Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Clippers" prezidents Frenks atzīts par sezonas labāko funkcionāru NBA

Rolands Eliņš

"Clippers" prezidents Frenks atzīts par sezonas labāko funkcionāru NBA
Lorenss Frenks. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija publicējusi sezonas labākā funkcionāra balvas ieguvēja vārdu, un par to kļuvis Losandželosas „Clippers” basketbola operāciju prezidents Lorenss Frenks, kurš klubu vadītāju balsojumā pārspēja Semu Presti un Petu Railiju.

Sezonas labākā funkcionāra balva tiek piešķirta pēc visu 30 klubu vadītāju balsojuma. Par savu komandu balsot nevar, līdz ar to katrs funkcionārs varēja iegūt maksimāli 29 pirmās vietas balsis. Balsojumā bija jāiekļauj trīs personu vārdi, un pirmā vieta saņēma piecus punktus, otrā vieta trīs punktus, bet trešā vieta – vienu punktu.

Šosezon šo balvu ieguva Lorenss Frenks, „Clippers” prezidents. Viņa vadībā „Clippers” pagājušajā vasarā ieguva sastāvā Kavai Lenardu un Polu Džordžu, kļūstot par vienu no galvenajām kandidātēm uz čempionu titulu. Regulārās sezonas laikā favorītes statusu izdevās attaisnot, līdz pandēmijai iekrājot bilanci 44-20.

Jāuzsver, ka vasarā notikušās spēles šīs balvas sakarā vairs netika ņemtas vērā. „Clippers” šovasar savus mērķus neizdevās piepildīt, nācās izstāties jau konferences pusfinālā pret Denveru un daudzsološā sezona beidzās ar šķiršanos no ilggadējā trenera Doka Riversa.

Frenks balsojumā uzvarēja visai pārliecinoši, saņemot desmit pirmās vietas balsis, kamēr nevienam citam nebija vairāk nekā par četrām. Otro vietu balsojumā ieguva „Thunder” ģenerālmenedžeris Sems Presti, kurš aizmainīja gan Džordžu, gan Raselu Vestbruku, nodrošinoties ar vairākām drafta izvēlēm nākamajos gados, taču reizē arī saglabājot konkurētspējīgu sastāvu šosezon. Savukārt NBA leģenda Pets Railijs ieguva trešo vietu, no Presti atpaliekot tikai par diviem punktiem. Railija veidotā „Heat” komanda šobrīd piedalās NBA finālsērijā.

Astoņus punktus un astoto vietu balsojumā ieguva Dons Nelsons no Dalasas „Mavericks”, kamēr Bruklinas „Nets” ģenerālmenedžera Šona Marksa paveiktais tika novērtēts tikai ar vienu punktu šajā balsojumā. Jāatgādina, ka Markss iepriekšējā vasarā parūpējās par Kevina Durenta un Kairija Ērvinga ienākšanu komandā, kā arī pieņēma lēmumu martā atlaist galveno treneri Keniju Etkinsonu.

Balsojums par gada labāko funkcionāru NBA

V.PersonaKomandaPunkti
1.Lorenss FrenksClippers61
2.Sems PrestiThunder41
3.Pets RailijsHeat39
4.Džons HorstsBucks27
5.Masai UžiriRaptors20
6.Zeks KleimansGrizzlies16

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

     [+] [-]

, 2020-10-09 09:45, pirms 4 gadiem
Visi sabalsoja, lai šim lielāks besis par izgāšanos PO

     [+] [-]

, 2020-10-09 09:47, pirms 4 gadiem
Dons Nelsons