Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" un Bertāns Čikāgā mēģinās atkārtot "Warriors" NBA rekordu

Rolands Eliņš

"Spurs" un Bertāns Čikāgā mēģinās atkārtot "Warriors" NBA rekordu
Dāvis Bertāns
Foto: Edward A. Ornelas, Staff / San Antonio Express-News

Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio „Spurs” šonakt 4:30 Čikāgā aizvadīs NBA spēli pret vietējo „Bulls”. Bertāna komandai būs iespēja uzvarēt 14. izbraukuma spēli sezonas sākumā pēc kārtas, ko līgas vēsturē līdz šim paveikusi tikai viena cita komanda – Goldensteitas „Warriors”.

Goldensteitas „Warriors” pagājušajā sezonā pārspēja leģendārās Čikāgas „Bulls” šķietami nepārspējamo rekordu, uzvarot 73 no 82 regulārās sezonas spēlēm. Ceļu uz šo rekordu „Warriors” nobruģēja jau sezonas sākumā, kad izcēlās ar 24 uzvarām pēc kārtas un izbraukuma spēļu bilanci 14-0.

Lai arī „Spurs” šobrīd neizskatas gatava tēmēt uz 70 uzvarām regulārajā sezonā (šobrīd 18-4), galvenokārt jau tāpēc, ka trenerim Gregam Popovičam tādi sīkumi neinteresē. „Spurs” regulāri nosēdina savus līderus malā, lai uzturētu viņus svaigus, un izmanto ļoti plašu rezervistu loku. Turklāt sezonas sākumā „Spurs” nerāda īpaši pārliecinošu basketbolu, ciešot ļoti pelēkus zaudējumus pret „Clippers” un „Magic” un izpelnoties Popoviča nosodījumu arī par sniegumu dažās uzvarās.

„Spurs” pēdējās trīs izbraukuma spēlēs visās nokļuvusi iedzinējos un sākusi maču visai pieticīgi, taču gan pret „Bucks”, gan „Timberwolves”, gan „Mavericks” izdevās atspēlēties un beigās arī tikt pie uzvaras. Kas basketbolā tomēr ir pats galvenais, un „Spurs” par spīti visiem apstākļiem šonakt var kārtējo reizi ierakstīt savu vārdu NBA rekordu grāmatās un atkārtot „Warriors” neticamā sezonas sākuma izbraukuma uzvaru skaitu.

„Katrā NBA spēlē ir grūti uzvarēt, it īpaši izbraukumā,” sacīja lieliski sezonu sākušais Austrālijas aizsargs Petijs Milzs, kurš „Spurs” mačus uzsāk kā rezervists, bet spēlē lielu lomu komandā. „Varbūt izbraukumā mums ir īpaša koncentrēšanās, varbūt apziņa, ka esam citas komandas mājās, varbūt tas dod mums papildu motivāciju nepiekāpties. Taču mēs nevaram norādīt konkrētu iemeslu veiksmīgajam startam, un domāju, ka mums arī to nevajag mēģināt atrast. Sezona ir gara, jāturpina iesāktais.”

Nākamā uzvara tiks meklēta pret Čikāgas „Bulls”, komandu, kuru iepriekšējās divās sezonās pārstāvēja spāņu centrs un „Spurs” tagadējais pamatsastāva spēlētājs Pau Gazols. „Bulls” ir atvadījusies arī no saviem ilggadējiem spēlētājiem Derika Rouza un Žoakima Noā, kuri abi devušies uz Ņujorku pie Kristapa Porziņģa „Knicks”, bet vietā ieradušies Reižons Rondo un viens no NBA slavenākajiem spēlētājiem Dveins Veids.

Pārbūvētā „Bulls” sezonas sākumā tikusi pie bilances 11-10, taču pēdējā laikā spēlējusi pieticīgi un zaudējusi trīs spēles pēc kārtas. Nevienam par labu nenāca arī Rondo diskvalifikācija uz vienu spēli par konfliktu komandas iekšienē, turklāt Čikāgas līderi atzīst, ka pēdējos mačos komandas aizsardzība bijusi neapmierinoša. Statistiski gan „Bulls” ir 13. efektīvākā aizsardzība šosezon, no „Spurs” atpaliekot tikai nedaudz (11. vieta).

Čikāgā spēlē arī divi basketbolisti, kuri līdz Rouza maiņas darījumam bija Porziņģa komandas biedri. Centrs Robins Lopess arī Čikāgā ir stabils pamatsastāva vīrs un nav tālu no „double-double” vidēji spēlē (9.8 +8.0), kamēr Džerians Grants pēc uzplaiksnījumiem dažās spēlēs joprojām ir rezervists ar mazu spēles laiku, turklāt saspēles vadītāju hierarhijā ne tikai aiz Rondo, bet arī aiz Aizejas Kanāna.

Dāvim Bertānam šī būs pirmā un sezonas vienīgā spēle Čikāgā. Decembrī latviešu uzbrucējam trijos mačos un 10 nospēlētajās minūtēs kopā tikai viens punkts. Viņš lielāku spēles laiku parasti izpelnās tikai reizēs, kad līderi tiek atpūtināti vai kāds ir traumēts, taču „Spurs” organizācijā par Bertānu ir pozitīvas atsauksmes un arī vietējie Sanantonio basketbola apskatnieki norāda, ka Bertāns vajadzības gadījumā ir spējīgs dot ieguldījumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

"Protams, ka Bertāns prot mest no distances," iepriekš komentēja Popovičs. "Viņš vēl pagaidām tikai iejūtas šajā atmosfērā. Mūsu komandā viņu sagaida laba nākotne." Bertāns arī bieži tiek salīdzināts ar bijušo "Spurs" spēlētāju Metu Boneru, bet komandas veterāns Manu Džinobili norādījis, ka Bertāns var tēmēt arī augstāk: "Ziniet, Boneram bija lieliska karjera, desmit gadi NBA, vairāki titulu - salīdzinājums ar viņu nudien nav sliktākā lieta pasaulē. Taču skaidrs, ka Bertāns var būt daudzpusīgāks un paveikt vairāk. Viņam vēl tikai jāiejūtas komandā."

Vidēji mačā Dāvis guvis 3.4 punktus, turklāt šo statistiku bojā vairākas spēles, kurās viņš laukumā izgājis tikai uz brītiņu. Savukārt bloķēto metienu kategorijā Bertāns ar 0.5 blokiem vidēji spēlē joprojām ir līgas debitantu saraksta galvgalī, proti, dalītā sestajā vietā.

„Spurs” rindās šodien apšaubāma Tonija Pārkera dalība mačā ceļgala traumas dēļ, kamēr Čikāgai nespēlēs Maikls Kārters-Viljamss, 2014. gada labākais debitants, kura karjera pēc tam nav pacēlusies gaidītajos augstumos. Savukārt īpašu uzmanību būs vērts pievērst „Spurs” līdera Kavai Lenarda un „Bulls” zvaigznes Džimija Batlera duelim. Batlers ir līgas astotais rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Lenards ieņem augsto 12. vietu līgā.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
14 things to know about Spurs rookie Davis...

     [+] [-]

, 2016-12-08 19:13, pirms 7 gadiem
Būs grūti, bet domāju, ka Spurs vinnēs

  +5 [+] [-]

, 2016-12-08 19:32, pirms 7 gadiem
Jāmēģina ne tikai atkārtot Warriors rekords ,bet arī jācenšas uzlabot šis rekords !!!

  -2 [+] [-]

, 2016-12-08 22:16, pirms 7 gadiem
Go Bulls!

     [+] [-]

, 2016-12-08 22:48, pirms 7 gadiem
Kas tur ko Bulls neuzvarēt, Wade un Butler neko nenozīmē, ja pārējā komanda ir.......
Go Spurs, go Bertans

     [+] [-]

, 2016-12-08 23:43, pirms 7 gadiem
Bertāns vēl varēs pastumdīties bez naudas sodiem vai ir kāds limits ko un cik drīkst grūst?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-09 00:35, pirms 7 gadiem
Šovakar Spurs arī apstāsies, Buļļiem tieši spēles pret spēcīgiem pretiniekiem sokas visslabāk!

     [+] [-]

, 2016-12-09 02:49, pirms 7 gadiem
Kaa bertans paliidzees? Uzturot solinju siltu?

     [+] [-]

, 2016-12-09 07:00, pirms 7 gadiem
Rekorda atkārtojums atliekās .....