Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tompsons: "Savainojums netraucēja. Ir jāiet laukumā un jāsaņemas"

Tompsons: "Savainojums netraucēja. Ir jāiet laukumā un jāsaņemas"
Kavai Lenards un Klejs Tompsons. Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz Kleja Tompsona atgriešanos ierindā, Nacionālās basketbola asociācijas pēdējo divu gadu čempione Goldensteitas "Warriors" nonākusi aizas malā – sērijā pret Toronto "Raptors" rezultāts kļuvis 1-3. Pats Tompsons norādīja, ka savainojums nav ietekmējis viņa sniegumu.

"Raptors" šonakt izcīnīja uzvaru ar 105:92, tādējādi no izbaukuma pārvedot divas uzvaras un tiekot pie iespējas čempiones titulu izcīnīt Toronto. Kanādas komanda vēl nekad nav kļuvusi par NBA čempioni.

Tompsons, kurš sērijas otrajā spēlē savainoja paceles cīpslu un bija spiests izlaist trešo maču, atgriezās ierindā un laukumā pavadītajās 42 minūtēs iemeta 28 punktus. Viņš nebija vienīgais "Warriors" basketbolists, kurš devās laukumā par spīti traumai – iepriekš tika ziņots, ka uzbrucējam Kevonam Lūnijam sezona beigusies. Taču viņam izdevies pārliecināt, ka situācija nav tik dramatiska, un viņš 20 minūtēs iemeta desmit punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas.

"Klejs bija lielisks," teica Goldensteitas galvenais treneris Stīvs Kers. "Izdarīt to, ko viņš paveica ar savainotu paceles cīpslu... Arī Lūnijs – 20 minūtes ar tādu savainojumu. Viņi abi patiešām ir cīnītāji [warriors]. Bez jokiem. Viņi cīnās, cīnās, cīnās, un lepojos ar viņiem. Abi parādīja labu sniegumu, bet kā komandai mums pietrūka."

"Savainojums neatstāja nekādu iespaidu uz manu spēli," pēc mača teica Tompsons. Viņa cīnītāja garu Kers slavēja jau iepriekš, norādot – ja pašam Klejam ļautu izvēlēties, viņš laukumā ietu pat tad, kad ir pa pusei beigts. "Šis ir fināls. Sezona ir gara – ja aizvada simts spēles, tad būs traumas. Ir jāatrod rezerves. Nevienam nebūs tevis žēl, tāpēc ir jāiet laukumā, jāsaņemas un jādara viss, kas ir tavos spēkos."

Lūnijam ir labās rokas savainojums, un viņš atzina, ka spēles otrajā pusē tas licis par sevi manīt: "Bija diezgan smagi. Pirmajā puslaikā bija diezgan labi, adrenalīns palīdzēja. Ceturtajā ceturtdaļā jau bija sāpes. Nekas, tās jāizslēdz un jādara savs darbs."

"Warriors" turpina cerēt, ka nākamajā spēlē atgriezīsies uzbrucējs Kevins Durents, kurš labās kājas ikra muskuļa dēļ nav spēlējis jau divus mēnešus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
8

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
9

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".