Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Jokičs ir kā Lerija Bērda reinkarnācija"

Andrejs Siliņš

Popovičs: "Jokičs ir kā Lerija Bērda reinkarnācija"
Nikola Jokičs. Foto: USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" un ASV valstsvienības galvenais treneris Gregs Popovičs izteicies, ka Denveras "Nuggets" serbu centrs Nikola Jokičs ir kā leģendārā Lerija Bērda reinkarnācija.

"Viņš ir kā Lerija Bērda reinkarnācija. Viņš dara visu, viņš ir vienreizējs," pēc mača pret Denveras komandu, kurā "Spurs" piedzīvoja zaudējumu, Jokiču raksturoja Popovičs. "Viņš spēlē perimetrā un realizē trīspunktniekus. Viņš izcīna atlēkušās bumbas. NBA vajadzētu ieviest noteikumu, ka nedrīksti pats sev pasist bumbu."

Popovičs atsaucas uz Jokiča meistarības niansi - serbu basketbolists nekad nav atlētiskākais spēlētājs laukumā, bet cīņā par atlēkušajām bumbām ir tik sekmīgs, jo bieži vien, ar nelielu lēcienu izlecot pareizajā brīdī, pasit bumbu uz vietu, kur pats pēc mirkļa būs pirmais, lai izcīnītu bumbu. "Viņš ir kā Mouzus Melouns - turas pie zemes, palecas ceturtdaļcollu, pasit bumbu divas trīs reizes, tad tiek pie tās pavisam un iemet grozā," turpināja treneris.

"Tā nav tikai veiksme. Viņš tā dara visu laiku. Viņš lieliski cīnās par bumbām. Skaidrs, ka viņš droši vien ir labākais piespēlētājs līgā. Ja ne gluži pats labākais, tad ļoti tuvu tam. Viņš ir diezgan īpašs spēlētājs," komplimentus bārstīja ilggadējais "Spurs" treneris.

Jokičs Orlando "burbulī" trīs pirmajos mačos vidēji guvis 24,7 punktus, atdevis 9,0 rezultatīvas piespēles, izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas un pārtvēris 1,3 bumbas. "Nuggets" izcīnījuši uzvaras divās no trim aizvadītajām spēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-06 13:39, pirms 4 gadiem
Jokičs tiešām ir ļoooti vispusīgs, ar tādu augumu un ne pārāk lielu ātrumu viņš rāda brīnumus! 👍

     [+] [-]

, 2020-08-06 21:02, pirms 4 gadiem
Pops uz Nuggets?