Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempions Nannalijs parakstīs divu gadu līgumu ar "Timberwolves"

Andrejs Siliņš

Eirolīgas čempions Nannalijs parakstīs divu gadu līgumu ar "Timberwolves"
Džeimss Nannalijs
Foto: Reuters / Scanpix

Par 2017. gada ULEB Eirolīgas čempionu Stambulas "Fenerbahce" rindās kļuvušais amerikāņu uzbrucējs Džeimss Nannalijs piekritis divu gadu līgumam ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Minesotas "Timberwolves".

28 gadus vecais Nannalijs pēdējos divus gadus pavadīja "Fenerbahce" sastāvā, pirmajā no tiem kļūstot par Eirolīgas čempionu, bet pagājušajā sezonā Nannalijs vidēji spēlēja 21 minūti, guva 9,3 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles.

Šis būs otrais Nannalija mēģinājums NBA - 2013./2014. gada sezonā Atlantas un Filadelfijas komandu rindās nospēlēja 13 spēles, vidēji 13 minūtēs gūstot 3,4 punktus un izcīnot pusotru atlēkušo bumbu. Vēlāk Nannalijs uzspēlēja Puertoriko, Spānijā, Izraēlā un Itālijā, pēdējā no šīm pieturvietām tiekot pie pirmās lielās atzinības šai pus okeānam - kļuva A sērijas MVP.

Uzreiz pēc tam sekoja līgums ar "Fenerbahce", ar ko ne tikai kļuva par Eirolīgas čempionu, bet arī divkārtēju Turcijas čempionu un divkārtēju Turcijas kausa ieguvēju. Sapni par NBA gan Nannalijs nebija atmetis un laiku pa laikam spēlēja vasaras līgās, bet tagad 201 centimetru garais basketbolists ticis pie vēl vienas iespējas sevi apliecināt NBA.

Memfisas "Grizzlies" parakstījusi līgumu ar aizsargu Šelvinu Meku, kurš NBA aizvadījis septiņas sezonas. Pagājušajā sezonā Meks Orlando "Magic" rindās vidēji 20 minūtēs guva 6,9 punktus, atdeva 3,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,4 bumbas pie groziem.

Slovēņu aizsargs Saša Vujačičs, kurš sezonu pavadīja Turīnas vienībā, izcīnot Itālijas kausu, atklājis, ka cer uz atgriešanos NBA. "Vēl nezinu, kur spēlēšu nākamsezon. Ja godīgi, gaidu zvanu no NBA. Zinu, ka aģents runā arī ar vairākām komandām Eiropā, tostarp Turīnu," "Il Corriere di Torino" norādījis Vujačičs.

Ņūorleānas "Pelicans" veicot pārrunas par negarantēto līgumu ar Džalilu Okaforu, kurš 2015. gada draftā tika izvēlēts ar trešo numuru - tieši pirms Kristapa Porziņģa. 22 gadus vecais Okafors pirmās divarpus sezonas pavadīja Filadelfijā, bet pagājušā gada decembrī tika aizmainīts uz Bruklinas "Nets". Ar katru sezonu Okafora pienesums piedzīvoja jūtamu kritumu - ja debijas sezonā centrs vidēji guva 17,5 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, tad Bruklinā vairs tikai 6,4 punkti un 2,9 bumbas.