Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Mavericks", "Rockets" un "76ers" lielākās iespējas pārsteigt saīsināta "play-off" gadījumā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Medijs: "Mavericks", "Rockets" un "76ers" lielākās iespējas pārsteigt saīsināta "play-off" gadījumā
Kristaps Porziņģis spēlē pret "Rockets" 2020. gada 31. janvārī. Foto: Scanpix

Ietekmīgais sporta medijs "Sports Illustrated" uzskata, ka, saīsinot Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēļu sēriju garumu, pieaugs Hjūstonas "Rockets", Dalasas "Mavericks" un Filadelfijas "76ers" izredzes sagādāt pārsteigumus.

Piektdien, 8. maijā, Denveras “Nuggets”, Portlendas “Trail Blazers” un Klīvlendas “Cavaliers” atsāks ierobežotus individuālos treniņus. Vēl daži klubi apsver iespēju atvērt treniņcentrus no 11. maija, kamēr citi gaidīs veselības ekspertu ieteikumus.

Līga vēl nav pieņēmusi lēmumu par sezonas pabeigšanu, taču izskata iespējas aizvadīt izslēgšanas spēles vienā pilsētā, piemēram, Orlando vai Lasvegasā. Ja tā notiks, visas komandas izies pašizolācijas periodu, bet “play-off” izspēles termiņi tiks saīsināti, lai sezonu būtu iespējams pabeigt līdz Darba svētkiem – 7. septembrim.

“Sports Illustrated” ceturtdien, 7. maijā, prognozēja, kuras komandas būtu ieguvējas saīsināta “play-off” apstākļos. Galvenais secinājums – favorītu pozīcijas tiktu apdraudētas, jo viņi sevi labāk apliecina garākās sērijās (līdz četrām uzvarām). Sērijas līdz vienai, divām vai trīs uzvarām dotu lielākas priekšrocības citām vienībām.

Houston Rockets

Hjūstona 11.-29. februārī uzvarēja septiņās spēlēs pēc kārtas, bet martā piedzīvoja neveiksmes četrās no piecām cīņām, ieskaitot zaudējumus pret Šarloti, Orlando un Ņujorku. Tāda nestabilitāte atsvieda “Rockets” uz sesto vietu Rietumu konferencē. Līdzīgs sniegums var iedragāt komandas pozīcijas izslēgšanas spēlēs, taču saīsināta “play-off” gadījumā tas nav aktuāli.

Komandai pietiek talanta, lai apspēlētu konkurenti jebkurā atsevišķi ņemtā dienā. Džeimss Hārdens pierādījis, ka var nomētāt ikvienu pretinieku, ieskaitot “Warriors”. Rasels Vestbruks var būt līdzīgs “dabas spēks”. Divi labākie līgas dueti atrodas Losandželosā, taču Hjūstona tālu neatpaliek. “Rockets” šosezon apspēlējusi “Lakers” un “Clippers”, uzvarējusi Bostonā un Toronto. Hārdena blice var uzliesmot “dzīvo vai mirsti” formātā.

Dallas Mavericks

Dalasa šķietami atrodas pāris gadu attālumā no cīņas par Rietumu konferences troni un pašreizējais “play-off” pārojums visdrīzāk sola izstāšanos pirmajā kārtā. Kavai Leonards un “Clippers” joprojām atrodas Rietumu virsotnē un sērijā līdz četrām uzvarām neļaus “Mavericks” uzvarēt.

Teksasas klubs var apdraudēt jebkuru ne-Losandželosas komandu saīsinātā “play-off” sērijā. Luka Dončičs pierādījis, ka var pārņemt spēli savās rokās, neskatoties uz relatīvu pieredzes trūkumu, bet Kristaps Porziņģis regulāri var izšaut 30 punktu salūtu. Dalasai nav trešās zvaigznes. Viņu rotācija ir solīda, taču ne izcila. Jebkurā gadījumā, tikšanās ar “Mavericks” duetu nav vilinošs piedāvājums. Sērijā līdz vienai vai divām uzvarām “rikšotāji” noteikti var sagādāt pārsteigumu.

Philadelphia 76ers

Iespējams, var rasties jautājumi par Žoela Embīda fizisko formu, taču “Sixers” ugunsspēks padara viņus bīstamus īsās sērijās, neatkarīgi no pretinieka. Filadelfijas jaunais centrs var izšķirt spēli ar 40 punktu pienesumu. Nedrīkst nenovērtēt arī Benu Simonsu, kā par to 2019. gadā pārliecinājās Bruklinas “Nets”. Breta Brauna blice sērijā līdz divām vai trīs uzvarām var būt bīstama ikvienai konkurentei, nemaz nerunājot par situāciju, kurā visu izšķirs viena spēle.

Izmantotie resursi:
https://www.si.com/nba/2020/05/07/n...

     [+] [-]

, 2020-05-08 12:43, pirms 4 gadiem
"Džeimss Hārdens pierādījis, ka var nomētāt ikvienu pretinieku, ieskaitot “Warriors”. Iekaitot Warriors, tā varēja teikt pirms gada. Viņi ir pēdējā vietā līgā un sarunā par šāgada pārsteigumiem playoffos nebūtu jāpiemin vispār.