" ģenerālmenedžeris Džons Hemonds. "Gaidāms, ka līgumu ar Ersanu mēs parakstīsim uzreiz pēc moratorija beigām 11. jūlijā." Pagaidām gan vēl nav skaidras līguma detaļas un tas, uz cik sezonām līgums tik noslēgts.

25 gadus vecais Iljasova aizvadītās sezonas laikā ļoti progresēja un iekrāja solīdu statistikas rādītājus. 208 centimetrus garais uzbrucējs 2011./2012. gada sezonā vidēji laukumā pavadītajās 27,6 minūtēs guva 13 punktus un izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas.

Spēka uzbrucēju 2005. gada drafta otrajā kārtā ar kopējo 36. numuru izvēlējās Milvoki klubs, tomēr debiju basketbola Mekā Iljasova piedzīvoja 2006./2007. gada sezonā. Pēc vienas sezonas aizvadīšanas "Bucks" vienībā turks atgriezās Eiropā un divas sezonas nospēlēja "FC Barcelona" klubā Spānijā.

Milvoki vienības garajā galā nākamajā sezonā būs gaidāma pamatīga konkurence, jo maiņas darījuma rezultātā pirms pāris nedēļām no Hjūstonas "Rockets" Milvoki klubs ieguva centra spēlētāju Semjuelu Dalembertu, bet jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā "Bucks" ar 14. numuru izvēlējās spēka uzbrucēju Džonu Hensonu. Līdz ar Dalemberta piesaisti Drū Gūdens, kurš pagājušajā sezonā bieži tika izmantots centra pozīcijā, visticamāk, vairāk tiks iespēlēts kā spēka uzbrucējs.

Hainrihs atgriežas Čikāgā pēc divu sezonu pārtraukuma

31 gadu vecais Kirks Hainrihs panācis mutisku vienošanos ar "Bulls" klubu par līgumu uz divām sezonām par aptuveni sešiem miljoniem ASV dolāru. Hainrihu 2003. gada draftā Čikāgas vienība izvēlējās 1. kārtā ar kopējo 7. numuru. "Bulls" rindās aizsargs laika posmā no 2003. līdz 2010. gadam ir aizvadījis septiņas sezonas.

Pieredzējušais aizsargs ir t.s. combo aizsargs jeb viņš var vadīt gan saspēli, gan spēlēt kā otrais numurs jeb uzbrūkošais aizsargs. "Bulls" saspēles vadītājs Deriks Rouzs pašlaik atgūstas pēc ceļgala operācijas, tādēļ, visticamāk, sezonas sākumā viņš vēl nepiedalīsies mačos. Rouza prombūtnes laikā Hainrihs varēs vadīt saspēli, bet pēc 2010./2011. gada sezonas MVP atgriešanās ierindā ieņems uzbrūkošā aizsarga pozīciju, kurā šobrīd spēlē Ričards Hamiltons.

Aizvadītā sezona Atlantas "Hawks" rindās aizsargam nebija tā veiksmīgā. Vidēji mačā viņš guva vien 6,6 punktus un atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt kopumā deviņu NBA sezonu laikā Hainriha iekrātie statistikas rādītāji ir krietni labāki - vidēji gūti 12,5 punkti un izdalītas 5,4 rezultatīvas piespēles.

Par spīti savainojumiem un vecumam, kas spēlētājam licis kļūt lēnākam, Hainrihs joprojām ļoti labi var darboties aizsardzībā pret līgas labākajiem saspēles vadītājiem.

Izmantotie resursi:
NBA.com
Chicago Tribune: Chicago breaking news, sports,...

  +3 [+] [-]

, 2012-07-09 14:09, pirms 12 gadiem
Domaaju ka Hainrihs labaak buutu kaa otrais PG,un pa SG speeleetu Hamiltons.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-09 14:31, pirms 12 gadiem
martins0911@inbox.lv rakstīja: Domaaju ka Hainrihs labaak buutu kaa otrais PG,un pa SG speeleetu Hamiltons.
Jā, bet Rouzs visu vai gandrīz visu sezonu nebūs ierindā, tādēļ Hainrihs spēlēs kā starta piecinieka saspēles vadītājs.

     [+] [-]

, 2012-07-09 19:29, pirms 12 gadiem
Michael#23 rakstīja: Jā, bet Rouzs visu vai gandrīz visu sezonu nebūs ierindā, tādēļ Hainrihs spēlēs kā starta piecinieka saspēles vadītājs.
Man liekas ka vinsh izlaidiis tikai sezonas ssakumu.

     [+] [-]

, 2012-07-09 19:49, pirms 12 gadiem
martins0911@inbox.lv rakstīja: Man liekas ka vinsh izlaidiis tikai sezonas ssakumu.
Pagaidām Rouza atgriešanās tiek mēļota tikai pēc All-Star pārtraukuma. Protams, viss var mainīties un čalis var ātrāk atveseļoties.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-09 22:33, pirms 12 gadiem
Ja Hainrihs vareetu kaut vai pietuvoties liimenim, ko vinsh speleeja liidz vinju aizmainiija no Bulls, tas tieshaam buutu labs papildinaajums!
Lai Rouzs nesteidzas ar atgrieshanos, labaak savest visu par 110% kartiibaa un atkal maukt MVP liimenii, Bulls jau pieradiijushi, ka var uzvareet arii bez vinja!