Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Dženingss un Hārdens - NBA pirmās nedēļas labākie

Dženingss un Hārdens - NBA pirmās nedēļas labākie
Džeimss Hārdens (centrā) cenšas apspēlēt "Trail Blazers" spēlētājus
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) 2012./2013. gada regulārās sezonas pirmās nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti Milvoki "Bucks" saspēles vadītājs Brendons Dženingss un Hjūstonas "Rockets" uzbrūkošais aizsargs Džeimss Hārdens.

23 gadus vecais Dženingss atzīts par Austrumu konferences nedēļas spēlētāju, apsteidzot Karmelo Entoniju no Ņujorkas "Knicks", Krisu Bošu no Maiami "Heat", Glenu Deivisu no Orlando "Magic", Andersonu Varežao no Klīvlendas "Cavaliers" un Kembu Volkeru no Šarlotes "Bobcats".

Aizsargs "Bucks" vienībai palīdzēja izcīnīt divas uzvaras sezonas pirmajos divos mačos. Milvoki klubs pēdējo reizi sezonu ar divām uzvarām uzsāka pirms septiņiem gadiem.

185 centimetrus garais saspēles vadītājs pēc diviem aizvadītājiem mačiem ar vidēji 13 rezultatīvām piespēlēm ir līgas labākais piespēļu dalītājs. Tāpat arī Dženingss ir atzīmējies ar vidēji gūtiem 17 punktiem un četrām pārtvertām piespēlēm, šajā statistikas rādītājā dalot 1. vietu līgā ar Maiku Konliju.

Dženingsam nav veicies ar tālmetienu realizēšanu, jo no astoņiem izmestajiem trejačiem viņš ir iemetis tikai divus. Tomēr tieši Dženingsa realizētais tālmetiens pēdējā sekundē 5. novembra mačā pret Klīvlendas "Cavaliers" atnesa Milvoki klubam uzvaru (105:102).

Savukārt Hārdens cīņā par Rietumu konferences nedēļas spēlētāja godu apsteidzis Karlu Lendriju no Goldensteitas "Warriors", Krisu Polu no Losandželosas "Clippers" un Toniju Pārkeru no Sanantonio "Spurs".

23 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs, kurš īsi pirms sezonas sākuma maiņas darījuma rezultātā nokļuva Hjūstonas "Rockets" vienībā, pirmajos trijos sezonas mačos uzbrukumā bijis neapturams. Hārdens trijos mačos guvis vidēji 35,3 punktus un šobrīd ir līgas rezultatīvākais spēlētājs, apsteidzot 2. vietā esošo Karmelo Entoniju, kurš guvis 28,5 punktus.

Savā debijas mačā "Rockets" rindās 31. oktobrī pret Detroitas "Pistons" Hārdens atzīmējās ar 37 gūtiem punktiem, 12 rezultatīvām piespēlēm, sešām atlēkušajām bumbām, četrām pārtvertām piespēlēm un vienu bloķētu metienu. Hārdens pievienojās Larijam Bērdam, Maiklam Džordanam un Dveinam Veidam - spēlētājiem, kuri vienīgie līgas vēsturē ir vienā spēlē iekrājuši vismaz 37 punktus, 12 rezultatīvas piespēles, sešas atlēkušās bumbas, četras pārtvertas piespēles, kā arī nobloķējuši vismaz vienu metienu.

Brendona Dženingsa statistika pirmajos divos sezonas mačos

2. novembra uzvarā pār Bostonas "Celtics" (99:88) Dženingss guva 21 punktu, izdalīja 13 rezultatīvas piespēles un pārtvēra sešas bumbas.
3. novembra uzvarā pār Klīvlendas "Cavaliers" (105:102) Dženingss guva 13 punktus, ieskaitot uzvaru nesošo tālmetienu līdz ar mača gala sirēnu, kā arī izdalīja 13 precīzas piespēles un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Džeimsa Hārdena statistika pirmajos trijos sezonas mačos

31. oktobra uzvarā pār Detroitas "Pinstons" (105:96) Hārdena kontā 37 punkti, 12 rezultatīvas piespēles, sešas atlēkušās bumbas, četras pārtvertas bumbas un viens bloķēts metiens.
2. novembra uzvarā pār Atlantas "Hawks" (109:102) Hārdena kontā 45 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.
3. novembrī spēles papildlaikā piedzīvotajā zaudējumā Portlendas "Trail Blazers" (85:95) Hārdens iekrāja 24 punktus, sešas atlēkušās bumbas un izdalīja piecas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2012-11-06 11:07, pirms 11 gadiem
Abi many fantasy playeri!
, 2012-11-06 11:18, pirms 11 gadiem
Q rakstīja: Abi many fantasy playeri!
Malacis! Tev Zviedru saimnieki neko nesaka, ka darba laikā nodarbojies ar šitām muļķībām, ko? M? :d
, 2012-11-06 11:34, pirms 11 gadiem
belluschi rakstīja: Malacis! Tev Zviedru saimnieki neko nesaka, ka darba laikā nodarbojies ar šitām muļķībām, ko? M? :d
Tev izskats ka ari darit nav ko ka dzivojies pa šejieni un teree manu nodokļu maksataju naudu! Starpcitu kad uz kazām aicināsi?
, 2012-11-06 11:47, pirms 11 gadiem
Q rakstīja: Tev izskats ka ari darit nav ko ka dzivojies pa šejieni un teree manu nodokļu maksataju naudu! Starpcitu kad uz kazām aicināsi?
Vispirms man jānoskaidro cik Tu esi ēdelīgs pie galda, lai zinu, vai aicināt tevi uz baznīcu vai var arī uz saviesīgo daļu

P.S. Es netērēju Tavu nodokļu maksātāju naudu, jo visa Rīga jau ņirdz, ka stabilie zviedru penžiki saviem darbiniekiem močī 2 algas, vienu legālu otru konvertiņā!!!!
, 2012-11-06 15:00, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka Hārdena nākotnei šis darījums nācis tikai par labu
, 2012-11-06 18:03, pirms 11 gadiem
Hardens MVP
, 2012-11-06 18:49, pirms 11 gadiem
Abi pelnījuši! Nav ko iebilst! Hardens vnk monstrs un Jennings mani jau sen simpatizē, 2011 gada playoff zvaigzne! Šo mēnes ar double-double vidēji, malacis! 23gadi, perspektīve jau ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.