Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Nekad nebiju domājis, ka mūsdienās redzēšu linča tiesu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Popovičs: "Nekad nebiju domājis, ka mūsdienās redzēšu linča tiesu"
Gregs Popovičs. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" ilggadējais galvenais treneris Gregs Popovičs izteicies, ka "gaišādainajiem cilvēkiem būtu "jāpiekāpjas", lai "apturētu rasismu"", kā arī Džordža Floida nogalināšanu nosaucis par "linča tiesu".

"Gaišādainajiem cilvēkiem šajā situācijā būtu jāpiekāpjas, lai arī kādas sekas tas radītu. Vienīgais iemesls, kāpēc šī nācija ir panākusi progresu, ir melnādaino cilvēku neatlaidība, pacietība un pūles. Mūsu nācijas vēsture no pašiem pirmsākumiem daudzējādā ziņā ir bijusi meli, un mēs tos turpinām izplatīt līdz pat šai dienai. Tiesības izpaust patiesību šajā valstī ir mums visiem, tāpēc, manuprāt, mums [gaišādainajiem] šajā gadījumā jābūt tiem, kas uzņemas atbildību un piekāpjas, lai arī kādas būtu sekas. Mums ir jārunā. Mēs nedrīkstam pieļaut rasisma izpausmju realizēšanu."

"Spurs" treneris bija šokēts par to, cik mierīgā veidā policists Dereks Šovins nogalināja aizturēto Floidu: "Savādā kārtā šīs traģēdijas spilgtākais moments, manuprāt, bija policista sejas izteiksme, kā arī šķietami ikdienišķās darbības. Viņš to izdarīja tik "ikdienišķi", it kā viņam būtu bijis pienākums un tiesības ar ceļgalu nospiest Floida kaklu."

"Kā gaišādainais cilvēks, esmu apkaunots. Nekad nebiju domājis, ka mūsdienās redzēšu linča tiesu. Mēs visi esam lasījuši grāmatas, kur tumšādainie cilvēki attēloti nogalināti, karājoties kokos, verdzības laikmetā, bet redzēt ko tādu mūsdienās..."

"Mūsu valsts šobrīd ir briesmās. Tas ir apmēram tāpat kā bīstama apkaime - tu zini, ka kādreiz tur notiks kaut kas slikts, taču neviens neko nedara līdz pat brīdim, kad kāds jauns cilvēks tiek nogalināts. Tikai tad tiek uzlikta "stop" zīme. Nekļūstot pārāk politiskam, jāsaka, ka mūsu valstī šobrīd jāizliek vairākas "stop" zīmes. Galvenais iemesls tam ir rasu attiecības," izteicās Popovičs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...