Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs atkal dodas starta pieciniekā, "Nets" garantē vietu play-off

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Kurucs atkal dodas starta pieciniekā, "Nets" garantē vietu play-off
Rodions Kurucs svin panākumu ar komandas biedriem. Foto: EPA/Scanpix.

Bruklinas "Nets" ar Rodionu Kurucu sastāvā šonakt kļuva par otro Latvijas basketbolistu pārstāvēto komandu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kas garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, pievienojoties Kristapa Porziņģa Dalasas "Mavericks". Kurucs iemeta astoņus punktus, bet komanda ar 119:106 pārspēja Sakramento "Kings".

Rodionam Kurucam bija trešais lielākais spēles laiks komandā, laukumā pavadot 30:37 minūtes. To laikā viņš izcēlās ar astoņiem punktiem (1/2 soda metieni, 2/3 divpunktu metieni, 1/3 tālmetieni), septiņām atlēkušajām bumbām (viena uzbrukumā), divām rezultatīvām piespēlēm, trim pārtvertām bumbām, vienu personīgo piezīmi, kā arī pozitīvu +/- rādītāju +4. Šī bija sestā reize šajā sezonā, kad Kurucs devies starta pieciniekā, un otrā reize pēc sezonas atsākšanās.

Sakramento "Kings" komanda NBA sezonas atgriešanos iesāka ar trim zaudējumiem, bet šo sēriju pārtrauca vakar, kad rezultatīvā mačā ar 140:125 pārspēja šī brīža vājāko Rietumu konferences vienību Ņūorleānas "Pelicans". Galvenais spēlētājs uzbrukumā Orlando "burbulī" viņiem līdz šim bijis De'Ārons Fokss, kurš šajās četrās spēlēs vidēji mačā guva 27,5 punktus ar 50,5% metienu precizitāti. "Nets" tikmēr centās atgūties pēc piedzīvotās sagrāves pret Bostonas "Celtics", kurai tika zaudēts ar 115:149. Lai gan pirms spēles zem jautājuma zīmes bija gan Džo Herisa (cirksnis), gan Džereta Alena (potīte) spēlēšana, vienīgais, kurš "Nets" rindās patiešām šodien nespēlēja, bija 40 gadus vecais Džamals Krofords, kuram savā debijas spēlē jaunajā komandā jau pēc dažām minūtēm uz laukuma nācās pamest spēli ar kreisās kājas ("hamstring") savainojumu.

Pirmajās 12 minūtēs abas komandas spēlēja ļoti līdzīgu basketbolu, uzrādot gandrīz identisku metienu precizitāti. Tas rezultējās arī ar līdzīgu rezultātu uz tablo - 27:24 "Kings" labā. Kurucs, lai gan pirmajā ceturtdaļā neizpildīja nevienu metienu, tomēr no visiem sākumsastāva spēlētājiem nospēlēja visilgāko laiku bez nomaiņas (gandrīz visu ceturksni - 10:57 minūtes). Otrajā ceturtdaļā Žaka Vona trenētā komanda pārņēma pārsvaru un spēja iegūt jau divciparu skaitļa vadību, pirmo puslaiku noslēdzot ar 63:53. Rodionam Kurucam pirmajā puslaikā bija trešais lielākais spēles laiks savā komandā, taču 18 ar pusi minūšu laikā viņš spēja gūt tikai vienu punktu no soda metienu līnijas. Karisam Levertam pirmajā spēles pusē bija ļoti ievērojama statistika (19 punkti, četras bumbas un piecas rezultatīvas piespēles).

Otrā puslaika sākumā uzbrukumā sevi apliecināt sāka arī Kurucs. Jau pirmajā "Nets" uzbrukumā viņš trāpīja metienu no distances, bet dažas minūtes vēlāk De'Ārona Foksa pazaudēto bumbu pārvērta divos punktos ar triecienu grozā no augšas. Trešās ceturtdaļas vidū "Kings" gan pietuvojās līdz pat četru punktu starpībai, bet ceturkšņa izskaņā "Nets" laikus spēja "pamosties" un noslēgt ceturtdaļu ar 93:82. Ceturtās ceturtdaļas sākumā tālmetienus grozā raidīja Timotē Luvavu-Kabaro un Tailers Džonsons, kas Bruklinai deva jau 17 punktu vadību (99:82). Tik ievērojamu pārsvaru viņi no rokām vairs neizlaida un svinēja uzvaru ar 119:106 (33. uzvara 69 spēlēs šajā sezonā). Jāpiemin, ka ceturtajā ceturtdaļā Kurucs nespēlēja.

Tādējādi Bruklinas "Nets" otro sezonu pēc kārtas un piekto reizi pēdējos astoņos gados, kad klubs bāzējas Bruklinā, sasniedza izslēgšanas spēles. Jāatgādina, ka vietu tajās garantējusi arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks".

Īpaši jāizceļ ievērojamā atšķirība starp abām komandām pieļauto kļūdu skaita ziņā (Sakramento 15, bet Bruklinai - vien deviņas). "Kings" komanda kopumā iemeta arī tikai 12 no 40 izmestajiem tālmetieniem (30%). Rezultatīvākais uzvarētāju komandā ar 22 punktiem bija Kariss Leverts, bet 21 punktu pievienoja Džo Heriss. Ar "double-double" (17+11) izcēlās Džerets Alens. Savukārt "Kings" vienības labā 27 punktus iemeta serbu basketbolists Bogdans Bogdanovičs, kamēr De'Ārona Foksa kontā 21 punkts (2/7 tālmetieni). Džeremaja Smits, kurš iepriekšējā spēlē sasniedza karjeras rekordu gūtajos punktos (20), šodien nospēlēja mazāk kā divas minūtes un punktus neguva.

Interesanti, ka savas spēļu sērijas ar vismaz vienu iemestu trīspunktu metienu šonakt turpināja gan Badijs Hīlds (63. spēle), gan Džo Heriss (58. spēle). Viņi abi ieņem pirmās divas vietas šajā statistikas rādītājā visā līgā (ja neskaita šosezon vairs nespēlējošās "Warriors" līderi Stefenu Kariju ar 62 spēlēm).

Regulārajā sezonā Bruklinas "Nets" atlikuši vairs tikai trīs mači. Nākamā cīņa paredzēta 10. augustā pulksten 04:00 pēc Latvijas laika, tiekoties ar vienu no šīs sezonas titula pretendentēm Losandželosas "Clippers" (46-22).

NBA spēles 7./8. augustā

SpēleRezultātsLabākie
Jazz - Spurs111:119Klārksons 24 - Vaits 24
Thunder - Grizzlies92:121Pols 17 - Brukss 22
Kings - Nets106:119Bogdanovičs 27 - Leverts 22
Magic - 76ers101:108Furnjē 22 - Hariss; Embīds 23
Wizards - Pelicans107:118Hačimura 23 - Holidejs 28
Celtics - Raptors04:00

     [+] [-]

, 2020-08-08 03:50, pirms 4 gadiem
Diezgan laba spēle priekš Kuruca.
Protams neiztikt bez neveiksmīgām epizodēm, bet tajā pašā laika labu melno darbu izdarīja, tajskaitā pastarpinātās piespēles 👍

  +1 [+] [-]

, 2020-08-08 08:21, pirms 4 gadiem
Kā vienmēr- kā Kurucs pamatā,tā ir uzvara

     [+] [-]

, 2020-08-08 09:42, pirms 4 gadiem
Kurucs malacis, savu darbiņu paveica. 3 pārtvertās, nevienas kļūdas + 7 atlēkušās. Kurš te saka, ka Laverts ir ļoti sautīgs? Šodien 7 rezultatīvas piespēles.

     [+] [-]

, 2020-08-08 12:05, pirms 4 gadiem
Punktus ailē tik būtu patīkamāk redzēt... 15 vidēji viņš jau nu spējīgs ir savākt domāju.