Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mozgovs varētu pievienoties Eirolīgas debitantei "Lokomotiv"

Agris Suveizda

Mozgovs varētu pievienoties Eirolīgas debitantei "Lokomotiv"
Timofejs Mozgovs
Foto: AFP/Scanpix

Krievu centra spēlētājs Timofejs Mozgovs varētu atgriezties Eiropā un pievienoties Eirolīgas debitantei Kubaņas "Lokomotiv". Mozgova potenciālā nākotne Nacionālajā basketbola asociācijā joprojām ir miglā tīta, un Krievijas basketbola kluba prezidents Andrejs Vediščevs pozitīvi izteicās par Timofeja iespējamo pievienošanos komandai.

"Saprotu, ka jebkura spēlētāja sapnis ir spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā, jo īpaši, kad ir piedāvājumi un interese no kluba puses. Bet tajā pašā laikā nezaudējam cerības, ka Timofejs varētu ar "Lokomotiv" parakstīt četru gadu līgumu," sarunā ar portālu Championat.com sacīja Kubaņas "Lomotiv" prezidents Andrejs Vediščevs.

"Ļoti gribam šo spēlētāju redzēt savā sastāvā, jo īpaši debijas gadā Eirolīgā. Viens no mūsu selekcijas mērķiem ir atgriezt sastāvā Krasnodaras puses spēlētājus, bet Timofejs ir spilgts Krasnodaras basketbola skolas pārstāvis," Vediščevs turpināja.

Mozgovs, kuram 16.jūlijā apritēs 27 gadi, uz Ziemeļameriku pārcēlās 2010.gadā, kad noslēdza 9.7 miljonus ASV dolāru vērtu trīs gadu līgumu ar Ņujorkas "Knicks". Savukārt viņa pārstāvētais klubs Maskavas apgabala "Khiki" kompensācijā saņēma pusmiljonu dolāru. "Knicks" sastāvā nospēlējis 34 mačus, februārī Mozgovs tika iesaistīts lielā maiņas darījumā, lai Karmelo Entoniju no Denveras "Nuggets" pārvilinātu uz "Knicks".

2011./12.g. sezona Mozgovam statistiski ir labākā viņa Nacionālās basketbola asociācijas karjerā. Tajā Mozgovs "Nuggets" rindās aizvadīja 44 spēles, vidēji mačā laukumā bija 15.6 minūtes, guva 5.4 punktus un izcīnīja 4.1 bumbu pie groziem. Savukārt aizvadītajā sezonā Timofejs 41 spēlē aizvadīja 8.9 minūtes, guva 2.6 punktus un savāca tikpat atlēkušo bumbu.

Kubaņas "Lokomotiv" pagājušajā sezonā tika līdz VTB Vienotās basketbola līgas finālam, kur četrās spēlēs piekāpās Maskavas CSKA. Pa ceļam līdz finālam "Lokomotiv" ar 12 uzvarām 18 mačos B grupā ieņēma trešo vietu un izslēgšanas spēlēs pieveica "Donetsk" (2-0), Kazaņas "Unics" (3-1) un Kauņas "Žalgiri" (3-1). Savukārt Eirokausā "Lokomotiv" uzvarēja abos grupu turnīros, divu spēļu summā tika galā ar Melnkalnes "Budučnost" un Spānijas "Valencia", bet finālā apspēlēja arī "Bilbao Basket" - 75:64.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
NBA.com

  +2 [+] [-]

, 2013-07-07 15:26, pirms 11 gadiem
starkov tu vēl te?