Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Arī Andersons pametīs "Spurs", pievienosies "Grizzlies"

Arī Andersons pametīs "Spurs", pievienosies "Grizzlies"
Kails Andersons
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" vadība negrasās pielīdzināt Memfisas "Grizzlies" izteikto līguma piedāvājumu uzbrucējam Kailam Andersonam, līdz ar to Andersons pēc četrām Sanantonio komandā pavadītajām sezonām atstās vienību.

Portāls mysanantonio.com, atsaucoties uz tuvu stāvošu avotu, ziņo, ka "Spurs" līdz šīs dienas beigām, kad ir termiņš, lai pielīdzinātu līgumu, to nedarīs. Klubs iepriekš izteica oficiālu kvalifikācijas līguma piedāvājumu Andersonam, kas ļautu noturēt spēlētāju komandā vēl gadu, ja neviens cits neizteiktu piedāvājumus.

Oficiālu piedāvājumu izteica "Grizzlies", solot Andersonam 37 miljonus četrās sezonās. "Spurs" plānos Andersona potenciālais atalgojums sasniedza tikai piecus miljonus par sezonu, un maksāt gandrīz divas reizes vairāk, kas būtu jādara, lai paturētu spēlētāju komandā pēc Memfisas piedāvājuma, "Spurs" nav gatava.

24 gadus vecais Andersons NBA ienāca 2014. gadā, kad "Spurs" draftēja spēlētāju ar 30. numuru pirmās kārtas pašās beigās. Četrās sezonās "Spurs" rindās Andersons vidēji 18 minūtēs guva 4,9 punktus, izcīnīja 3,6 atlēkušās bumba sun atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā Andersona loma jūtami pieauga - Kavai Lenarda prombūtnē 206 centimetrus garais un 104 kilogramus smagais Andersons kļuva par pamata piecinieka vieglo uzbrucēju. Andersons aizvadītajā sezonā vidēji 26 ar pusi minūtēs guva 7,9 punktus, izcīnīja 5,4 bumbas, atdeva 2,7 piespēles un pārtvēra 1,6 bumbas.

Iepriekš "Spurs" zaudēja citu līdzšinējo pamata rotācijas spēlētāju, kluba leģendu Toniju Pārkeru, kurš pārgāja uz Šarlotes "Hornets". Tāpat komandā vairs nebūs franču spēka uzbrucējs Žofrijs Loverņs. Šobrīd nav zināms, vai komandā paliks Manu Džinobili - lai gan spēlētājam ir līgums arī uz nākamo sezonu, tiek gaidīts apstiprinājums, ka 40 gadus vecais aizsargs nebeigs karjeru. Jaunus līgumus šovasar noslēdza "Spurs" uzbrūkošais aizsargs Denijs Grīns un uzbrucējs Rūdijs Gejs.

Dāvim Bertānam izteikts kvalifikācijas līguma piedāvājums (ap 1,7 miljoniem dolāru sezonā). Pagaidām Ziemeļamerikas medijos izskanējis, ka interesi par Bertānu izrāda vairākas komandas, tostarp Bruklinas "Nets", taču oficiālu piedāvājumu pagaidām nav. Ja kāds klubs izteiks piedāvājumu, "Spurs" būs iespēja piedāvāt tādus pašus noteikumus un saglabāt komandā Dāvi. Ja neviena cita komanda nepiedāvās Dāvim līgumu, basketbolists varēs pieņemt kvalifikācijas līgumu uz vienu sezonu un nākamajā vasarā kļūt par neierobežotu brīvo aģentu vai spēlēt ārpus NBA.

Izmantotie resursi:
https://www.mysanantonio.com/


, 2018-07-08 22:52, pirms 6 gadiem
Spurs izskatās pēc 20 gadu būšanas par PO komandu kļūs par autsaideriem..
, 2018-07-08 23:01, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Spurs izskatās pēc 20 gadu būšanas par PO komandu kļūs par autsaideriem..
Iespējams, joprojām cer uz Lenarda aizmainīšanu uz Leikeriem vai citu komandu pretī saņemot 2-3 labus basketbolistus+ drafta izveles. Tad šie zaudējumi nebūtu spēles ziņā baigi sāpīgi (ja neskaita to ka Pārkers ir komandas seja). Citādak, iespējams sekos NHL partneriem -Detroitai, kad vienas sezonas laikā no mūžīgajiem play off dalībniekiem kļūstot par lūzeriem...
, 2018-07-08 23:04, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Spurs izskatās pēc 20 gadu būšanas par PO komandu kļūs par autsaideriem..
Lamarkuss Oldridžs ir, P.Gazols ir, Patty Mils ir, Denijs Grīns ir, Dejounte Murray ir - ar tiem pietiek, lai iekļūtu PO.
, 2018-07-08 23:05, pirms 6 gadiem
Patiesībā pietiek ar 1 komandas līderi - L.Oldridžu, lai tiktu PO un G.Popovičš to izdarīs - labākais NBA treneris.
Kas attiecas uz NYK, jā ir līderis KP, bet treneru kolektīvs & co nav tik labs kā viens pats G.Popovičs.
, 2018-07-08 23:07, pirms 6 gadiem
bet es ļoti pārsteigts, ka B.Lopez piekrīt uz MIL pa 3,4 mil - viņam arī 12-15 mil būtu ok..
, 2018-07-08 23:08, pirms 6 gadiem
Rietumos būs grūti ar šādu sastāvu nobalansēt uz playoff robežas, lai tiktu kārtējo reizi iekšā. Nesaku, ka neiespējami, bet jārēķina arī traumas, un visu sezonu komanda ar šo sastāvu nebūs ļoti stabila vērtība.
Ja par Dāvi Bertānu - jāskatās, kāda būs Spurs reakcija, ja kāda no komandām piedāvās kādus 4-5 mio par sezonu. Jo šobrīd tada varētu būt šī spēlētāja vērtība.
, 2018-07-08 23:10, pirms 6 gadiem
RahX rakstīja: Patiesībā pietiek ar 1 komandas līderi - L.Oldridžu, lai tiktu PO un G.Popovičš to izdarīs - labākais NBA treneris.
Kas attiecas uz NYK, jā ir līderis KP, bet treneru kolektīvs & co nav tik labs kā viens pats G.Popovičs.
šogad ar problēmām tika PO, nākošgad jau LAL ar LeBronu būs priekšā
, 2018-07-08 23:20, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Spurs izskatās pēc 20 gadu būšanas par PO komandu kļūs par autsaideriem..
Zaudot divus rotācijas septīto un astoto spēlētāju kuru pienesums nav pārāk liels?Paši Spurs fani ir priecīgi,ka par tādu naudu viņš netiek paturēts,jo nekas īpašs no viņa nav un basketbola IQ nav pārāk liels.Čalis kura uzbrukums nekad nespēja tikti līdzi viņa aizsardzībai.Zinot,kas notiek ar SAS sitēmas spēlētājiem pēc komandas pamešanas nekas spīdošs viņam nespīd
Viņiem ir pietiekami daudz labu jaunu guardu komandā.Nebūtu SAS visu sezonu cīnījušies ar traumām nebūtu nekādu problēmu būt normālā vietā ar tādu ierobežotu sastāvu.
, 2018-07-08 23:47, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: bet es ļoti pārsteigts, ka B.Lopez piekrīt uz MIL pa 3,4 mil - viņam arī 12-15 mil būtu ok..
paskaties, lūdzu, cik NBA klubiem šovasar ir pieejami naudas līdzekļi.
un cik no šiem klubiem a) šogad netankos vai b) ir vajadzīgi centri.
, 2018-07-09 00:09, pirms 6 gadiem
Negribu kā vārna neko pieķērkt, taču neizskatās , ka Dāvim noveiksies ar normālu līgumu.Jācer uz stabilu vietu rotācijā un nākamo līgumu.
, 2018-07-09 00:32, pirms 6 gadiem
līdz kuram var izteikt piedāvājumus?
, 2018-07-09 01:29, pirms 6 gadiem
RahX rakstīja: Lamarkuss Oldridžs ir, P.Gazols ir, Patty Mils ir, Denijs Grīns ir, Dejounte Murray ir - ar tiem pietiek, lai iekļūtu PO.
Gazols? Piedod, bet nespēju viņu iedomāties kā NBA spēlētāju no kura būtu atkarīgs, vai komanda spēs iekļūt PO, vai nē. Agrāk jā - bet vairs nē.
, 2018-07-09 01:31, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Rietumos būs grūti ar šādu sastāvu nobalansēt uz playoff robežas, lai tiktu kārtējo reizi iekšā. Nesaku, ka neiespējami, bet jārēķina arī traumas, un visu sezonu komanda ar šo sastāvu nebūs ļoti stabila vērtība.
Ja par Dāvi Bertānu - jāskatās, kāda būs Spurs reakcija, ja kāda no komandām piedāvās kādus 4-5 mio par sezonu. Jo šobrīd tada varētu būt šī spēlētāja vērtība.
Jā, bet Dāvim ir jāpadomā reāli - pie šāda sastāva viņam ir iespēja tikt pie lielāka spēles laika. Viņa vietā es paliktu Spurs, ja tāda iespēja pastāvētu, jo arī Gazols ilgu tur visticamāk nespēlēs ņemot vērā viņa vecumu.
, 2018-07-09 01:53, pirms 6 gadiem
RahX rakstīja: Lamarkuss Oldridžs ir, P.Gazols ir, Patty Mils ir, Denijs Grīns ir, Dejounte Murray ir - ar tiem pietiek, lai iekļūtu PO.
Ne jau rietumos, vecīt.
, 2018-07-09 02:05, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Negribu kā vārna neko pieķērkt, taču neizskatās , ka Dāvim noveiksies ar normālu līgumu.Jācer uz stabilu vietu rotācijā un nākamo līgumu.
Jā, tas QO tomēr šoreiz par sliktu nostrādās. Tieši dēļ šīs situācijas netiks pie sava 2g 5M līguma, jo Spurs pagaidām nav iemesla dot ilgāku līgumu par gadu, jo ir jāsāk pārbūve.
Otrs - šite Bobiji Varenie Šāvēji - nav vajadzīgi uz megailgiem kontraktiem, jo tādi nāk un iet.

Lai Dāvim izdodas! Cerams uz labu offeru, jo, esmu drošs, ka Spurs pielīdzināsies jebkuram adekvātam piedāvājumam.
, 2018-07-09 10:20, pirms 6 gadiem
Pareizs gājiens no SAS. Nav Andersons tik ļoti vērts. Nu varbuut vareetu dot kaadus 4.4 milj. Bet nu MEM var saprast, viņiem vajag kādu labu spēlētāju sastāvā. Un Andersons ir pierādījis, ka var iet sākumsastāvā. Kaspi tad ietu kā rezervists un Pārsons tad kā trešais rezervē vai kā parasti savainots.
, 2018-07-09 12:17, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Jā, bet Dāvim ir jāpadomā reāli - pie šāda sastāva viņam ir iespēja tikt pie lielāka spēles laika. Viņa vietā es paliktu Spurs, ja tāda iespēja pastāvētu, jo arī Gazols ilgu tur visticamāk nespēlēs ņemot vērā viņa vecumu.
Bet no Popa neko nevar saprast, viņš tik pat labi var atkal nosēdināt uz beņķa. Bet es tev piekrītu, labāk ir palikt, vienīgi knapi pietiks naudas, lai iegāztu benžu savā behā
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
2

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.