Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers aicina NBA spēlētājiem rēķināties ar krietni mazākiem līgas ienākumiem

Rolands Eliņš

Silvers aicina NBA spēlētājiem rēķināties ar krietni mazākiem līgas ienākumiem
Adams Silvers. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Adams Silvers piedalījās konferences zvanā ar NBA spēlētājiem un arodbiedrības pārstāvjiem, atbildot uz jautājumiem par pašreizējo situāciju. Silvers apliecināja, ka lēmumu par šīs sezonas atsākšanos NBA var apsvērt līdz jūnija pirmajai pusei, taču aicināja rēķināties ar to, ka skatītāji NBA arēnās varētu netikt ielaisti arī nākamajā sezonā, attiecīgi gaidāms liels kritums ienākumos.

Konferences zvanā, kurā piedalījās Adams Silvers, NBA spēlētāju arodbiedrības vadītāji Mišela Robertsa un Kriss Pols, kā arī vairāki NBA basketbolisti, līgas komisārs brīdināja, ka gaidāma grūta situācija: „Šis varētu kļūt par lielāko izaicinājumu mūsu dzīvēs.”

Sarunas ierakstā, kas nokļuvis ESPN rīcībā, Silvers izteicās, ka nav nekādu garantiju par to, kad un vai vispār nākamajā sezonā spēles varēs norisināties ar skatītājiem tribīnēs. Silvers sacīja, ka 40% no līgas ienākumiem tiek būvēti no spēļu dienām arēnās, kas attiecīgi tagad ir apdraudēti.

NBA ir bagāta līga un ienākumu samazināšanās pati par sevi būtu tikai viena problēma, taču spēlētāji vaicāja arī par to, kā tādā gadījumā tiks sakārtotas spēlētāju algas un klubu algu budžeti. Silvers norādīja, ka par to būs jāvienojas ar arodbiedrību kopumā, jo, kā viņš atzina, pašreizējais kolektīvais līgums nav veidots šādai ārkārtas situācijai, kas varētu būt ilgtermiņa.

NBA joprojām cer pabeigt šo sezonu un arī negrasās drīzumā pieņemt galīgo lēmumu par to. Silvers izteicās, ka līgas vadība uzskata, ka tam ir laiks vismaz līdz jūnija pirmajām dienām, proti, vismaz līdz tam laikam saglabājot cerību par sezonas pabeigšanu. Tas, visticamāk, norisināsies centralizēti, vienā vai divās pilsētās, jo Silvers neredz vajadzību riskēt ar komandu pārceļojumiem, ja skatītāji arēnās tik un tā ierasties nevarēs. NBA komisārs arī uzsvēra, ka, ja sezona atsāktos un kāds spēlētājs atkal inficētos ar koronavīrusu, viņam ir cerība, ka tas nenozīmētu vēlreiz pārtraukt sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-05-09 18:52, pirms 4 gadiem
„Šis varētu kļūt par lielāko izaicinājumu mūsu dzīvēs.”

jāatzīst,ka dikti labas tad tās viņu dzives ir