Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Suns" desmit dienas pirms sezonas atlaiž ģenerālmenedžeri Makdono

Andrejs Siliņš

"Suns" desmit dienas pirms sezonas atlaiž ģenerālmenedžeri Makdono
Raiens Makdono un Igors Kokoškovs, Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" vadība atbrīvojusi no darba ģenerālmenedžeri Raienu Makdono, kurš amatā bija piecus gadus.

"Suns" pirmssezonā paspējusi aizvadīt trīs spēles, piedzīvojot zaudējumus "Kings" un "Trail Blazers", bet uzvaru izcīnot pret Jaunzēlandes klubu "Breakers". Priekšā vēl divas cīņas - naktī uz rītdienu pret "Warriors" un naktī uz ceturtdienu vēlreiz pret "Trail Blazers". Regulāro sezonu "Suns" jāsāk naktī uz 18. oktobri, tiekoties ar citu Rietumu konferences komandu Dalasas "Mavericks".

Tomēr desmit dienas pirms sezonas sakuma klubs atbrīvojis no darba ilggadējo ģenerālmenedžeri Raienu Makdono. Viņa darbības laikā klubs tā arī nespēja atgriezties izslēgšanas turnīrā. Kopumā "Suns" nav spēlējusi "play-off" jau astoņas sezonas pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā Makdono jau trīs spēles pēc sezonas sākuma atbrīvoja galveno treneri Ērlu Vatsonu, bet atlikušo sezonu galvenā trenera pienākumus veica Džejs Triāno. Vasarā Makdono kā nākamo galveno treneri izvēlējās Igoru Kokoškovu, kurš tādējādi kļuva par pirmo eiropieti, kas iecelts kādas NBA komandas galvenā trenera amatā. Kokoškovs savulaik piecus gadus bija "Suns" asistents, taču tieši pirms Makdono kļūšanas par ģenerālmenedžeri.

Draftā Makdono ar pirmo kārtas numuru izvēlējās Arizonas universitātes centru Deandrē Eitonu, ar desmito numuru tika izvēlēts divkārtējais NCAA čempions Maikels Bridžess, ar 31. numuru franču aizsargs Elī Okobo un ar 59. numuru amerikāņu aizsargs Džordžs Kings.

Izmantotie resursi:
https://eu.azcentral.com/