Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Korveram un "Trail Blazers" jauni NBA tālmetienu rekordi

Korveram un "Trail Blazers" jauni NBA tālmetienu rekordi
Kails Korvers
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Atlantas „Hawks” spēlētājs Kails Korvers aizvadītajā naktī realizēja divus no trim tālmetieniem spēlē pret „Cavaliers”, kas nozīmēja, ka viņš pārspējis 17 gadus vecu NBA rekordu, proti, trāpījis vismaz vienu tālmetienu 90 spēlēs pēc kārtas. Par jaunu rekordu spēlē pret Andra Biedriņa "Jazz" parūpējusies arī Portlendas "Trail Blazers" komanda.

Iepriekšējais rekorda īpašnieks bija Dans Barross, kurš no 1994. līdz 1996. gadam savus pretiniekus aplaimoja ar precīzu tālmetienu 89 spēlēs pēc kārtas. „Hawks” spēlētājs Kails Korvers savu sēriju uzsāka pagājušajās sezonas sākumā un nu var lepoties ar savu vārdu NBA rekordu grāmatā.

Vakardienas mačā pret „Cavaliers”, kurā Atlanta uzvarēja ar 108:89, Korvers guva 10 punktus, un šī bija jau 90. spēle pēc kārtas, kad viņš trāpījis vismaz vienu tālmetienu.

32 gadus vecais Korvers, kurš savas karjeras laikā uzspēlējis „76ers”, „Jazz” un „Bulls” komandās, spējis NBA realizēt 1369 tālmetienus ar 42% precizitāti. Šosezon viņš ir bijis vēl precīzāks, trāpot 52% trejaču, bet viņa komanda ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, tiesa, ar visai viduvējo bilanci 11-10.

Pats spēlētājs atzinis, ka par savu rekordu pārāk nav domājis, tāpat arī komandas biedri sapratuši, ka papildus uzmanība tikai traucēs, un viņa tālmetienu sēriju lieku reizi nav pieminējuši. Korvers gan ar smaidu intervijā ESPN nosaka, ka beidzot nevajadzēs satraukties par savām iespējām trāpīt pirmo tālmetienu, jo šī apziņa, ka „vismaz viens ir vajadzīgs”, nedaudz traucējusi.

NBA tālmetienu rekordu uzstādījusi arī Portlendas "Trail Blazers", kura mačā pret Andra Biedriņa Jūtas "Jazz" trāpīja 73,9% tālmetienu, kas ir visu laiku labākā komandas precizitāte vienā mačā (ar vismaz 15 trāpītiem tālmetieniem).

"Trail Blazers" ar 17 uzvarām 20 mačos šobrīd ieņem otro vietu līgā un sezonā kopumā realizējusi 42,6% tālmetienu (dalītā pirmā vieta līgā ar "Warriors").

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-07 12:32, pirms 10 gadiem
merikikifans rakstīja: Korvers gan ar smaidu nosaka intervijā ESPN nosaka,
eliņ,beidz pīpēt tos mēslus,tie tev nepalīdz,drīzāk otrādi.
Labots
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.