Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kers: "Viginss mūsu plānos iederēsies labāk nekā Rasels"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kers: "Viginss mūsu plānos iederēsies labāk nekā Rasels"
Stīvs Kers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Goldensteitas "Warriors" ceturtdien – pēdējā dienā, kad drīkstēja veikt darījumus – aizmainīja saspēles vadītāju D'Andželo Raselu uz Minesotas "Timberwolves", pretī saņemot Endrjū Viginsu. Pēc galvenā trenera Stīva Kera domām, viņš "Warriors" sistēmā iederēsies labāk.

"Ja gribu būt pilnīgi godīgs, tad jau brīdī, kad parakstījām līgumu ar viņu, iederēšanās sastāvā bija diezgan apšaubāma," pēc D'Andželo Rasela aizmainīšanas teica Stīvs Kers. "Neviens par to nešaubījās. Ja komandā jau ir Stefs [Karijs] un Klejs [Tompsons], bet vēl pievienojas aizsargs, kuram patīk spēlēt ar bumbu, tad uzdot jautājumus ir tikai pareizi. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc baumas par aizmainīšanu eksistēja jau pirms sezonas sākuma. Un domāju, ka D'Andželo arī pats to saprata jau brīdī, kad lika parakstu uz līguma. Tāpat kā mūsu organizācija."

Rasels iepriekšējās divas sezonas pavadīja Bruklinas "Nets", bet vasarā nonāca "Warriors" rindās, jo tika iekļauts darījumā, kas pretējā virzienā aizsūtīja Kevinu Durentu. Ņemot vērā Karija un Tompsona traumas, viņš šosezon bija Goldensteitas līderis, 33 mačos vidēji iemetot 23,6 punktus, atdodot 6,2 rezultatīvas piespēles un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas. Ar 12-40 bilanci "Warriors" ieņem pēdējo vietu NBA.

"Mums vismaz bija iespēja 50 spēļu garumā pavērot, kā tas viss izskatīsies. Protams, plāni sabruka brīdī, kad Stefs iedzīvojās savainojumā. Taču situācijās, kad vari vērot gana ilgi, apmēram spēj iztēloties, kā viņi izskatītos laukumā kopā, rodas aptuvenas skices. Mēs sapratām, ka Viginsa iegūšana būtu loģiskāks solis. Manuprāt, šis darījums bija labs abām komandām," pauda Kers, kurš aizvedis "Warriors" līdz trīs tituliem. Tiesa, tas joprojām atpaliek no spēlētāja karjerā iespētā – pieci čempiona tituli.

"Manā skatījumā lielākajai daļai spēlētāju NBA viss ir atkarīgs no tā, vai viņš atrodas pareizajā komandā un tur iederas. Protams, ir basketbolisti, kuri iederēsies jebkur. Labākie aizies uz jebkuru komandu un turpinās dominēt. Tomēr lielākajai daļai ir svarīgi iederēties filozofijā. Uzskatām, ka Endrjū pie mums iederēsies. Viņa pozīcijā mums ir caurums, jo esam zaudējuši Durentu, Andrē Igudalu, Šonu Livingstonu," pauda Kers.

"Līdz ar to viņu gaida vakanta pozīcija. Viņš nākamajā sezonā spēlēs līdzās trīs "All-Star" kalibra basketbolistiem – Stefam, Klejam un Dreimondam [Grīnam]. Viņš to izbaudīs. Un viņš spēlēs kopā ar basketbolistiem, kuri zina, kā uzvarēt. Endrjū ir 24 gadi, viņš joprojām ir jauns spēlētājs. Domāju, ka atrašanās blakus basketbolistiem, kuri bijuši cauri visam, ir pozitīva. Skaidrs, ka priekšā ir arī daudz darba."

Viginss "Warriors" sastāvā varētu debitēs sestdienas spēlē pret Losandželosas "Lakers". Viņš 2014. gadā tika draftēts ar pirmo numuru, bet nespēja attaisnot cerības. Šajā sezonā Viginss vidēji iemeta 22,4 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un atdeva 3,7 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...