Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Warriors" apskatnieks: "Biedriņš kļuvis par grēkāzi katram komandas zaudējumam"

"Warriors" apskatnieks: "Biedriņš kļuvis par grēkāzi katram komandas zaudējumam"
Andris Biedriņš pret Roju Hibertu
Foto: AP/Scanpix

"San Francisco Chronicle" basketbola apskatnieks Rastijs Simons portālam Sportacentrs.com norādīja - iespēja, ka Andri Biedriņu Goldensteitas "Warriors" aizmainīs uz kādu citu Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu šosezon, ir neticama.

15. martā noslēgsies maiņas darījumu iespēja un, kā allaž, īpaši pēdējās sezonās, mums aktuāls ir jautājums - vai vienīgais latvietis NBA Andris Biedriņš arī turpmāk pārstāvēs Goldensteitas "Warriors" vienību? Iepriekš dzirdētas daudz un dažādas baumas par iespējamajām maiņām, taču kopējais valdošais noskaņojums - neviens cits klubs centru ar statistikai neatbilstošu atalgojumu nebūs gatavs ņemt.

"Domāju, Biedriņa aizmainīšana ir visai neiespējama," portālam Sportacentrs.com skepsi apstiprina arī "San Francisco Chronicles" groza bumbas apskatnieks Rastijs Simons. ""Warriors" ļoti labprāt gribētu tikt vaļā no viņa, bet tādā gadījumā viņiem nāktos darījumā iekļaut arī kādu no saviem labākajiem spēlētājiem, lai iekārdinātu kādu citu komandu pārņemt Biedriņa līgumu." Pēdējā laikā samilzušas runas par Monta Elisa aizmainīšanu un, jādomā, tieši šī spēlētāja gaitām tirgū varētu sekot arī Biedriņš. Abi savulaik (2007.) cīnījās par NBA progresējušākā spēlētāja titulu, bet vēlāk parakstīja ar "Warriors" vairāku gadu daudzmiljonu līgumus.

2008. gada jūlijā Biedriņš parakstīja jaunu līgumu uz sešām sezonām par 54 miljoniem dolāru, un tas būs spēkā līdz pat 2014. gada vasarai. Tiesa, pēdējais līguma gads būs spēlētāja izvēle. "Būtu grūti panākt līguma izpirkšanu brīdī, kad kontrakts ir spēkā vēl uz divām sezonām," Simonss norāda, ka līguma izpirkšana jau šovasar ir teju neiespējama, bet varbūt tas klubam izdotos vēl pēc gada.

Pēdējā laikā Biedriņa loma komandas sniegumā ir mazinājusies vēl vairāk, pat neskatoties uz to, cik maza tā bija jau iepriekš. Andris ir zaudējis vietu pamata pieciniekā, par ko gan pats, vismaz publiskajā telpā, pārāk neskumst, jo ir vēlas, lai komanda spēlētu labāk. Kopš 2009./2010. gada sezonas latviešu centra statistikas cipari dramatiski krutišies, taču šajā sezonā tie ir vēl aptuveni divas reizes zemāki, nekā iepriekš - vidēji divi gūti punkti un 4,2 bumbas zem groziem. Skaidrs, ka līdzjutēji, kuriem lielākoties tieši cipari ir noteicošais rādītājs, maigi sakot, nav mierā ar Andra sniegumu. "Biedriņš ir kļuvis par grēkāzi visos "Warriors" zaudējumos," kopējo līdzjutēju noskaņojumu kodolīgi raksturo Simonss.


, 2012-03-07 11:38, pirms 12 gadiem
no zemes uz zvaigznēm un tad straujš kritiens atpakaļ... tāda nu reiz ir tā skarbā realitāte... bet, kā saka - katrs jau pats savas laimes kalējs! veiksmi Andrim!
, 2012-03-07 11:58, pirms 12 gadiem
Mums līdz Andrim kā no zvaigznēm līdz teikai, bet pats Andris vairāk atgādina Alisi brīnumzemē, sākumā viss jauki un skaisti, bet tad ļaunā karaliene un vēl visādi mošķi kas dzenas pakaļ un grib nocirst galvu....
, 2012-03-07 12:00, pirms 12 gadiem
Ja tā pavēro tad liekas, ka Andris ir pielicis masā, kas viņam nenāk par labu. Jo viņš smagāks, jo lēnāks. Savukārt, jo lēnāks, jo vairāk prasās individuālā meistarība, kura viņam ir zema. Viņš nemāk uzbrukumā ne viens pret vienu spēlēt, ne ar muguru. Viss ir atšifrējams. Tātad, laiks nomest svaru, lai redzētu atkal tādu, kāds viņš bija agrāk.
, 2012-03-07 12:02, pirms 12 gadiem
Nesaprotu kas notika?Vairāk jau izskatās ka problēma ir galvā nevis meistarībā!
, 2012-03-07 12:06, pirms 12 gadiem
Vajadzētu pabeigt videni varbūt kaut kas atvērtos! Tagad jau dragā tikai uz instinktiem,visās jomās!
, 2012-03-07 12:08, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Vajadzētu pabeigt videni varbūt kaut kas atvērtos! Tagad jau dragā tikai uz instinktiem,visās jomās!
Pabeigs videni būs triple double!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-07 12:13, pirms 12 gadiem
Wariors lìdz galam neizmanto Andri,viniem cits spéles sils"skrien un met"täda ir kluba politika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-07 12:38, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Biedriņš iederas run and gun spēlē. Pozicionālu basi viņš var spēlēt tikai zemākā līmenī.
iederas, bet ar nosacījumu, ka šādā spēlē Andrim bumba tiek iespēlētā, tā teikt, pa skrējienam un viņš kustībā var noslēgt uzbrukumu, kas patiesībā arī ir/bija viņa stiprā puse. tādai run and gun, kurā Andris nodarbojas tikai ar run, bet ne gun, nav jēgas. tik pat labi bez bumbas var spēlēt arī pozicionālā spēlē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-07 13:05, pirms 12 gadiem
par andri velak uznems filmu,no potencialas ligas zvaigznes par klaunu.
, 2012-03-07 13:19, pirms 12 gadiem
Kā tad palika ar to Ņujorkas variantu, esot taču jau gandrīz vienojušies Andri samainīt pret Amari Stoudamairu?
Atceros nesen par to lasīju tepat sportacentrā.
, 2012-03-07 13:37, pirms 12 gadiem
Varbuut Biedrinjsh speeleetu daudz sakariigaak ja vinju aizmainiitu uz komandu kas ciinas par titulu (protams kaa rezervistu). Varbuut vinjam vienkaarshi negribas rauties deelj kautkaadiem Warrioriem kuri katrs domaa tikai par sevi. Bet protams nevienai titula pretendentei taads liigums nav vajadziigs
, 2012-03-07 14:48, pirms 12 gadiem
Varbūt pateikšu ko nepopulāru, bet tomēr...
Protams žēl ka Biedriņš nav formā un nespēlē, kā tas bija gaidīts un kā to gribētu basketbola fani. Iemeslus un variantus meklē Visi, tikai Viens cilvēks šajā situācijā ir vismierīgākais, un manuprāt tas ir pats Andris Biedriņš! Krietnu daļu no katra sportista un vispār cilvēka mērķa viņš ir izpildījis- nopelnījis naudu un nodrošinājis sevi pilnībā. Ar to basi, nu kā sanāk tā sanāk, bet ko tur pārmest, kontraktu Biedriņam neviens nedāvināja- nopelnīja pats ...
, 2012-03-07 15:57, pirms 12 gadiem
masā Biedriņš pielika, jo tā vēlējās komanda - lai labāk zem groza turētos pretī pretinieku masīvajiem centriem.

nekas nemainās - Biedriņš spēlēja daudz un komanda pārsvarā zaudēja. Biedriņa spēles laiks samazinājās, bet zaudējumu skaits nesamazinājās. nu jau Biedriņš tūlīt vispār nespēlēs, bet komanda turpina zaudēt. vainīgs Biedriņš. GSW līdzjutēju kompetenci nekomentēšu - viņi vienkārši nezin kas cīņa par uzvarām un komandas rezultāts - galvenais, ka stmjot burgeru rīklē fonā kautkas jautrs ...
, 2012-03-07 16:18, pirms 12 gadiem
Povečerovskis rakstīja: Kā tad palika ar to Ņujorkas variantu, esot taču jau gandrīz vienojušies Andri samainīt pret Amari Stoudamairu?
Atceros nesen par to lasīju tepat sportacentrā.
uz VEF
, 2012-03-07 16:20, pirms 12 gadiem
varētu uzņemt filmu."Gribēja ielikt,bet beidza pirms "groza"
, 2012-03-07 16:28, pirms 12 gadiem
, 2012-03-07 17:23, pirms 12 gadiem
lielais eksperts rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=4yEStqM4BOc
Andris Biedrins (28pts/21rebs) vs. Grizzlies...
, 2012-03-07 20:29, pirms 12 gadiem
ja es skrietu ātrāk tad es skrietu ātrāk kā es skrienu tagad
, 2012-03-07 20:41, pirms 12 gadiem
Latvijā fani viņu noliek kopš "Tagad vai nekad" izlases, GSW arī nav tie spēlētāji, kam baigi vajag, lai viņš tur mestu baigi daudz, vadība arī neko nedara, lai mainītu situāciju ar komandu, pašam traumas un tā, tā karjera tikai slīd uz leju, vienīgais, kas nav mainījies ir ienākošā naudas summa kontā un ar to Biedriņam pietiek, lai runātu ASV tik pierastās skaistās frāzes presē sakot, ka viņu viss apmierina
, 2012-03-07 21:53, pirms 12 gadiem
Jautājums - ko tagad jaunie basketbolisti/talanti var mācīties no Andra! Sodiņus?
, 2012-03-07 22:17, pirms 12 gadiem
lielais eksperts rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=4yEStqM4BOc
Nu te var redzēt ar kādu degsmi, enerģiju un uguntiņu acīs viņš spēlēja....tad no viņa neviens neko īsti negaidīja, jo vēl bija jaunais un varēja brīvi spēlēt....pēc tam nāca spriedze jo visi sāka viss kaut ko gaidīt un rezultātu redzam šodien...
Dž. Dž. Rediks. Foto: GABRIELLA RICCIARDI / ESPN IMAGES
8

Rediks ir kandidāts uz Bertāna pārstāvētās "Hornets" galvenā trenera amatu

NBA klubs Šarlotas "Hornets", kurai ir līgums uz nākamo sezonu ar Dāvi Bertānu, meklē jaunu galveno treneri, un "Athletic" ziņo, ka kā kandidāts tiek izskatīts Dž. Dž. Rediks, bijušais NBA basketbolists, šobrīd TV personība un basketbola komentētājs.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
25

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Luka Dončičs. Foto: AP/Scampix
30

Dončičs, Jokičs un Gildžess-Aleksandrs pretendē uz NBA sezonas MVP balvu

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas spēlētāju balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvu kandidē Dalasas ''Mavericks'' spēlētājs Luka Dončičs, divkārtējais šīs balvas ieguvējs Nikola Jokičs un ''Thunder'' līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs. Divās nominācijās balvu var iegūt debitants Viktors Vembanjamā.