Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Silvers skaidro NBA nostāju, Ķīna reaģē ar pārbaudes spēļu tiešraižu atcelšanu

Silvers skaidro NBA nostāju, Ķīna reaģē ar pārbaudes spēļu tiešraižu atcelšanu
Adams Silvers. Foto: Reuters/Scanpix

Negaidīti saspringušās Nacionālās basketbola asociācijas un Ķīnas valsts attiecības piedzīvojušas vēl vienu zemāko punktu, jo Ķīnas valsts televīzija CCTV ir atcēlusi tās teritorijā paredzēto NBA pārbaudes spēļu tiešraides. CCTV arī izskata iespēju pilnībā pārtraukt sadarbību ar NBA. CCTV asā reakcija ir par NBA komisāra Adama Silvera šodien Tokijā sniegto uzrunu, kurā viņš skaidroja NBA nostāju šajā jautājumā, ieņemot Ķīnai mazāk glaimojošu pozīciju nekā vakar.

NBA vadība pēc sava vakar izplatītā paziņojuma saņēma kritiku arī no citām pusēm, tiekot asi kritizēta par muguras liekšanu Ķīnas politisko ideju priekšā. NBA komisārs Adams Silvers šodien izplatīja paziņojumu, kurā skaidroja līgas nostāju, uzsverot, ka NBA nožēlo šādas situācijas izveidošanos, taču „NBA neatvainojas par Derila izmantotajām tiesībām uz runas brīvību”.

„Derils kā viens no mūsu līgas darbiniekiem ir tiesīgs uz runas brīvību,” uzsver Silvers. „Mēs centāmies pavēstīt to, ka apzināmies, ka viņa teiktajam ir sekas un ka mums būs jādzīvo ar šīm sekām.”

Silvers savā uzrunā Tokijā norādīja, ka līgas darbiniekiem savā publiskajā komunikācijā būtu jāņem vērā citu tautu un kultūru jūtīgums par atsevišķām tēmām. Taču Silvers arī uzsvēra, ka līgas vadība neplāno nekādā veidā ierobežot, ko spēlētāji un citi līgas darbinieki saka vai raksta par šīm tēmām: „Dažādiem cilvēkiem dažādās valstīs ir dažādi viedokļi. NBA nav domāta tam, lai risinātu šīs viedokļu atšķirības. NBA vērtības ir vienlīdzība, cieņa un izpausmes brīvība, un tādas tās arī paliks. ”

Taču Ķīnas valsts televīzija šodien paziņoja par jaunām „sankcijām”, proti, tā ir atcēlusi paredzētās tiešraides divām pārbaudes spēlēm. Rodiona Kuruca pārstāvētā „Nets” parīt un 12. oktobrī aizvadīs pārbaudes mačus pret Losandželosas „Lakers”, kurā tagad kopā ar Lebronu Džeimsu spēlē arī Entonijs Deiviss. Sagaidāms, ka šajos Ķīnā notiekošajos mačos piedalīsies arī Kairijs Ērvings, attiecīgi līdzjutēju interese būs liela, taču tiešraides atceltas tik un tā.

„Mēs uzskatām, ka jebkuri komentāri, kas izaicina Ķīnas nacionālo suverenitāti un sociālo stabilitāti, neiekļaujas runas brīvībā,” vēsta CCTV paziņojums, atbildot uz Silvera sniegtajiem komentāriem.

Nepārprotami, ka Ķīnas puse sagaida konkrētu nostāju no visas līgas, jo CCTV paziņojumā norādīts arī, ka tiek izvērtētas iespējas pilnīgai sadarbības pārtraukšanai ar NBA. Tāpat komunistiskā režīma valsts jau iedarbinājusi arī citas sviras, piemēram, vairāki Ķīnas interneta veikali pirmdien savos meklētājos, ierakstot vārdus „Houston Rockets”, rezultātus vairs nepiedāvāja. Jāpiemin, ka šo e-veikalu vidū bija arī „Alibaba Group”, kuras dibinātājs ir „Nets” jaunais īpašnieks Džozefs Cajs, kurš arī uzskatīja par vajadzīgu vakar izplatīt Moriju nosodošo paziņojumu, turklāt savā paziņojumā Cajs Honkongas protestētājus raksturoja kā separātistus.

NBA ne tuvu nav pirmais globālais uzņēmums, kas savu pārstāvju publiski paustās attieksmes dēļ par notikumiem Honkongā izjutis nepatikšanas no Ķīnas puses. Arī NBA Ķīnas tirgus ir ļoti svarīgs – kā liecina līgas dati, pagājušajā gadā NBA piedāvāto saturu Ķīnā vēroja 800 miljoni cilvēku, tāpat tika ziņots par ļoti augstiem rādītājiem sponsoru līgumu apmēros un klubu atribūtikas tirgošanā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/business-4...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.bloomberg.com/news/arti...


Slēpts komentārs: oxa
, 2019-10-08 22:20, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Malači, Ķīna! Patirināja kārtīgi jeņķus, lai turpina taisnoties!
Amerikai ta pofig, bet NBA gan zaudējumi.
, 2019-10-08 22:34, pirms 4 gadiem
Ko tik dēļ piķa neizdarīsi....😂😂😂
, 2019-10-08 22:35, pirms 4 gadiem
NU kaut nu NBA tam visam uzspļautu. Pietiks viņiem naudas arī bez ķīnas
, 2019-10-08 23:07, pirms 4 gadiem
Vismaz ir kāds, kas naudas dēļ nepazemojas.
, 2019-10-08 23:44, pirms 4 gadiem
oranzas_bumbas_531661007599703 rakstīja: Ko tik dēļ piķa neizdarīsi....😂😂😂
Piķis ir piķis,bet NBA ar Ķīnu ir reāls zelta kalnu līgums.
As of February of 2018, NBA China was valued at more than $4 billion or $133 million in value for each of the 30 teams

The NBA initially signed a five-year, $700 million deal in 2015 with Tencent to carry NBA games in China. The NBA signed an extension in Tencent in July of 2019 worth $1.5 billion over
, 2019-10-09 07:09, pirms 4 gadiem
Piekāst tos šķībacainos. Agrāk bez viņiem iztika un arī tagad iztiks... Nba un Amerika ir pietiekami liela un varena lai iztiktu bez visādiem šitādiem...
, 2019-10-09 08:14, pirms 4 gadiem
No tiem 800 milj., kas skatījušies NBA, noteikti 700 milj. ir pilnīgi pajāt par tādu Honkongu un lūdzās, lai nenogriež TV. Kaut gan kāda problēma... mums taču arī visu laiku nerādīja.
, 2019-10-09 09:11, pirms 4 gadiem
Tā kā pēdējā Southpark sērijā!
, 2019-10-09 11:05, pirms 4 gadiem
Silvers normāls vecis, respect!
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
25

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.