Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns bez punktiem, "Clippers" sarūpē Popoviča karjeras sliktāko puslaiku

Bertāns bez punktiem, "Clippers" sarūpē Popoviča karjeras sliktāko puslaiku
Sadusmotais Gregs Popovičs
Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns savā piektajā NBA spēlē netrāpīja nevienu no trim metieniem, kamēr viņa pārstāvētā „Spurs” ar 92:116 piekāpās „Clippers”. Šī bija pirmā reize Grega Popoviča 21 sezonu ilgajā NBA trenera karjerā, kad viņa komanda pirmajā puslaikā ielaidusi 73 punktus.

Dāvis Bertāns otro spēli pēc kārtas laukumā pavadīja 16 minūtes un otro spēli pēc kārtas palika bez punktiem. Viņš netrāpīja divus tālmetienus un neizdevās realizēt arī savu vienīgo divpunktu metienu. Viņa rēķinā viena atlēkusī bumba un viens bloķēts metiens. Bija arī vēl otrs bloks, daudz iespaidīgāks, kas gan netika ieskaitīts oficiālajā mača protokolā. Bertānam arī viena kļūda un viena piezīme, bet +/- rādītājs šoreiz mīnus pieci, kas bija dalīts ceturtais labākais komandā.

„Spurs” spēli uzsāka ar izrāvienu 8:0, taču pāris pirmās minūtes tā arī palika vienīgās, kad Sanantonio komanda šajā spēlē bija vadībā. „Clippers”, kas sezonas sākumā bija pratusi uzvarēt lielāko daļu arī bez īpaši efektīvas darbības uzbrukumā, šodien uguņoja un „Spurs” sākotnējam izrāvienam atbildēja ar skrējienu 28:4. Sanantonio galvenais treneris Gregs Popovičs tikmēr nopelnīja tehnisko piezīmi par ļoti agresīvu (un pamatotu) sašutumu par Deividam Lī piešķirtu piezīmi, kad „Spurs” spēka uzbrucējs izcīnīja atlēkušo bumbu, vienkārši uzlecot augstāk nekā pretinieks.

Bertāns devās laukumā otrās ceturtdaļas sākumā un uzreiz pieļāva kļūdu piespēlē, taču nākamajā „Clippers” uzbrukumā ļoti spēcīgi bloķēja Morisa Speitsa metienu, pozitīvi uzkurinot gan partnerus, gan vietējo publiku. Spēles protokolā bloķētais metiens gan tika ieskaitīts Kavai Lenardam, kurš arī tobrīd bloķēja metienu, un divatā viņi Speitsam neatstāja nekādas izredzes.

Ilgi gan Bertāns laukumā nepalika, taču pēc viņa nomaiņas „Spurs” izgāzās pilnībā. Bertānam dodoties uz soliņu astoņas minūtes pirms puslaika beigām, rezultāts bija 38:46, bet līdz pārtraukumam „Clippers” paspēja panākt 73:55. Kā liecina ESPN statistika, tā bija pirmā reize „Spurs” vēsturē, kad Popoviča vadītā komanda pirmajā puslaikā ielaidusi tik daudz punktus.

Nekāda iespaidīga atspēlēšanās nesanāca arī otrajā puslaikā. Savu vājāko spēli šosezon aizvadīja komandas līderis Lenards, trāpot tikai trīs no 13 metieniem no spēles un vairākkārt pieņemot kļūdainus lēmumus, ko darīt ar bumbu. Lamarkuss Oldridžs gan guva 19 punktus, taču nespēja apturēt savu pretspēlētāju Bleiku Grifinu, kurš savāca 28 punktus.

Popovičs arī par katru cenu necentās samazināt rezultāta starpību un kopš trešās ceturtdaļas vidus aktīvi iesaistīja spēlē rezervistus, arī Bertānu. Latviešu uzbrucējs netrāpīja divus salīdzinoši brīvus tālmetienus, kā arī izmēģināja laimi caurgājienā, kad viņam pēdējā brīdī pirms metiena bumba tika izsista no rokām. Toties izdevās izcelties ar bloķētu metienu, kas gan neglāba „Spurs” no nepatīkama zaudējuma 92:116.

Tas bija „Spurs” otrais šīs sezonas zaudējums savā laukumā, un šajā ziņā jau piedzīvots kritums, salīdzinot ar pagājušo sezonu, kad 41 mačā savā laukumā zaudējums tika ciests tikai vienreiz. Savukārt "Clippers" guvusi savu visu laiku lielāko uzvaru pār Sanantonio komandu kopā aizvadītajās 160 savstarpējās spēlēs.

”Spurs”-”Clippers” 92:116

(24:39, 31:34, 17:16, 20:27)
Spurs: Oldridžs 19, Lenards 14, Laprovitola 11, Gazols 11, Džinobili 7, Marejs 6, Simonss 6, Lī 5, Forbss 5, Milzs 4, Dedmons 4, Bertāns, Andersons
Clippers: Grifins 28, Krofords 16, Speitss 15, Rediks 14, Mbā a Mute 13, Pols 9 (10 rez.p.), Džordans 8, Riverss 6, Feltons 5, Džonsons 2

Statistika

MetieniTālm.Soda m.Atl. b.Rez. p.Kļūdas
Spurs30/74 (41%)10/25 (40%)22/25 (88%)401915
Clippers47/91 (52%)9/23 (39%)13/14 (93%)41248

Bertāns un Lenards ar dubultu bloku neatstāj cerības Speitsam


, 2016-11-06 05:25, pirms 7 gadiem
Cik labi sezonas pirmajā spēlē izskatījās Spuri viņu soliņš tad tagad jau stipri bēdīgāka aina, jau otrais graujošais zaudējums savā laukumā. Un Bertāns atkal uz nulles, diez vai viņam vēl uzticēsies.
, 2016-11-06 05:27, pirms 7 gadiem
nabadzīgi
, 2016-11-06 05:46, pirms 7 gadiem
Pašvaki...
, 2016-11-06 06:24, pirms 7 gadiem
Bertāns drīz pat laukumā netiks. švaki ko lai saka. UN SAS arī izskatās nožēlojami
, 2016-11-06 06:38, pirms 7 gadiem
Izskatās NBA šogad Mildronātu ar vairs nelieto.. tik nestabili rezulatati ..pagaidām tikai CLE pa nullēm bet tur ar pašvaki.. Gaidam vakaru un 30+ no KP..
Gandrīz jau var paņemt kādu rumu uz vakaru ..
, 2016-11-06 08:13, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Izskatās NBA šogad Mildronātu ar vairs nelieto.. tik nestabili rezulatati ..pagaidām tikai CLE pa nullēm bet tur ar pašvaki.. Gaidam vakaru un 30+ no KP..
Gandrīz jau var paņemt kādu rumu uz vakaru ..
Paķer divus,ja nu pagarinājums,tupēsi kā lohs.
, 2016-11-06 08:38, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Cik labi sezonas pirmajā spēlē izskatījās Spuri viņu soliņš tad tagad jau stipri bēdīgāka aina, jau otrais graujošais zaudējums savā laukumā. Un Bertāns atkal uz nulles, diez vai viņam vēl uzticēsies.
nevajag dramatizēt, tika tikai pie pāris metieniem un tos nerealizēja, nu un? Mills iemeta tikai 1no7 no spēles, vai tagad viņa karjera beigusies?
cita lieta būtu, ja Dāvis būtu spēles laikā ticis pie 10 brīviem metieniem un nevienu nerealizejis nu tad gan būtu bēdīgi.
Andersons no pamatsastāva šonakt vispār pa 0. Pat nevienu metienu neizdarīja.
Ne jau Spurs sistēma visus šos gadus auklējusies ar traumatisko Dāvi tikai tāpēc, lai pēc pāris spēlēm, kur kautko nav iemetis, sūtītu kravāt mantas.

Tas pats KP6, sliktākajā spēlē netika vispār pie metieniem, tikai 0 no 4 bija. Pie bumbas viņš netika, bet kad tās 4 reizes tika, aizsvieda garām. Tas nav rādītājs spēlētāja kvalitātei.
, 2016-11-06 09:19, pirms 7 gadiem
mjā, tagad gan es jūtos dīvaini. Es tak šito visu nosapņoju, protams ne spēles laiku, bet nosapņoju ka Dāvis negūs grozu.
Pilnmēness laiks tak ir pagājis?
, 2016-11-06 10:11, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Izskatās NBA šogad Mildronātu ar vairs nelieto.. tik nestabili rezulatati ..pagaidām tikai CLE pa nullēm bet tur ar pašvaki.. Gaidam vakaru un 30+ no KP..
Gandrīz jau var paņemt kādu rumu uz vakaru ..
ko tu dzen, tieši interesantāk, vispār neko saprast nevar, kurš kuru..
, 2016-11-06 10:54, pirms 7 gadiem
Turpināšu atkārtot - Bertānam nupat kā būs 24 gadi. jau eirolīgā un ACB no viņa nebija nekā spīdoša, ārkārtīgi nestabils sniegums, krasi atšķirīgs un pārlieku bieži. Lielie dūži var vienu no 10 spēlēm šaut ar slapju pulveri, bet Bertānam tas mijās parasti uz pusēm, viena ok, viena briesmīga. Tieši šobrīd, kad rotācija samazinājusies dēļ traumām, bertānam bija iespēja, kas bija jāizmanto, viņš to ir noracis jau divas spēles pēc kārtas. Atkārtošos simto reizi, ko rakstīju jau pirms sezonas- NBA viņš nenoturēsies ilgi un būs tāls rezervists, jo viņš vienkārši nevelk NBA līmeni. Šobrīd viņam ir dotas iespējas avansā, jo kad Spurs viņu paņēma paspārnē, tad tiešām uz viņu varēja likt lielas cerības, bet pēc tam vēl viena trauma , rehabilitācija, un šobrīd viņš pat nav vairs nekāds jaunais, tas ir jau īstais vecums, kad jāsāk kaut kas rādīt. Nepārliecina viņš, jo vairāk vērojot komunikāciju laukumā un tā malā, Bertāns šķiet tāds kā izstumtais. Lieku 90%, ka viņš gadiem NBA nenoturēsies, un atgriezīsies Eiropā. Šis nebūs mums lielais veiksmes stāsts. Protams, visu cieņu, kas līdz šim, bet neticu, neticu, neticu viņa spējām NBA.
, 2016-11-06 11:34, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Turpināšu atkārtot - Bertānam nupat kā būs 24 gadi. jau eirolīgā un ACB no viņa nebija nekā spīdoša, ārkārtīgi nestabils sniegums, krasi atšķirīgs un pārlieku bieži. Lielie dūži var vienu no 10 spēlēm šaut ar slapju pulveri, bet Bertānam tas mijās parasti uz pusēm, viena ok, viena briesmīga. Tieši šobrīd, kad rotācija samazinājusies dēļ traumām, bertānam bija iespēja, kas bija jāizmanto, viņš to ir noracis jau divas spēles pēc kārtas. Atkārtošos simto reizi, ko rakstīju jau pirms sezonas- NBA viņš nenoturēsies ilgi un būs tāls rezervists, jo viņš vienkārši nevelk NBA līmeni. Šobrīd viņam ir dotas iespējas avansā, jo kad Spurs viņu paņēma paspārnē, tad tiešām uz viņu varēja likt lielas cerības, bet pēc tam vēl viena trauma , rehabilitācija, un šobrīd viņš pat nav vairs nekāds jaunais, tas ir jau īstais vecums, kad jāsāk kaut kas rādīt. Nepārliecina viņš, jo vairāk vērojot komunikāciju laukumā un tā malā, Bertāns šķiet tāds kā izstumtais. Lieku 90%, ka viņš gadiem NBA nenoturēsies, un atgriezīsies Eiropā. Šis nebūs mums lielais veiksmes stāsts. Protams, visu cieņu, kas līdz šim, bet neticu, neticu, neticu viņa spējām NBA.
Un ko man tagad darīt?
, 2016-11-06 12:12, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Turpināšu atkārtot - Bertānam nupat kā būs 24 gadi. jau eirolīgā un ACB no viņa nebija nekā spīdoša, ārkārtīgi nestabils sniegums, krasi atšķirīgs un pārlieku bieži. Lielie dūži var vienu no 10 spēlēm šaut ar slapju pulveri, bet Bertānam tas mijās parasti uz pusēm, viena ok, viena briesmīga. Tieši šobrīd, kad rotācija samazinājusies dēļ traumām, bertānam bija iespēja, kas bija jāizmanto, viņš to ir noracis jau divas spēles pēc kārtas. Atkārtošos simto reizi, ko rakstīju jau pirms sezonas- NBA viņš nenoturēsies ilgi un būs tāls rezervists, jo viņš vienkārši nevelk NBA līmeni. Šobrīd viņam ir dotas iespējas avansā, jo kad Spurs viņu paņēma paspārnē, tad tiešām uz viņu varēja likt lielas cerības, bet pēc tam vēl viena trauma , rehabilitācija, un šobrīd viņš pat nav vairs nekāds jaunais, tas ir jau īstais vecums, kad jāsāk kaut kas rādīt. Nepārliecina viņš, jo vairāk vērojot komunikāciju laukumā un tā malā, Bertāns šķiet tāds kā izstumtais. Lieku 90%, ka viņš gadiem NBA nenoturēsies, un atgriezīsies Eiropā. Šis nebūs mums lielais veiksmes stāsts. Protams, visu cieņu, kas līdz šim, bet neticu, neticu, neticu viņa spējām NBA.
Pagaidām jā, viņš nerāda labu sniegumu un dēļ traumām viņa sniegums ir diezgan neprognozējams, bet viņš ir labā sistēmā. Tas ka viņa komunikācija šobrīd ir diezgan pašvaka tas nekas. Ne visi uzreiz visam atveras, viņš ir rudais, rudais Bertāns, gan jau parādīs kur vēži ziemo.
Es daļēji piekrītu tavam apgalvojumam, bet es tomēr būšu optimists. Viņš atvērsies, ja nebūs traumu. Ja viņam būs vēl viena trauma, tad ******
, 2016-11-06 12:52, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Turpināšu atkārtot - Bertānam nupat kā būs 24 gadi. jau eirolīgā un ACB no viņa nebija nekā spīdoša, ārkārtīgi nestabils sniegums, krasi atšķirīgs un pārlieku bieži. Lielie dūži var vienu no 10 spēlēm šaut ar slapju pulveri, bet Bertānam tas mijās parasti uz pusēm, viena ok, viena briesmīga. Tieši šobrīd, kad rotācija samazinājusies dēļ traumām, bertānam bija iespēja, kas bija jāizmanto, viņš to ir noracis jau divas spēles pēc kārtas. Atkārtošos simto reizi, ko rakstīju jau pirms sezonas- NBA viņš nenoturēsies ilgi un būs tāls rezervists, jo viņš vienkārši nevelk NBA līmeni. Šobrīd viņam ir dotas iespējas avansā, jo kad Spurs viņu paņēma paspārnē, tad tiešām uz viņu varēja likt lielas cerības, bet pēc tam vēl viena trauma , rehabilitācija, un šobrīd viņš pat nav vairs nekāds jaunais, tas ir jau īstais vecums, kad jāsāk kaut kas rādīt. Nepārliecina viņš, jo vairāk vērojot komunikāciju laukumā un tā malā, Bertāns šķiet tāds kā izstumtais. Lieku 90%, ka viņš gadiem NBA nenoturēsies, un atgriezīsies Eiropā. Šis nebūs mums lielais veiksmes stāsts. Protams, visu cieņu, kas līdz šim, bet neticu, neticu, neticu viņa spējām NBA.
Tev viņš konfekti bērnībā atņēmis vai galvu tualetes podā bāzā? Ko var drukāt vienu un to pašu palagu pie katras spurs spēles. Nu nenoturēsies nba, nu i poh, atbrauks un spēlēs eirolīgā. Ko tu par to uztraucies katru dienu. No tādiem marsiešiem kā tu un dažiem no futbola, un hokeja sadaļas, var zoodārzu uztaisīt. Samest jūs pa krātiņiem un katram pielikt plakātu "apspēlēju Popoviču, neder Bertāns nba'', ''nhl<khl sapņi ir reāli, kamēr apmīzos un pamodos" utt.
, 2016-11-06 13:15, pirms 7 gadiem
trupac rakstīja: Tev viņš konfekti bērnībā atņēmis vai galvu tualetes podā bāzā? Ko var drukāt vienu un to pašu palagu pie katras spurs spēles. Nu nenoturēsies nba, nu i poh, atbrauks un spēlēs eirolīgā. Ko tu par to uztraucies katru dienu. No tādiem marsiešiem kā tu un dažiem no futbola, un hokeja sadaļas, var zoodārzu uztaisīt. Samest jūs pa krātiņiem un katram pielikt plakātu "apspēlēju Popoviču, neder Bertāns nba'', ''nhl<khl sapņi ir reāli, kamēr apmīzos un pamodos" utt.
Es ir darbs. Mans gribēt ēst! mūuuuuuuuu mmmmuuuuuuuuu! Man patikt ziemā peldēties un vasarā pikoties, mūuuuuuuu!
, 2016-11-06 16:45, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Turpināšu atkārtot - Bertānam nupat kā būs 24 gadi. jau eirolīgā un ACB no viņa nebija nekā spīdoša, ārkārtīgi nestabils sniegums, krasi atšķirīgs un pārlieku bieži. Lielie dūži var vienu no 10 spēlēm šaut ar slapju pulveri, bet Bertānam tas mijās parasti uz pusēm, viena ok, viena briesmīga. Tieši šobrīd, kad rotācija samazinājusies dēļ traumām, bertānam bija iespēja, kas bija jāizmanto, viņš to ir noracis jau divas spēles pēc kārtas. Atkārtošos simto reizi, ko rakstīju jau pirms sezonas- NBA viņš nenoturēsies ilgi un būs tāls rezervists, jo viņš vienkārši nevelk NBA līmeni. Šobrīd viņam ir dotas iespējas avansā, jo kad Spurs viņu paņēma paspārnē, tad tiešām uz viņu varēja likt lielas cerības, bet pēc tam vēl viena trauma , rehabilitācija, un šobrīd viņš pat nav vairs nekāds jaunais, tas ir jau īstais vecums, kad jāsāk kaut kas rādīt. Nepārliecina viņš, jo vairāk vērojot komunikāciju laukumā un tā malā, Bertāns šķiet tāds kā izstumtais. Lieku 90%, ka viņš gadiem NBA nenoturēsies, un atgriezīsies Eiropā. Šis nebūs mums lielais veiksmes stāsts. Protams, visu cieņu, kas līdz šim, bet neticu, neticu, neticu viņa spējām NBA.
daļēji var piekrist tevis teiktajam, bet vienmēr vajag atstāt rezervei varbūtību,ka viss vēl ir maināms. bertāns izskatās nedroši, neizmanto pilnībā pat ļoti labas epizodes. lielākais trūkums ir tas, ka viņa uzbrukuma darbības ir visai ierobežotas. ja salīdzina ar KP, tad viņam, kā augumā īsākam spēlētājam būtu jābūt daudzveidīgākai spēlei uzbrukumā, labākam driblam, caurgājienam, ja grib izdzīvot tikai uz aizsardzības un metiena rēķina, tad tam jābūt nenormāli augstā līmenī. nu tā "deadly accuracy". tā ka nedrīkst atstāt uz brīvu ne uz sekundi, apmērak, kā tas čuvaks no hjūston rokets, kurš meta truli ikrei, kad KP nestāvēja klāt pietiekami tuvu.
tomēr ar visu to paužot visai kritisku viedokli jāņem vērā tas, ka Dāvis ilgi nevarēja spēlēt pilnvērtīgu basi dēļ traumām, kā arī tad, kad atsāka spēlēt, sevišķi jau pēc otrās operācijas, noteikti spēlē daudz piesardzīgāk, šobrīd viņš ir lieliskā organizācijā, viņam vēl ir laiks izaugsmei, kā arī labākā iespējamā vieta priekš šīs izaugsmes un viņš nav stulbs čalis, noteikti izmantos šo iespēju pēc pilnas programmas. gribētos ticēt, ka viņš maksimumu vēl nav sasniedzis.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.