Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: ''Spēlētāju atpūtināšana ir viena no lielākajām NBA problēmām''

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Ādams Silvers sarīkotajā konferencē izteicās, ka vakar viņam un citiem NBA valdes locekļiem ir bijusi ļoti nopietna saruna par divām tēmām: spēlētāju atpūtināšanu un 2019. gada NBA Zvaigžņu spēli.

Saistībā ar spēlētāju atpūtināšanu, jau kādu laiku ir zināms, ka nākamajai NBA regulārajai sezonai tiks pievienota papildus nedēļa, lai izvairītos no saspringtā spēļu grafika. Taču Silvers uzsvēra, ka spēlētāju atpūtināšana ir ļoti nopietna problēma. Vakar daži valdes locekļi minēja, ka komandām vajadzētu aizliegt spēlētājiem sēdēt malā tajās spēlēs, kuras tiek rādītas ASV nacionālajā televīzijā (ABC, TNT, ESPN). Tomēr šis lēmums vēl tiks pārrunāts un izskatīts gaidāmajā vasarā. Par spēļu skaita samazināšanu sezonā gan nekas netika runāts.

Atbildot uz jautājumiem, Silvers minēja arī to, ka ir diva veida spēlētāju atpūtas. Viens veids ir tāds, kurā spēlētāji tiek atstāti laukuma malā sezonas vidū, un otrs veids ir tāds, kurā spēlētāji tiek ''atpūtināti'' sezonas beigās komandās, kuras par izslēgšanas spēlēm vairs nevar cīnīties, lai, iespējams, speciāli zaudētu spēles un iegūtu augstāku vietu vasarā gaidāmajā NBA draftā.

Savukārt par 2019. gada NBA Zvaigžņu spēles mājvietu Silvers teica, ka Šarlota visticamāk varēs uzņemt šo pasākumu. Taču viņš arī minēja to, ka jaunākā izmaiņa likumā, kas ir saistīta ar transseksuāļu diskrimināciju, vēl nenozīmē to, ka visas problēmas Šarlotā ir atrisinātas. Silvers uzsvēris arī, ka pašu cilvēku attieksmes maiņa nevis likuma maiņa Šarlotai palīdzēs šai spēlei norisināties Ziemeļkarolīnas štatā.

Kā zināms, tad Šarlotā varēja notikt arī šā gada Zvaigžņu spēle, taču tieši šo iemeslu dēļ to pārcēla uz Ņūorleānu. 2018. gada NBA Zvaigžņu spēle notiks Losandželosā.