Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients: "Nevajag sākt sargāt basketbolistus, kuri nevar trāpīt soda metienu"

Rolands Eliņš

Braients: "Nevajag sākt sargāt basketbolistus, kuri nevar trāpīt soda metienu"
Kobe Braients
Foto: AFP/Scanpix

Kobe Braients paudis savu viedokli par Nacionālās basketbola asociācijas aktualizēto jautājumu par tīšu noteikumu pārkāpšanu pret sliktiem soda metienu izpildītājiem. Braients norāda, ka nevajag radīt precedentu un ar izmaiņās noteikumos īpaši pasargāt šādus spēlētājus.

„Nevar sākt īpaši aizsargāt basketbolistus tikai tāpēc, ka viņi nevar trāpīt soda metienu,” pēc savas pēdējās NBA spēles Indianā sacīja Braients. „Viņi saņem lielu naudu par to, lai trāpītu to sasodīto soda metienu. Domāju, ka izmaiņas noteikumos radītu sliktu precendentu. Es pats to nedarītu.”

Braienta atbilde veltīta NBA komisāra Edama Silvera izteikumiem, kuros NBA vadītājs uzskata par nepieciešamu izskatīt iespēju veikt izmaiņas noteikumos un aizliegt vai vismaz ierobežot „Hack-a-Shack” taktikas izmantošanu pret sliktiem soda metienu izpildītājiem. Silvers norādījis, ka līga ilgu laiku ieturējusi konservatīvu nostāju šajā jautājumā, taču arvien biežāk treneri izmanto šo paņēmienu. Silvers izteica sapratni viņu kārei uzvarēt ar visiem iespējamajiem līdzekļiem, taču gala rezultātā vairs nav redzama tā spēle, kādu vēlas līgas vadība.

Braients ļoti tieši pieredzējis šīs taktikas izmantošanu pret viņa bijušo komandas biedru Šakilu O`Nīlu, bet viņš pats savā karjerā trāpījis 83.7% soda metienu. Viņš nav vienīgais NBA elites spēlētājs, kurš publiski aizstāvējis pastāvošo kārtību, pirms pāris dienām to izdarīja arī Lebrons Džeimss, kurš savā karjerā realizējis 74.4% soda metienu.

„Man nav nekādu iebildumu pret pašreizējiem noteikumiem,” sacīja Džeimss. „Galu galā, tā ir basketbola stratēģija. Ja soda metieni ir daļa no spēles, laukumā ir puisis, kurš slikti izpilda soda metienus, un tu pacenties, lai nogādātu viņu uz soda metienu līnijas, tad tā ir daļa no basketbola stratēģijas. Tas ir tāpat kā censties izmantot sliktu trīspunktu precizitāti vai aktīvāk segt spēlēt basketbolistu, kurš bieži kļūdās. Neredzu atšķirību.”

Džeimss arī norādīja, ka Klīvlendas komandā šobrīd ir spēlētājs, pret kuru tiek izmantota šāda stratēģija, proti, Tristans Tompsons. „Kad pretinieki sāk sist sodus pret viņu, cenšamies uzmundrināt, sakām, lai aiziet un iemet. Ja tomēr neiemet, tad mūsu treneri veic izmaiņas un sūta laukumā citu puisi. Nedomāju, ka tas iedragā basketbolu.”

Silvers atzinis, ka basketbolistu vidū izmaiņas noteikumos var netikt uztvertas viennozīmīgi, taču jebkurā gadījumā – diskusijas par šādu izmaiņu pieņemšanu līgas vadība varētu sākt tikai šī gada vasarā.

Izmantotie resursi:
Kobe Bryant: Banning 'hack-a-player' would set...
Cleveland Cavaliers star LeBron James believes...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-02-09 17:39, pirms 8 gadiem
Koks ar dieviem galiem.
Skatītāji negrib redzēt soda metienu konkursu, bet ar 20 milijonu algu sezonā ir jāuzlabo soda metienu procents. Tad zonu ar nedrīkst spēlēt, jo tā liek izpildīt vairāk 3pt metienu!

  +6 [+] [-]

, 2016-02-09 17:51, pirms 8 gadiem
Protams, skatīties to visu marazmu nav patīkami, bet tā ir daļa spēles. Tad nākamais būs- ņemam nost 3pts līniju, lai Klejs Tomsons, un Curry utt nevar troikas mest un spēle ir godīgāka??

Ja Tu esi čalis, kurš SAŅEM MAXIMĀLO līgumu un nevari iemest soda metienu, tad te ir cits jautājums par spēlētāja vērtību!!!!!!

Ja viņi grib uzlabot spēli, tad lai sāk beidzot svilpt tos fakinos nostaigātus un VISIEM!

Lai met sodus, trenējas. Kaut vai ar vienu roku met vai ar kāju sit iekšā.
Ja par to Tu saņem MILZĪGU naudu, tad iemācies mest sodus!

  +5 [+] [-]

, 2016-02-09 17:54, pirms 8 gadiem
Aizsargāti tiek skatītāji pret pretīgām minūtēm, kas jāvēro, kad viens spēlētājs ik pa brīdim apgrābsta kādu citu.
Kad šis sliktais soda metienu izdarītājs saņem bumbu, tad arī pārkāpjat noteikumus, taktiski tāpat var izmantot to, ka spēlētājs met soda metienus ar ļoti sliktu procentu.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-09 17:58, pirms 8 gadiem
Tikpat labi var vispār par pirmo kontaktu diskvalificēt aizsargu līdz sezonas beigām, jo skatītāji, lūk, grib redzēt grozus, nevis aizsardzību

  +7 [+] [-]

, 2016-02-09 18:01, pirms 8 gadiem
Man vairāk tracina, daudzo taimautu ņemšana pirms/pēc sodu metienu sērijas spēles galotnē!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-09 18:09, pirms 8 gadiem
Nevienu nevajag sargāt. Vienkārši ir jāizšķir nesportiskā piezīme no parastās. Tas arī viss. Ja spēlētājs tizlojas ārpus spēlēs epizodes (vienagla vai grābstās vai pietur), kur ne bumbas nav, ne arī īsti kustības, tad tā ir nesportiska piezīme. Un vienalga, vai tas ir pret ampli, kuram katrs 4.sods iet grozā, vai 90%.

  +7 [+] [-]

, 2016-02-09 18:41, pirms 8 gadiem
Kur ptoblēma, ja taisa sodu pret spēlētāju, kuram nav bumbas, dot nesportisko?

     [+] [-]

, 2016-02-09 18:43, pirms 8 gadiem
Normāls lēmums no līgas puses, ja nav spēlētājam bumba, tad nav arī ko grābstīties. Ja saņem bumbu, sit sodu un vis pēc noteikumiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 18:43, pirms 8 gadiem
mammal rakstīja: Kur ptoblēma, ja taisa sodu pret spēlētāju, kuram nav bumbas, dot nesportisko?
Jā.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-09 18:51, pirms 8 gadiem
mammal rakstīja: Kur ptoblēma, ja taisa sodu pret spēlētāju, kuram nav bumbas, dot nesportisko?
Vispār labs domu gājiens. Tas atrisinātu šo problēmu. Nesportiskā piezīme nozīmētu gan soda metienus, gan bumbas palikšanu uzbrūkošās komandas rīcībā. Aizsargiem, tātad, tas neko nedotu. Ir risinājums.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-09 19:02, pirms 8 gadiem
Bet pati līga jau šo idiotismu ir ievārījusi ar noteikumu, ka drīkst pārkāpt noteikumus pret jebkuru spēlētāju, un neseko nesportiskā piezīme. Ok, piekrītu, ka soda metieni tajā līmenī ir jāmet precīzāk, bet likt mest soda metienus spēlētājam, kurš ir bez bumbas, ir vnk stulbi.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:09, pirms 8 gadiem
Boxy rakstīja: Bet pati līga jau šo idiotismu ir ievārījusi ar noteikumu, ka drīkst pārkāpt noteikumus pret jebkuru spēlētāju, un neseko nesportiskā piezīme. Ok, piekrītu, ka soda metieni tajā līmenī ir jāmet precīzāk, bet likt mest soda metienus spēlētājam, kurš ir bez bumbas, ir vnk stulbi.
tas jūsu variants ir labs utt, bet tas nav realizējams dzīvē! Ko tad tagad visiem sodiem ne pret spēlētāju ar bumbu būs jābūt nesportiskajiem, arī cīņā par atlēkušo utt?

     [+] [-]

, 2016-02-09 19:14, pirms 8 gadiem
knaible rakstīja: Normāls lēmums no līgas puses, ja nav spēlētājam bumba, tad nav arī ko grābstīties. Ja saņem bumbu, sit sodu un vis pēc noteikumiem.
lai iet un trenējas

  +2 [+] [-]

, 2016-02-09 19:25, pirms 8 gadiem
labak lai samazina time out skaitu. savadak nevar normali spēli paskatities

  +1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:33, pirms 8 gadiem
To nesportisko grābstīšanos jau elementāri varētu novērst, ja par piešķirto tehnisko piezīmi pēc noteikuma pārkāpuma sodiņus varētu mest ne tas, pret kuru pārkāpti noteikumi, bet gan tas, kuru nozīmētu cietušās komandas treneris.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:40, pirms 8 gadiem
Vajag ieviest līgumā nosacījumus - ja nevar iemest vairāk kā 6/10 sodiņus jeb angliski - brīvos metienus - tad no līguma cipara vienu nulli cērpjam nost!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:43, pirms 8 gadiem
Vēl ir arī tāds variants, ja pret spēlētāju kam nav bumbas tiks pārkāpti noteikumi, tad vnk nemest sodus. Fiksēt piezīmi un vis. Tad arī pretiniekiem pazustu jēga sist sodus.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:51, pirms 8 gadiem
nesaprotu - nafig trīs spēlētāju dēļ (Deandre, Hovards un Dramonds) mainīt noteikumus ? es atsakos ticēt, ka ja viņi visi trīs kārtīgi patrenētos nevarētu vismaz 60-70% iemest, tad arī uzreiz zustu jēga hackot.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:53, pirms 8 gadiem
Maiklz rakstīja: Nevienu nevajag sargāt. Vienkārši ir jāizšķir nesportiskā piezīme no parastās. Tas arī viss. Ja spēlētājs tizlojas ārpus spēlēs epizodes (vienagla vai grābstās vai pietur), kur ne bumbas nav, ne arī īsti kustības, tad tā ir nesportiska piezīme. Un vienalga, vai tas ir pret ampli, kuram katrs 4.sods iet grozā, vai 90%.
kā ar moving screeniem vai cīņu par rebiem? vai kautkvai parastu cīņu par posta pozīciju ??? nesportiskās uzreiz ?

šādi ja būtu, tad tas tiesnešiem dotu vēl lielāku varu kādu uz laukuma 'izdrā.t' un kādam palīdzēt.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 19:57, pirms 8 gadiem
Progres2015 rakstīja: Vēl ir arī tāds variants, ja pret spēlētāju kam nav bumbas tiks pārkāpti noteikumi, tad vnk nemest sodus. Fiksēt piezīmi un vis. Tad arī pretiniekiem pazustu jēga sist sodus.
un ja ir piezīmju norma - ko tad?
Braients nekad nav paticis, bet nu šeit par 100% viņam piekrītu - lai tak iemācās mest tos sodiņus. Par to viņi saņem algu. Ja nevari, tad sēdi malā un brīnies kā komanda spēlē bez tevis.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 20:12, pirms 8 gadiem
LeBraun rakstīja: Protams, skatīties to visu marazmu nav patīkami, bet tā ir daļa spēles. Tad nākamais būs- ņemam nost 3pts līniju, lai Klejs Tomsons, un Curry utt nevar troikas mest un spēle ir godīgāka??
Tas nav nekāds marazms. Tāpēc arī baskets ir tik interesants - dažādības pēc, taktikas utt.

Piekrītu Braientam.

     [+] [-]

, 2016-02-09 20:12, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Koks ar dieviem galiem.
Skatītāji negrib redzēt soda metienu konkursu, bet ar 20 milijonu algu sezonā ir jāuzlabo soda metienu procents. Tad zonu ar nedrīkst spēlēt, jo tā liek izpildīt vairāk 3pt metienu!
Pilnīgi piekrītu katram vārdam.

Runājot par skatāmību- ja uzsit 2x-3x, tad vienalga, bet, ja sit 20x un spēle iet 3,5h, tad tas gan nav normāli.

Gandrīz vai jāsaka, ka varētu uzlikt limitu. Nu tā kā rakstīju - komanda var uzsist, piemēram, 3 tīšos, pēc 4ās tā Silvera kārtība.

p.s. man likās, ka Silvers to pieņēma, bet tad sanāk tikai, ka kārtējo reiz runāja?

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 20:12, pirms 8 gadiem
lakersfan rakstīja: labak lai samazina time out skaitu. savadak nevar normali spēli paskatities
Tad nebūs tik spilgtu epizožu (enerģija).

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 20:14, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Man vairāk tracina, daudzo taimautu ņemšana pirms/pēc sodu metienu sērijas spēles galotnē!
Nu jau nu jau. Nevajag pārspīlēt. Ja ir ko ņemt, tad domāju tikai normāli, ka grib pirms izšķirošajiem uzbrukumiem kaut ko izdomāt.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 20:15, pirms 8 gadiem
Limpompo rakstīja: Vispār labs domu gājiens. Tas atrisinātu šo problēmu. Nesportiskā piezīme nozīmētu gan soda metienus, gan bumbas palikšanu uzbrūkošās komandas rīcībā. Aizsargiem, tātad, tas neko nedotu. Ir risinājums.
Varbūt vajadzēja vakardienas rakstu izlasīt, ka tas ir tas, ko Silvers grib ierosināt, nevis tu kādu jaunu Ameriku atklāji.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 20:18, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: nesaprotu - nafig trīs spēlētāju dēļ (Deandre, Hovards un Dramonds) mainīt noteikumus ? es atsakos ticēt, ka ja viņi visi trīs kārtīgi patrenētos nevarētu vismaz 60-70% iemest, tad arī uzreiz zustu jēga hackot.
Smits, Tristans un vēl pārītis uzreiz galvā nenāk.

Tu tiešām domā, ka viņi negribētu uztrenēt sodus? Mūsu pašu Andriņš laikam treniņos meta 90%.

Padomā, kas būtu Šaks, Hovards, Dramonds, DJ, ja viņi mācētu mest sodus? Un tu domā, ka viņi to negrib?

  -1 [+] [-]

, 2016-02-09 20:19, pirms 8 gadiem
raiversons rakstīja: un ja ir piezīmju norma - ko tad?
Braients nekad nav paticis, bet nu šeit par 100% viņam piekrītu - lai tak iemācās mest tos sodiņus. Par to viņi saņem algu. Ja nevari, tad sēdi malā un brīnies kā komanda spēlē bez tevis.
Bet tak bez sodu normas neviens nesit tīšos

  +2 [+] [-]

, 2016-02-09 21:56, pirms 8 gadiem
Antifans jau priecigs ka likvides hak a shaq, lai Deandriitis ar Lac neciestu. Tici man tas neko nemainiis, Lac max 2 kaarta, lai kaads maestro buutu Doks.

  -4 [+] [-]

, 2016-02-09 22:20, pirms 8 gadiem
Nebeidzamā sodu taktika un nenormāli ieilgušās spēles beigas (ja vien rezultāts, protams, ir pietiekami līdzvērtīgs) ir galvenais iemesls, kāpēc es basketbolu gadu gaitā skatos arvien mazāk. Pirms Kristapa debijas NBA es vairs atļāvos tikai īpaši nozīmīgas (izlases) spēles skatīties. Vai ar 1 aci palūrēt kādas nenozīmīgas spēles, kur poh*j, kas vinnē. Nervi vairs nav tādi kā jaunībā, bet līdzdzīvot gribas. Un, kad 1 minūte ievelkas teju 10 minūšu garumā, tad nu i na*uj. Labāk hoķis vai fūzis.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-09 23:51, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Nebeidzamā sodu taktika un nenormāli ieilgušās spēles beigas (ja vien rezultāts, protams, ir pietiekami līdzvērtīgs) ir galvenais iemesls, kāpēc es basketbolu gadu gaitā skatos arvien mazāk. Pirms Kristapa debijas NBA es vairs atļāvos tikai īpaši nozīmīgas (izlases) spēles skatīties. Vai ar 1 aci palūrēt kādas nenozīmīgas spēles, kur poh*j, kas vinnē. Nervi vairs nav tādi kā jaunībā, bet līdzdzīvot gribas. Un, kad 1 minūte ievelkas teju 10 minūšu garumā, tad nu i na*uj. Labāk hoķis vai fūzis.
tjip kaadam krata vai tu skaties vai nee

  -2 [+] [-]

, 2016-02-10 02:46, pirms 8 gadiem
Vot a ko es rakstiju ieprieks?!
Kaa var basketbolists neiemest briivus metienus.
Vaitad futbolists nevar iesist vartos no pendeles? Var.
Tapec ari basketbolistiem butu jamet soda metieni.. nevis 2 no 10