Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Timberwolves" bija tuvu Batlera aizmainīšanai uz "Heat", bet darījums izjucis

Rolands Eliņš

"Timberwolves" bija tuvu Batlera aizmainīšanai uz "Heat", bet darījums izjucis
Džimijs Batlers. Foto: AP/Scanpix

ESPN vēsta, ka NBA klubs Maiami „Heat” nedēļas nogalē bija ļoti tuvu Džimija Batlera iegūšanai savā sastāvā, taču sarunas apstājušās Minesotas „Timberwolves” paaugstināto prasību dēļ.

Minesotas un Maiami klubu īpašnieki Glens Teilors un Mikijs Arisons nedēļas nogalē tiešā veidā iesaistījās abu klubu diskusijās par Džimija Batlera aizmainīšanu. Tiek ziņots, ka vienošanās praktiski jau bija panākta, „Timberwolves” jau bija dalījusies ar „Heat” ar medicīnisko informāciju par Batlera kondīciju, kas parasti ir viens no pēdējiem soļiem maiņas darījuma nokārtošanā, taču „Timberwolves” mainīja savas prasības, pēdējā brīdī cerot no „Heat” iegūt vērtīgākus spēlētājus un drafta izvēles, kas noveda pie sarunu izjukšanas, vēsta ESPN.

Tiek ziņots, ka Maiami bija piekritusi maiņas darījumā iekļaut 25 gadus veco uzbrucēju Džošu Ričardsonu. Abas komandas bija apspriedušas gan tiešo darījumu starp tām, gan trešās komandas iesaistīšanu. Minesota par savu prioritāti iepriekš bija izvirzījusi Ričardsona iegūšanu no „Heat”, bet šobrīd pārrunas vairs nenotiek.

ESPN vēsta, ka „Timberwolves” līdz ar to šobrīd ir nonākusi nelielā strupceļā. Komandas vadība uzskatīja, ka darījums ar „Heat” ir neizbēgams, attiecīgi sarunas ar citiem klubiem nebija sāktas, turklāt citu klubu interesi ļoti mazināja „Timberwolves” augstās prasības.

Batlers ir pavēstījis Minesotas komandai, ka nevēlas tajā atgriezties un nepagarinās līgumu nākamajā vasarā, aizejot kā brīvais aģents. Kluba īpašnieks Teilors no šāda scenārija vēlas izvairīties un devis trenerim Tomam Tibodo un ģenerālmenedžerim Skotam Leidenam uzdevumu pēc iespējas ātrāk atrisināt Batlera lietu, taču tiek uzskatīts, ka Tibodo nemaz nevēlas ātri aizmainīt Batleru un cer vēl izmantot viņa prasmes arī šajā sezonā.

Batlers iepriekš bija savu vēlamo komandu lokā piesaucis arī „Clippers”, „Nets” un „Knicks”. „Clippers” un Rodiona Kuruca pārstāvētā „Nets” centās uzsākt diskusijas par maiņas darījumu, bet ātri apstājās, kamēr Kristapa Porziņga pārstāvētās „Knicks” vadība nemaz neveica zvanu uz Minesotu.

Izmantotie resursi:
Timberwolves trade of Jimmy Butler to Heat...