Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" ĢM: "Cenšamies nerunāt par Durenta atgriešanos šosezon"

Rolands Eliņš

"Nets" ĢM: "Cenšamies nerunāt par Durenta atgriešanos šosezon"
Kevins Durents un Kairijs Ērvings. Foto: AFP/Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētās NBA komandas Bruklinas „Nets” ģenerālmenedžeris Šons Markss ASV medijiem norādījis, ka Kevins Durents no smagās traumas atlaba paredzētajā tempā, taču tas nenozīmē, ka viņš noteikti būs gatavs piedalīties spēlēs, ja NBA sezona tiek pabeigta vasaras otrajā pusē.

Kevins Durents savu pirmo spēli „Nets” sastāvā vēl nav aizvadījis, jo pagājušā gada jūnijā guva smagu Ahilleja cīpslas savainojumu, kura dēļ bija plānota visa šīs sezonas izlaišana. Tiesa, sākotnēji bija domāts, ka šī regulārā sezona beigsies aprīlī, taču koronavīrusa pandēmija šo grafiku ir mainījusi. Tiek runāts par iespējamo sezonas atsākšanos vasarā un izspēlēšanu līdz rudens sākumam.

Durenta aģents iepriekš bija izteicis pieņēmumu, ka basketbola superzvaigzne piedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs, kas attiecīgi šobrīd radījis spekulācijas, ka NBA sezonas atsākšanās brīdī Durents būs gatavs debitēt „Nets” sastāvā. Kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss gan šīs runas nevarēja apstiprināt.

„Vai sezonas piespiedu pārtraukums varētu novest pie Durenta atgriešanās laukumā jau šosezon? Tas ir 110 miljonu jautājums,” sacīja Markss. „Taču, ja godīgi, mēs cenšamies īpaši nerunāt ar viņu par atgriešanās datumu. Viņš zina, kas notiek viņa ķermenī, labāk nekā visi citi. Mūsu kluba kolektīvs ir paveicis lielu darbu, lai sasniegtu pašreizējo situāciju, taču es vispār nezinu, kā koronavīrusa pandēmija ietekmēs spēlētājus, nemaz nerunājot jau par Kevina situāciju.”

Durents bija viens no četriem „Nets” spēlētājiem, kuriem tika konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu, taču viņš pēc tam norādīja, ka jūtoties labi un neizjūt smagus simptomus.

„Kad esi ieguldījis kādā spēlētājā tik daudz kā Kevinā, tad nevar viņu spiest atgriezties laukumā,” sacīja Markss. „Kad būs īstais laiks un kad viņš pats jutīsies pilnībā gatavs, tad arī viņš būs laukumā. Es gan varu pateikt šo – pirms pandēmijas sākuma viņš izskatījās kā Kevins Durents, un tā mūsu klubam ir laba zīme.”
„Nets” sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma septīto vietu Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...