Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA aizliedz klubiem pirms drafta aicināt spēlētājus uz treniņiem un intervijām

Rolands Eliņš

NBA aizliedz klubiem pirms drafta aicināt spēlētājus uz treniņiem un intervijām
Adams Silvers. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija izsūtījusi saviem klubiem informāciju par to, ka uz nenoteiktu laiku aizliegts rīkot pirmsdrafta treniņus un pārrunas ar drafta kandidātiem, kā arī aizliegts no spēlētājiem prasīt iesūtīt viņu treniņu video.

Kā ziņo ESPN, līgas vadība ir noteikusi klubiem vairākus ierobežojumus pirms gaidāmā NBA drafta. Ierobežojumi ieviesti, lai klubi turpinātu ievērot veselības iestāžu norādījumus un savstarpējā konkurencē neradītu veselības riskus saviem pārstāvjiem un drafta kandidātiem.

NBA klubiem uz nenoteiktu laiku ir aizliegts rīkot treniņus ar drafta kandidātiem un aicināt viņus uz pirmsdrafta intervijām klātienē. Atļauts veikt intervijas attālināti, taču šo interviju garums ar vienu spēlētāju nedrīkst pārsniegt četras stundas.

NBA klubiem arī aizliegts pieprasīt spēlētājiem video ar viņu spēli vai no viņu treniņiem, kas notikuši pēdējā laikā. Klubiem palikusi tikai iespēja izmantot jau pieejamos video materiālus, kas bija veidoti pirms NBA sezonas pārtraukšanas, proti, 11. marta.

Drafts pagaidām tiek plānots kā iepriekš – 25. jūnijā Bruklinā, cerot, ka līdz tam laikam koronavīrusa pandēmijas ierobežojumi vairs nebūs tik stingri. Šobrīd gan pastāv neskaidrība tieši par pirmsdrafta procesu, kas būs visai atšķirīgs no iepriekšējiem gadiem. Komandām būs ļoti jāpaļaujas uz savu skautu paveikto darbu pirms pandēmijas un viņu savāktajiem materiāliem, taču ESPN ziņo par komandu bažām par citas svarīgas informācijas ievākšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...