Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions un Eirolīgas leģenda Holdens kļūs par Bruklinas "Nets" galveno skautu

Rolands Eliņš

Latvijas čempions un Eirolīgas leģenda Holdens kļūs par Bruklinas "Nets" galveno skautu
Džons Roberts Holdens. Foto: TASS / Scanpix

Basketbola portāls „Sportando” vēsta, ka Džons Roberts Holdens drīzumā tiks apstiprināts par Rodiona Kuruca pārstāvētās NBA komandas Bruklinas „Nets” spēlētāju personāla direktoru un strādās kā šīs komandas skauts.

Dž. R. Holdens pēc savas basketbolista karjeras beigām strādāja līdzīgos amatos NBA komandās Detroitas ”Pistons” un Filadelfijas „76ers”. Holdens vispirms nostrādāja četrus gadus Detroitas klubā, bet aizvadītajā sezonā strādāja ar „76ers”.

Bruklinas komandā Holdenu sagaida vairākas pazīstamas sejas. Holdens ilgus gadus spēlēja Maskavas CSKA sastāvā, ko tolaik finansiāli atbalstīja „Nets” pašreizējais īpašnieks Mihails Prohorovs, un CSKA sastāvā Holdens ilgi spēlēja kopā ar Treju Lengdonu, pašreizējo „Nets” ģenerālmenedžera asistentu.

Holdenam ir Krievijas pilsonība un viņš pārstāvējis šīs valsts izlasi, kļūstot par Eiropas čempionu 2007. gadā. Holdens CSKA sastāvā aizvadīja deviņas sezonas, Eirolīgas mačos vidēji gūstot 11.4 punktus un divreiz aizvedot Maskavas klubu līdz Eirolīgas čempiona titulam. Viņš tika iekļauts Eirolīgas pirmās desmitgades simboliskajā izlasē, taču līdzjutējiem Latvijā Holdens bija pazīstams jau iepriekš – savu pirmo sezonu Eiropā viņš aizvadīja „ASK/Brocēni” sastāvā, kļūstot par Latvijas čempionu 1999. gadā. Viņš tiek uzskatīts par visu laiku labāko ārzemju spēlētāju Latvijas Basketbola līgā.

„Nets” šovasar kļuva par vienu no plašāk apspriestajām NBA komandām, jo tā brīvo aģentu tirgū parūpējās par Kevina Durenta un Kairija Ērvinga piesaisti. „Nets” pirms gada draftā ar 40. numuru izvēlējās latviešu uzbrucēju Rodionu Kurucu, un šī izvēle izrādījās ļoti veiksmīga, Kurucam piedaloties arī Uzlecošo zvaigžņu spēlē.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/net...

  -2 [+] [-]

, 2019-08-06 18:59, pirms 5 gadiem
Nu tas bija lieki teiks, ka viņš tiek uzskatīts par visu laiku labāko Latvijas ārzemnieku, ja jau viņš ir iekļauts Eiropas desmitgades simboliskajā izlasē

     [+] [-]

, 2019-08-06 19:32, pirms 5 gadiem
Nu fui tā Prohorova uzvedība ņemt paspārnē Krievijas iedzimto pilsoni - melno

     [+] [-]

, 2019-08-07 02:31, pirms 5 gadiem
Labakie legionari bijushi 1) chetmens 2) Rowlend 3) Justin Love
Runajot par Holdenu nemaz neesmu vinu redzejis Brochu sastavaa kad vinsh tur speleja... 😂

     [+] [-]

, 2019-08-07 15:33, pirms 5 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Labakie legionari bijushi 1) chetmens 2) Rowlend 3) Justin Love
Runajot par Holdenu nemaz neesmu vinu redzejis Brochu sastavaa kad vinsh tur speleja... 😂
Torraye Braggs arii bija monstrs