Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētāji nobalso par sezonas sākšanu jau pirms Ziemassvētkiem

Agris Suveizda

NBA spēlētāji nobalso par sezonas sākšanu jau pirms Ziemassvētkiem
Arodbiedrības prezidents Kriss Pols. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju arodbiedrība šonakt balsojumā ir provizoriski apstiprinājusi līgas plānu jauno sezonu uzsāks jau pēc 47 dienām. Līgai ar Spēlētāju arodbiedrību gan vēl jāatrod kopsaucējs virknē citu jautājumu.

"Spēlētāju arodbiedrības valde ir provizoriski apstiprinājusi 2020./21. g. sezonas sākuma datumu 22. decembrī un 72 spēļu kalendāru. Vēl turpināsies pārrunas par citām detaļām, un Spēlētāju arodbiedrība ir pārliecināta, ka iesaistītajām pusēm izdosies panākt vienošanos par nākamās sezonas aizvadīšanu," sacīts arodbiedrības paziņojumā.

Lai arī vēl nesen līgas vadība bažījās, ka sezonu būs iespējams sākt ne agrāk par janvāri, nu ir sperts plats solis pretī tam, lai pirmais mačs noritētu jau pēc 47 dienām un sezona varētu noslēgties pirms Tokijas olimpisko spēļu sākuma. Tik agrs sezonas sākums līgai esot 500-1000 miljonu ASV dolāru vērtībā salīdzinājumā ar sākumu tikai janvārī. Treniņnometnes plānots sākt 1.decembrī, regulāro sezonu pabeigt 16. maijā, bet finālsēriju pabeigt ne vēlāk kā 22. jūlijā. Ļoti iespējams, sezona varētu sākties ar daļēji atvērtām tribīnēm.

Līga un Spēlētāju arodbiedrība turpinās pārrunas par sanitāro protokolu, drošības un finansiālajiem jautājumiem, kā arī starpsezonas brīvo aģentu un maiņas darījumu tirgus atvēršanu, tomēr maz ticams, ka kolektīvais līgums varētu tikt noslēgts agrāk par draftu, kas gaidāms 18. novembrī. Kā ziņo The Athletic, abas puses pašlaik spriež par spēlētāju līgumu samazināšanu par 17-18% nākamajām divām sezonām, bet 2022./23. g. sezonā līgumu samazinājums varētu būt vairs tikai 10% apmērā. Tāpat norit pārrunas par ikgadējo algu budžetu un dārdzības nodokļa pieaugumu 2% apmērā. Sagaidāms, ka šajā starpsezonā algu budžets varētu būt 109 miljonu dolāru vērtībā.

Izmantotie resursi:
https://nbpa.com/news/nbpa-statemen...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/ShamsCharania/s...

     [+] [-]

, 2020-11-07 05:56, pirms 3 gadiem
500-1000 miljoni))) ir tāds skaitlis kā miljards)))