Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Deivisa pirmajā spēlē "Lakers" sabojā "Warriors" jaunās arēnas iesvētības

Deivisa pirmajā spēlē "Lakers" sabojā "Warriors" jaunās arēnas iesvētības
Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. Foto: AFP / Scanpix

Entonijs Deiviss pirmajā spēlē Losandželosas "Lakers" formastērpā guva 22 punktus, palīdzot savai komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes mačā ar 123:101 sakaut Goldensteitas "Warriors".

Deiviss "Lakers" rindās nonāca aizvadītajā vasarā, kur, apvienojot spēkus ar Lebronu Džeimsu, ļāvis "Lakers" atkal pieskaitīt favorītēm cīņā par titulu. Pirmo reizi izejot laukumā "Lakers" formā, Deiviss kļuva par rezultatīvāko komandā, ar 22 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām sekmējot Losandželosas uzvaru pār "Warriors" (123:101). Lebrons Džeimss pievienoja 15 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. Abi laukumā pavadīja tikai 18 minūtes.

"Lakers" pamata pieciniekā centra pozīcijā spēlēja iepriekšējās sezonas centrs Džaveils Makgī, kurš nodemonstrēja ļoti produktīvu sniegumu (17 minūtēs desmit punkti un 13 bumbas), bet uz maiņu nākušais Dvaits Hovards laukumā pavadīja 18 minūtes, guva deviņus punktus un izcīnīja deviņas bumbas.

"Warriors" aizvadīja pirmo spēli savā jaunajā arēnā "Chase" centrā Sanfrancisko. Lai arī pārbaudes mačs, arēna bija izpirkta - aizņemtas bija visas 18 064 vietas. Jauno arēnu atklāja vien 6. septembrī, un tās būvniecība izmaksāja pusmiljardu dolāru. Iepriekšējā arēnā "Warriors" nospēlēja 22 sezonas pēc kārtas, bet kopumā 48 sezonas. Pirmo regulārās sezonas spēli "Warriors" savā jaunajā mājvietā aizvadīs naktī uz 25. oktobri, spēkojoties ar citu Kalifornijas vienību Losandželosas "Clippers".

Jaunos grozus vislabāk līdz šim bija piešāvis Stefens Karijs, kurš šonakt guva 18 punktus 18 minūtēs. 17 punktus pievienoja 20 gadus vecais debitants Džordans Pūls. Mičiganas universitātē divas sezonas pavadījušo aizsargu "Warriors" šogad draftēja ar 28. numuru pirmās kārtas beigās. Šonakt nespēlēja Kevins Lūnijs un Villijs Kolijs-Steins.

Jaunā "Warriors" mājas spēļu arēna

Citā mačā Orlando "Magic" ar 125:89 sagrāva Sanantonio "Spurs". Floridas komanda spēlē iesaistīja 19 (!) spēlētājus, bet naskākais punktu guvējs bija pagājušogad draftētais centrs Mo Bamba, kurš sakrāja 18 punktus, kā arī septiņas bumbas un trīs bloķētus metienus. No pamata piecinieka spēlētājiem Ārons Gordons guva 14 punktus, vienīgais tiekot līdz divciparu skaitlim gūtajos punktos. "Spurs" rindās Brains Forbss iemeta 24 punktus.

Pirmssezonu ar uzvaru atklāja arī Jūtas "Jazz", kas ar 133:81 saplosīja Austrālijas čempionāta piekto labāko pagājušās sezonas vienību Adelaidas "36ers". Septiņi spēlētāji Soltleiksitijas komandas labā guva vismaz desmit punktus, labākais ar 18 punktiem un desmit bumbām bija centrs Tonijs Bredlijs. "36ers" rindās ar 18 punktiem izcēlās 175 centimetrus garais amerikānis Džeroms Rendls, kurš savulaik spēlējis arī Kauņas "Žalgirī" un pārstāvējis Ukrainas izlasi Eiropas čempionātā Rīgā.


, 2019-10-06 10:10, pirms 5 gadiem
Kaut tikai pārbaudes spēle , bet Lakers izskatās iespaidīgi !!! + baigie kuiļi novākti !!!
, 2019-10-06 10:30, pirms 5 gadiem
Tie laikam naudu grib atpelnīt arēnai atrāk,jo vēl spēles 3 reizes savā starpā
, 2019-10-06 10:58, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tie laikam naudu grib atpelnīt arēnai atrāk,jo vēl spēles 3 reizes savā starpā
Jap , lētåkås biļetes maksāja 131 dolåru
, 2019-10-06 11:18, pirms 5 gadiem
kristaps26 rakstīja: Kaut tikai pārbaudes spēle , bet Lakers izskatās iespaidīgi !!! + baigie kuiļi novākti !!!
Tak GSW spēlēja praktiksi bez centriem, tik pameta groza virzienā un dunkoja. LAL izskatās labāk nekā gaidīts, tas jaatdzīst, bet varēja arī redzēt ka GSW motivācija bija 0
, 2019-10-06 11:29, pirms 5 gadiem
Robis rakstīja: Tak GSW spēlēja praktiksi bez centriem, tik pameta groza virzienā un dunkoja. LAL izskatās labāk nekā gaidīts, tas jaatdzīst, bet varēja arī redzēt ka GSW motivācija bija 0
Nu sūdīga komanda, ka nav motivācija pirmai spēlei jaunā arēnā.
, 2019-10-06 11:34, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu sūdīga komanda, ka nav motivācija pirmai spēlei jaunā arēnā.
Tā tak tikai draudzības spēle. Vienīgi ļoti patika, ka small ball ēras gals ir klāt. Ļoti labi varēja redzēt, ar kustīgiem garajiem small ball ir bezcerīgs
, 2019-10-06 11:43, pirms 5 gadiem
Robis rakstīja: Tā tak tikai draudzības spēle. Vienīgi ļoti patika, ka small ball ēras gals ir klāt. Ļoti labi varēja redzēt, ar kustīgiem garajiem small ball ir bezcerīgs
Nu uzskatu, ka tam nav nozīmē, ka pārbaudes spēle. Kaut kādai motivācijai jau bija jābūt to pirmo vinni dabūt.

Un par small ball... nez vai ir beigas. Sāksim ar to, cik tad ir tie kustīgie centri līgā. Nav, protams, arī lēnie tuimie, bet visi ir tādi pa vidam.
, 2019-10-06 11:45, pirms 5 gadiem
"LAL izskatās labāk nekā gaidīts"
mīlu latviešus, pēc vienas pārbaudes spēles, ko tādu teikt, ņemot vēra, ka 82 spēļu sezona priekšā + playoffs
, 2019-10-06 12:11, pirms 5 gadiem
taspatspuisis rakstīja: "LAL izskatās labāk nekā gaidīts"
mīlu latviešus, pēc vienas pārbaudes spēles, ko tādu teikt, ņemot vēra, ka 82 spēļu sezona priekšā + playoffs
Pēc tevis teiktā var saprast, ka LAL uzskati jau par play-off dalībnieci. Neesi par kripatiņu labāks.
Lai arī tikai pirmā pārbaudes spēle, tomēr, sezona tepat aiz stūra un LAL izskatās jau tagad labāk nekā pērn, tā kā tava kritika nevietā.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.