Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Uz "Rockets" trenera amatu varētu pretendēt sen netrenējušais Van Gandijs

Andrejs Siliņš

Uz "Rockets" trenera amatu varētu pretendēt sen netrenējušais Van Gandijs
Džefs Van Gandijs. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" galvenajam trenerim Maikam D'Antoni starpsezonā beigsies līgums, un tiek uzskatīts, ka kluba vadība nemēģinās parakstīt jaunu līgumu ar speciālistu. Starp kandidātiem parādījies Džefa Van Gandija vārds, kurš savulaik jau strādājis ar Hjūstonas vienību.

"Rockets" sezonas pārtraukšanas brīdī ar 40 uzvarām 64 spēlēs ieņēma sesto pozīciju Rietumu konferencē. D'Antoni vadībā trīs iepriekšējās sezonās komanda nespēja attaisnot lielās cerības, tālāk par konferences finālu (2018) tā arī netiekot. Lai gan oficiāli tas nav izskanējis, tiek uzskatīts, ka jaunu līgumu ar D'Antoni klubs negrasās slēgt, un vadība jau izskatot kandidātus, kas varētu stāties viņa vietā.

"Kā jau rakstīju pirms vairākiem mēnešiem, pat ja komanda izglābj savu sezonu, neesmu dzirdējis, ka Maiks D'Antoni atgriezīsies [amatā nākamsezon]. Sarunās par jaunu līgumu ir milzīgas šķelšanās. Informācija, ko konstanti esmu dzirdējis - tilts ir nodedzināts un šobrīd abas puses vienojušās mēģināt paveikt labāko atlikušajā laikā kopā. Džefa Van Gandija vārds ir viens no tiem, ko regulāri esmu dzirdējis kā Maika aizstājēju," rakstīja "The Athletic" žurnālists Sems Emiks.

Van Gandija vārds regulāri tiek locīts katru reizi, kad parādās kāda brīva trenera vakance NBA. 58 gadus vecais Van Gandijs tieši ar "Rockets" pēdējoreiz strādāja par galveno treneri klubu basketbolā, vadot Hjūstonas komandu no 2003. līdz 2007. gadam. Toreiz ar Treisiju Makgreidiju un Jao Minu sastāvā "Rockets" četru sezonu laikā ne reizi netika tālāk par pirmo "play-off" kārtu.

Van Gandijs par galveno treneri strādājis arī ar Ņujorkas "Knicks", vadot to no 1996. līdz 2001. gadam. Tolaik ņujorkieši bija vieni no labākajiem līgā un 1999. gadā pat spēlēja finālā, kur gan piekāpās Sanantonio "Spurs". Kopš 2017. gada Van Gandijs ir ASV izlases galvenais treneris kvalifikācijas turnīros (lielajos turnīros izlasi vada Gregs Popovičs). Kopš 2007. gada, kad tika atbrīvots no "Rockets", Van Gandijs strādājis televīzijā, tiešraidēs komentējot NBA mačus.

Izmantotie resursi:
https://www.nj.com/

     [+] [-]

, 2020-05-08 19:44, pirms 4 gadiem
Virsraksts neiet kopaa ar pashu rakstu...