Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kārlails salīdzina Dončiču ar Draženu Petroviču

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kārlails salīdzina Dončiču ar Draženu Petroviču
Luka Dončičs 2019. gada 6. maijā Ļubļanā. Foto: 24ur.com

Dalasas "Mavericks" spēlētājs Luka Dončičs sācis gatavošanos 2020. gada sezonai – viņa dzimtajā Slovēnijā šonedēļ ieradušies NBA kluba treneri Riks Kārlails un Džamals Moslijs.

“Te ir brīnišķīgi. Esam Slovēnijā trīs dienas un jau daudz redzējuši,” pirmdien, 6. maijā, intervijā Vsak dan prvi - 24ur.com žurnālistiem teica “Mavericks” galvenais treneris. “Ir nedaudz lietains, taču Slovēnija ir skaista un cilvēki ļoti laipni.”

Līdz NBA čempionu kronēšanai vēl jāgaida apmēram sešas nedēļas, taču “Mavericks” spēlētāji jau tagad sāk gatavoties nākamajai sezonai. “Lukam šī ir ļoti svarīga vasara – viņa atbildības apjoms katru gadu pieaugs, tāpēc ir svarīgi labi sagatavoties,” teica Kārlails.

Dalasas treneris vēlas, lai Dončičs sagaidītu nākamo sezonu, būdams mūža labākajā formā. “Iespējams, ka Luka nākamsezon būs mūsu svarīgākais spēlētājs un kopā ar (Kristapu) Porziņģi būs mūsu visu laiku labākais spēlētājs (s Porzingisom bosta naša najkvalitejnejša igralca). Šis Lukam bijis brīnišķīgs gads un nešaubos, ka viņš tiks nosaukts par NBA labāko pirmgadnieku.”

Kārlails izteicās, ka Slovēnija noteikti ir visskaistākā valsts, kādu viņš apmeklējis. Lai gan Dončičs pieņēma lēmumu vasarā iztikt bez mediju aktivitātēm, arī viņš pirmdien spontāni iesaistījās sarunā.

“Slovēnijā esmu trīs nedēļas, lieliski, ka atbraukuši savējie no Dalasas. Manuprāt, (kanādiešu centra spēlētājs) Dvaits Pauels atlidoja no Dubajas. Viņš pabija Francijā, Romā, citi atlidoja no Dalasas. Pats divas nedēļas atpūtos, tagad sāku ar vispārējo sagatavotību.”

Kārlails salīdzināja Dončiču ar leģendāro Draženu Petroviču. “Abi ir izcili spēles veidotāji. Abiem patīk spiediens un atrašanās uzmanības centrā. Un abi ir uzvarētāji – redzu daudz līdzību starp Luku un Draženu. Divi mīļākie spēlētāji, kādus esmu jebkad redzējis.”

Izmantotie resursi:
https://www.24ur.com/sport/kosarka/...

     [+] [-]

, 2019-05-08 18:11, pirms 5 gadiem
Luku jau protams uzslavē, bet nākamais būs KP gads. Es saku, ka KP uzspridzinās nākamsezon visu NBA, būs ātrāks un stiprāks.

     [+] [-]

, 2019-05-08 18:52, pirms 5 gadiem
Petrovičam vietējā līgā- 112 (40/60 FG, 10/20 3Pts, 22/22 FT) .

Ceram, ka Dončičs to atkārtos NBA

     [+] [-]

, 2019-05-08 22:20, pirms 5 gadiem
Jācer, ka Donis parādīs savu labāko spēli nakamsezon!