Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: "Covid-19 izplatīšanās var novest pie vēl viena NBA sezonas pārtraukuma"

Rolands Eliņš

Silvers: "Covid-19 izplatīšanās var novest pie vēl viena NBA sezonas pārtraukuma"
Adams Silvers. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Adams Silvers neslēpa, ka joprojām pastāv bažas par NBA sezonas veiksmīgu pabeigšanu, un viņš pieļāva iespēju, ka infekciju uzliesmojuma gadījumā nāksies spēles vēlreiz pārtraukt, kas beigās varētu novest pie sezonas neizspēlēšanas līdz galam.

Silvers intervijā atklāja, ka līgas vadība rēķinās ar vairākām jaunām infekcijām NBA spēlētāju un komandu pārstāvju vidū. NBA komandas pamazām ierodas Orlando, kur bāzēsies Disneja Pasaules kompleksā, un šī procesa laikā tiek veiktas pastiprinātas koronavīrusa pārbaudes, pēc kurām visām komandām būs jāievēro karantīna vismaz divas dienas.

„Mēs nebūsim pārsteigti, ja, visiem ierodoties Orlando, atklāsies, ka vēl dažiem spēlētājiem ir Covid-19,” teica Silvers. „Mūs daudz vairāk satrauktu, ja spēlētājs iziet šīs pārbaudes, pavada laiku karantīnā, bet pēc tam viņam tiek konstatēts vīruss. Tādā gadījumā skaidrs, ka mums būtu pamatīga problēma.”

„Mēs tādā gadījumā zinātu, ka principā mūsu izveidotajā burbulī ir caurums,” turpināja Silvers. „Mēs zinātu, ka noteiktais protokols īsti nestrādā. Un tā būtu ļoti nopietna problēma.”

NBA komisārs atzina, ka vīrusa izplatība līgas izveidotajā burbulī varētu kļūt par iemeslu, lai vēlreiz apturētu sezonu. Vairākas komandas iepriekšējo nedēļu laikā infekcijas dēļ slēdza savas treniņbāzes pēc tam, kad konstatēja inficēšanos to personu vidū, kurām bija paredzēts doties uz Orlando.

„Mēs sākām visu NBA komandu testēšanu apmēram pirms divām nedēļām, un, kā jau ziņots, novērojām nozīmīgu skaitu ar Covid-19 infekcijām,” sacīja Silvers. „Manuprāt, tas arī reprezentē pašreizējo situāciju valstī.”

Floridas štatā, kur atrodas Orlando, koronavīrusa izplatība joprojām nav mitējusies, un ASV veselības iestādes ziņo, ka iepriekšējā diennaktī tajā konstatēti 7347 saslimšanas gadījumi. Silvers norādīja, ka arī šādos apstākļos plānotajam NBA burbulim vajadzētu paveikt savu uzdevumu, taču viņš atzina, ka tās ir prognozes „uz papīra”: „Šis vīruss ir daudziem licis būt pieticīgākiem, un arī es neizteikšu milzīgu pašpārliecinātību, tikai solu, ka sekosim noteiktajiem protokoliem un cerēsim, ka tie darbosies kā plānots.”

NBA komisārs jau iepriekš bija uzsvēris, ka viena Covid-19 saslimšana līgas burbulī automātiski nenozīmēs, ka sezona vēlreiz tiek apturēta, jo vienu gadījumu iespējams izsekot un noskaidrot tā avotu, pēc tam veicot nepieciešamās darbības, lai novērstu vīrusa tālāku izplatību. Taču Silvers nešaubīgi norādīja, ka plašāka vīrusa izplatība NBA burbulī, „protams, nozīmēs, ka sezona jāaptur vēlreiz”.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-08 17:06, pirms 4 gadiem
Vēlreiz apturētu?
Normāla sezona beidzas ap Jāņiem...
Tad pārtrauc un miers, runā par nākamo, jēgas vilkt vairs šo sezonu tad.

     [+] [-]

, 2020-07-08 17:07, pirms 4 gadiem
Ja tik svarīga tā sezoa, tad lai mauc slimi, normāla karantīnas zona, kurā uzspēlē augsta līmeņa basketbolu

     [+] [-]

, 2020-07-08 18:07, pirms 4 gadiem
Ja nepabeidz šo sezonu, būs 100 % izprovicēts lockouts no īpašnieku puses un tiks lauzts īpašnieku - spēlētāju līgums. Sezona tiks izspēlēta 100% līdz galam. Ja nē, tad nākamā sezona var arī nemaz nenotikt.

     [+] [-]

, 2020-07-08 18:10, pirms 4 gadiem
kovids un melnie nokaus NBA