Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA regulārajā sezonā vietu secība tiks noteikta pēc uzvaru procenta

Rolands Eliņš

NBA regulārajā sezonā vietu secība tiks noteikta pēc uzvaru procenta
Deimiens Lilards. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija informējusi klubus, ka, neskatoties uz plāniem pabeigt regulāro sezonu ar nevienlīdzīgu spēļu skaitu, komandas turnīra tabulā tik un tā tiks sarindotas pēc uzvarēto spēļu procenta. Šis lēmums var atstāt svarīgu iespaidu gan uz Rietumu, gan uz Austrumu konferences izslēgšanas spēļu dalībnieku noteikšanu.

NBA turpina gatavoties sezonas atsākšanai, kurā piedalīsies 22 no 30 līgas komandām. Komandām paredzēts izspēlēt pa astoņām spēlēm, kas tiks skaitītas klāt līdz šim regulārajā sezonā nospēlētajam, tādējādi nosakot 16 izslēgšanas spēļu dalībnieces.

Problēmas šajā sakarā rada tas, kad sezonas pārtraukšanas brīdī komandas bija aizvadījušas nevienlīdzīgu spēļu skaitu (intervālā no 63 līdz 67 spēlēm) un attiecīgi arī pabeigs regulāro sezonu ar nevienlīdzīgu spēļu skaitu. Klubiem izsūtītajā vēstulē līgas vadība informējusi, ka, neskatoties uz to, regulārās sezonas vietu sadalījumā kā pirmais kritērijs tiks izmantots uzvaru procents.

Šis nolikuma punkts īpaši būs jāņem vērā Rietumu konferences „play-off” kandidātēm. Šobrīd trim komandām ir vienāda uzvarēto un zaudēto spēļu starpība, proti, Portlendas bilance ir 29-37, bet Ņūorleānas un Sakramento bilance ir 28-36. Visām komandām vēl būs jāaizvada astoņas spēles, taču, ja Portlendai regulārās sezonas izskaņā izdosies gūt tikpat uzvaru kā pārējām divām komandām, tai būs priekšrocības niecīgi labāka uzvaru procentu dēļ. Attiecīgi papildus kritērijs vairs nebūs nepieciešams un Portlenda ieņems augstāk vietu nekā Sakramento un „Pelicans”, kurai zaudēja visās savstarpējās spēlēs šosezon.

Rietumu konferences astotajā vietā esošā „Grizzlies” ir izspēlējusi 65 spēles (32-33), kas nozīmē, ka tai nekādā gadījumā vairs nevar būt vienāda bilance ar minētajām trim komandām. NBA piedāvātie noteikumi arī nozīmē, ka jaunajā formātā ieviestās pārspēles nevarēs būt starp vairāk nekā divām komandām, proti, ja Sakramento un Ņūorleāna ar vienādu uzvaru bilanci būs tieši aiz labāko astotnieka, tad pārspēlēs tik un tā piedalīsies tikai devītās vietas īpašniece, lai vai cik niecīgs būtu tās pārsvars kādā kritērijā pār desmitās vietas ieguvēju.

Uzvaru procents kā galvenais kritērijs var spēlēt svarīgu lomu arī Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētās „Wizards” sakarā. Līdz šim regulārajā sezonā „Wizards” aizvadīja 64 spēles, tikpat, cik Bruklinas „Nets”, un par vienu mazāk nekā Orlando. No abām šīm komandām „Wizards” atpaliek par sešām uzvarām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...