Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Trīs komandu maiņas darījumā Bijombo atgriežas "Hornets", Mozgovs uz Orlando

Trīs komandu maiņas darījumā Bijombo atgriežas "Hornets", Mozgovs uz Orlando
Bīsmarks Bijombo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītajā naktī maiņas darījumu veikušas trīs komandas, bet par izpirkuma noteikumiem vienojies Dvaits Hovards, kuram nu ir vaļā ceļš, lai pievienotos Vašingtonas "Wizards".

Spēlētāju apmaiņas darījumā iesaistījušās trīs komandas - Šarlotas "Hornets", Orlando "Magic" un Čikāgas "Bulls", jaunās mājvietās nonākot četriem spēlētājiem. Teorētiski vieglākā pārcelšanās gaidāma Bīsmarkam Bijombo, kurš no Floridas atgriezīsies sev jau pazīstamajā, Maiklam Džordanam piederošajā Šarlotas "Hornets". Bijombo šajā vienībā aizvadīja savus karjeras pirmos četrus gadus, pēc tam kad vienība viņu ar 7. izvēli ieguva 2011. gada draftā. Bijambo aizvadītajā sezonā, ieņemot rezerves centra lomu, vidēji guva 5,7 punktus un izcīnīja tikpat bumbas zem groziem. 25 gadus vecajam Kongo basketbolistam vēl ir spēkā līgums par 17 miljoniem sezonā uz diviem gadiem.

Orlando "Magic" maiņas darījumā pretī šaņēmusi Timofeju Mozgovu un viņa divu gadu līgumu par aptuveni 16 miljoniem sezonā, kā arī saspēles vadītāju Džerianu Grantu. Tieši Čikāgā 25 gadus vecais Grants pērn aizvadīja labāko sezonu savus trīs gadus ilgajā NBA karjerā, vidēji gūstot 8.4 punktus un izdarot 4,6 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Krievijas centra līgums NBA algu sarakstos tiek uzskatīts par "mirušu naudu" un ieguldījums no spēlētāja laukumā netiek gaidīts. Galvenā motivācija "Magic" komandai šajā maiņas darījumā ir atbrīvot spēles laika minūtes, lai pie lielākas teikšanas savā debijas gadā tiktu šovasar draftā izvēlētais Mo Bamba.

Tikmēr Čikāgas "Bulls" rindās nonācis mazpazīstamais aizsargs Džulians Stouns, kurš četros NBA karjeras gados aizvadījis tikai 77 spēles, vidējā karjeras staristikā tiekot pie 1,1 punkta. Čikāgas komanda maiņu veikusi finansiālu apstākļu vadīta, lai palielinātu pieejamos resursus zem algu griestiem.

Savulaik spožais NBA centrs Dvaits Hovards oficiāli vienojies par līguma pārtraukšanu ar Bruklinas "Nets". No 23,8 miljonu vērtā līgums Hovards piekrities atteikties no pieciem miljoniem, tādējādi pēc izpirkuma veikšanas uzlabojot "Nets" iespējas piesaistīt brīvos aģentus. Hovards savus piecus uz galda atstātos miljonus nopelnīs Vašingtonā, kur centrs vienojies par divu gadu līgumu par kopumā 11 miljoniem.

Indianas "Pacers" rindās nepaliks centra spēlētājs Als Džefersons, kurš, par spīti spēkā esošajam līgumam par četriem miljoniem, nolēmis karjeru turpināt Ķīnas basketbola asociācijā.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2018-07-08 09:50, pirms 6 gadiem
Čikāga varēja paprasīt kādu draft piku.
, 2018-07-08 10:15, pirms 6 gadiem
Lai arī Dzefersons laikam pēdējās trīs sezonās ap 150 spēlēm tik nospēlējis nedaudz pārsteidz ar savu lēmumu.kad Ķīnas čempis noslēdzas?.ir iespēja pēc sezonas pievienoties kādai NBA komandai?.domāju uz play off jebkurai komandai būtu labs papidinājums.
, 2018-07-08 10:18, pirms 6 gadiem
Hovardu arī vairs nevienam nevajag. Čalis jau bija sasapņojies, ka tiks atpakaļ Lakers.
, 2018-07-08 10:30, pirms 6 gadiem
Man liekas autors neprecīzs - ir pāris komandas, kam tāds Mozgovs noderīgs tikai tāpēc, ka viņam ir tas lielais līgums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
25

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.