Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" rēķinās ar milzīgu greznības nodokli, taču plānus negrasās mainīt

Rolands Eliņš

"Warriors" rēķinās ar milzīgu greznības nodokli, taču plānus negrasās mainīt
Stefens Karijs. Foto: AP/Scanpix

Viena no aizvadīto gadu spēcīgākajām NBA komandām Goldenteitas „Warriors” apzinās, ka nākamajā sezonā līgas ienākumu krituma dēļ algu griesti būs krietni zemāk, taču kluba īpašnieks vēlas, lai komandas sastāvs tik un tā tiktu komplektēts pēc visām iespējām, un tā dēļ viņš ir gatavs maksāt pamatīgu greznības nodokli.

Goldensteitas „Warriors” šī sezona ir jau beigusies – nekādu cerību uz izslēgšanas spēlēm komandai nebija jau krietnu laiciņu pirms pandēmijas izsludināšanas, jo ilgstošas traumas liedza spēlēt abiem kluba līderiem Klejam Tompsonam un Stefenam Karijam. „Warriors” palika pēdējā vietā līgā, kas ir milzīgs kontrasts, salīdzinājumā ar atrašanos līgas elitē vairākos iepriekšējos gados.

„Warriors” nākamajā sezonā krietni pārsniegs algu griestus – Karija, Tompsona, Dreimonda Grīna un nesen iegūtā Endrjū Viginsa algas nākamajā sezonā kopā būs apmēram 120 miljonu dolāru apmērā. Tas pārsniegtu jau iepriekš prognozēto algu griestu robežu (ap 115 miljoniem dolāriem), taču šis aprēķins tika veikts pirms pandēmijas izsludināšanas, un jaunākās prognozes paredz, ka algu griesti varētu noslīdēt pat zem 100 miljoniem dolāru.

Algu griestu pārsniegšana ar iepriekš noslēgtajiem līgumiem ir atļauta, taču jāmaksā greznības nodoklis. Skaidrs, ka „Warriors” tas būs jādara jebkurā gadījumā, taču pastāv iespējas ar ekonomisku sastāva komplektēšanu šo nodokli īpaši nepalielināt vai pat samazināt, aizmainot kādu no vadošajiem spēlētājiem pret drafta izvēli vai jaunajiem talantiem ar mazākiem līgumiem. Taču „NBC Sports” ziņo, ka „Warriors” vadība to neplāno darīt, bet gan izmantot pieejamās iespējas (vidējā līmeņa izņēmuma līguma noslēgšana, maiņas darījuma izņēmuma iespējas izmantošana) spēcīga sastāva savākšanai jau nākamajā sezonā.

„Zelta štata komanda negrasās veikt izmaiņas stratēģijā algu griestu izmaiņu dēļ,” vēsta Sanfrancisko medijs „Chronicle”, atsaucoties uz komandai pietuvinātu avotu. „Kluba īpašnieks Džo Leikobs apzinās, ka Karijs, Tompsons un Karijs ir pārkāpuši 30 gadu vecuma slieksni un viņu karjeras briedums būs vēl tikai dažu gadu garumā. Pat ja būs nepieciešams veikt milzīgus greznības nodokļa maksājumus, „Warriors” to darīs, lai maksimāli izmantotu savu zvaigžņu karjeras labākos gadus. Darīt pretējo nozīmētu pārkāpt pašiem savus principus.”

Leikobs par kluba īpašnieku kļuva 2012. gadā un nav kautrējies no milzīgu summu ieguldīšanas komandā, kurā par superzvaigznēm izauga Karijs un Tompsons un kurā divas sezonas pavadīja Kevins Durents. Šosezon kluba algu budžets bija 131.5 miljoni dolāru (devītais lielākais līgā), bet pašreizējās aplēses liecina, ka nākamajā sezonā tas varētu būt 150 miljonu dolāru tuvumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/bayarea/w...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-07 17:00, pirms 4 gadiem
Kā tiek aprēķināts Greznības nodoklis?

  +2 [+] [-]

, 2020-06-07 17:14, pirms 4 gadiem
valdis.bizuns rakstīja: Kā tiek aprēķināts Greznības nodoklis?
https://en.wikipedia.org/wiki/Luxury_tax_(sports)

     [+] [-]

, 2020-06-07 17:30, pirms 4 gadiem
Grīns sevi parādija 100% sosezon,pārvērtēts,pārmaksāts!

     [+] [-]

, 2020-06-07 18:37, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Grīns sevi parādija 100% sosezon,pārvērtēts,pārmaksāts!
Neatceros kur lasīju, bet lielie eksperti Grīna kritumu atbalstīja, jo redz ne Karijs, ne Tompsons nespelēja. Viņam itkā vajadzēja uzņemties līdera lomu, bet kāds bomzītis ir tāds ir

     [+] [-]

, 2020-06-07 18:42, pirms 4 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Neatceros kur lasīju, bet lielie eksperti Grīna kritumu atbalstīja, jo redz ne Karijs, ne Tompsons nespelēja. Viņam itkā vajadzēja uzņemties līdera lomu, bet kāds bomzītis ir tāds ir
tieši tā,visas iespējas bija izpausties!