Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Trīs NBA klubi rītdien atvērs treniņbāzes, "Rockets" pārdomā un vēl nogaidīs

Rolands Eliņš

Trīs NBA klubi rītdien atvērs treniņbāzes, "Rockets" pārdomā un vēl nogaidīs
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā „Cavaliers”, „Nuggets” un „Trail Blazers” pēc gandrīz divu mēnešu dīkstāves rītdien plāno atvērt savas treniņbāzes spēlētāju individuālajiem treniņiem. Savukārt līgas vadība rītdien organizēs konferences zvanu ar visiem NBA spēlētājiem, sniedzot iespēju dalīties savā viedoklī par situāciju un uzdot jautājumus līgas komisāram.

Līgas vadība bija noteikusi astoto maiju kā datumu, ar kuru klubiem atļauts atsākt individuālos treniņus savās treniņu bāzēs. Šo atļauju līdz ar pirmo dienu gan plāno izmantot tikai trīs komandas – Denveras, Klīvlendas un Portlendas klubi.

Sākotnēji rītdienu kā treniņu atsākšanās dienu bija noskatījusi arī Hjūstonas „Rockets”, taču pēc diskusijām ar spēlētājiem un kluba darbiniekiem tomēr nolēma par pretējo. Klubs ievēros Teksasas gubernatora rekomendācijas un savas sporta zāles paturēs slēgtas vēl līdz 18. maijam.

ESPN ziņo, ka dažas citas komandas plāno treniņus atsākt nākamās nedēļas sākumā, taču klubu vairākums ir ar nostāju, ka pagaidām nav jāsteidzas. Šo klubu vidū ir arī Losandželosas „Lakers” un Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas „Mavericks”.

NBA pieņemtie noteikumi paredz, ka klubiem ir tiesības atsākt individuālos treniņus savās hallēs (šie noteikumi tik un tā ir pakļauti ASV štatu likumiem, kas pandēmijas laikā dažādos štatos atšķiras). Treniņos būs ierobežots cilvēku skaits vienā telpā un būs jāievēro vairāki drošības noteikumi, turklāt ESPN vēsta, ka spēlētāji šajā laikā varēs klātienē sadarboties tikai ar trenera asistentiem vai spēlētāju attīstības nodaļas darbiniekiem – klubu galvenie treneri individuālajos treniņos piedalīties un pat vērot tos klātienē nevarēs.

Dalība individuālajos treniņos kluba treniņbāzēs iecerēta kā spēlētāju brīvprātīga darbība. NBA un Spēlētāju arodbiedrība rītdien veidos video konferences zvanu, kurā aicināti visi līgas basketbolisti. Tā iecerēts kā atklāta diskusija, kurā katram basketbolistam ir iespēja uzdot līgas komisāram Adamam Silveram jautājumus par pandēmijas laika ierobežojumiem un plāniem, kā arī paust savas bažas par notiekošo.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-05-07 14:00, pirms 4 gadiem
Nu Klivlenda tas ir logiski - jatrenejas tankot